Şimdi Ara

Corolla vs Megane (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Hocam Reno grubu 20 binde bir bakım istiyor diğer tüm markalar 10 binde. Corollaya binen 4 arkadaşım var en büyük şikayetleri bakım aralığı. Ayrıca serviste yapılmayan bakım garantiyi bozar demek tamamen yasa dışı bir şey hangi marka bunu diyorsa bilmiyor veya sizi servise mecbur etmek için yalan söylüyor. Çünkü Her özel serviste değil sadece TS12047 ve TS13168 belgelerine sahip olan özel servislerde bakım yaptırmanız durumunda aracın garantisi bozulmamış olur. Ve ilerde garanti bitmeden bir sorun çıkarsa sadece bakım faturalarınızı beyan etmeniz servisi susturmaya yetecektir. LPG taktırmak iyi birşey olsun dersek 20 bin gideri olan bir şey. Benzin ve LPG arasında kmde 0,3-0,4 tl fark var ve bu da ortalama 60-70k km de anca amorti oluyor. O sebepten benzinde binmeyi düşünüyorum araçla max 70-80k km yapıp değişiyoruz zaten yılda 15k yapan birinin 5-6 yıllık kmsi. Çoğu kişi de şimdi o kadar binmiyor araca. Dediklerinizde Corollayı ekonomik olarak ön plana çıkarmışsınız ancak bunları da değerlendirin. Reno parçası da Toyota kadar makuldur hatta belki bazı parçaları daha ucuzdur. EDC Şanzımana gelince 2019 sonrası ve öncesi diye ikiye ayırmak gerekir. 2019 sonrası daha üzerine çalışılmış ve daha uzun ömürlü bir şanzıman.Bu açıdan bakınca Toyotanın sorun çıkarmasını beklemek saçma olur zaten araçta bişi yokki sorun çıkaracak. Turbo yok düz yıllardır bilidğimiz toyota motoru. şanzıman deseniz hakeza. Düz şanzıman yani on yıllardır toyota kullanıyor cvt ama şanzımanın derinlerine indiğiniz, biraz araştırdığınız zaman çalışma prensibinin aslında bir ileri bir de geri olmak üzere sadece iki vites olduğunu anlıyorsunuz. Yani kısacası Kararımı megane olarak verdim ama yanlışlarınız vardı değinmek istedim. İşin özeti 2022 yılında bu kadar yeni teknolojiye uyamayan toyota kalkıp sorunsuz araba diye satış yapıyor ve tek pazarlama teknikleri bu. Eskiden fiyatları da uygundu şuan o avantajının da kalmadığını düşünüyorum. Yinede Fikirleriniz için çok teşekkür ederim Hocam...





  • Megane bugün 10 bin zam yemiş :(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

    Hocam aksine port enjeksiyonda c02 emisyonları daha yüksek ama partikül emisyonları daha düşük. Avrupa birliği artık partiküle daha çok bakıyor, bu yüzden dizeli bitiriyorlar zaten..


    yine bu yüzden Gpf yani benzin partikül filtresi koymak istemiyorsanız direkt enjeksiyonda bir de port enjeksiyona eklemek durumundasınız.. Alfa romeo ve Toyota böyle yaptı bazı motorlarında Gpf kullanmamak için.


    aslında çoğu marka çift enjeksiyona dönerdi. ama hybrid veya mild hybrid desteği sayesinde çok gerek kalmıyor birde Gpf Dpf kadar pahalı değil ve çok dolup rejenerasyon istemiyor.

  • 2019 model sıfır alip lpg taktirmis birisi olarak COROLLA diyorum
    Megane yuzu eskidi benzin pahali lpg takılmıyor ici gogus kismi dacia araclar gibi modern gorunmuyor
    Lpg li kullanacaksam corolla alirim yoksa megane falan almam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BayBingol B kullanıcısına yanıt

    Hocam siz zaten kararınızı vermişsiniz, boşu boşuna bana o kadar yazı yazdirdiniz.

    Birde kalkıp size yardım etmek icin yazdığım yazıda bana yanlışlarınız var onları düzelttim diyorsunuz.

    Ben sizi ikna etmek için yazmadım, garanti ile ilgili yazdıklarınizida biliyorum,ancak araç zaten LPG li olduğu için motor garantisinden çıkıyor.

    Bakım aralığının 20.000 km olduğunu biliyorum ama siz şu ana kadar yılda kaç km yaptığınızı yazmadığınız için bunu bilmeden ben bir hesaplama yapmadan size veri olsun diye onları yazdım ve kendi durumunuza gore hesaplayın diye onları belirttim

    Yani siz iki arac hakkında bilgi istediniz bende iki araç arasında kendim karar verirken ne saiklerle hareket ettim size onu anlattım.

    Yani amacım size yardım etmekti

    Neyse yine aynı hatayı yapmayayım. Size hatalarımı bulup şevkle duzeltmeniz için uzun bir yazı yazmayayım.

    Megane kararınız hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 15 Kasım 2022; 12:22:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Yani evet doğru olabilir ama portta alınabilecek max performans ve tork kısıtlı oy uzden dedim. Müşteri 240/300 torklardaki dizellere binenleri memnun etmez port enjeksiyonlular

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • autindustry A kullanıcısına yanıt
    zaten uretici aracin ömrünü 10 yıllık düşünmüş ve böyle bir klavuz hazırlamış. Servsilerin bakım mantığı da bunu üstüne en yüksek kar marjlı olan ürün tercih ediliyor. 10 senede ne marka yag kullandiginin cok da onemi yok evet bir halt olmaz uygun vizikozite de belli 5w 30 devam. Ama bizim ülkede 30/35 yıl arac kullanım süresi yilda 2 bakım yapiyorum km doldugu icin 5/6 yılda zaten 15/20 bin TL si zaten cepten cikmamis oluyor ki. Zaten garantiden de çıkmış olur bir cok marka o vakitten sonra kaporta ve motor expertizine gore araç iyiyse iyi para eder değilse zaten fiyati düşecektir. Cevremde 2015 model arac aa servis bakimliymis dur su 300 degil de 340 eder diyeni duymadim 🤣



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 27 Kasım 2022; 0:19:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Konu sahibi konuyu açarken, zaten kararını vermiş yaptığı son yorumda da Corolla'yı yerin dibine sokmak için konu açmış gibi görünüyor.


    DasWagen'in Megane şubesi işte.


    Bu gibiler yüzünden forumda kaliteli üye kalmadı. Seviye yerlerde. Siz emek verip araştırıp cevap yazıyorsunuz ama muhatabınızın derdi bilgi almak değil, marka Troll'lemek.


    Forumda "konu dışı" hariç hareket kalmadı. Yavaş yavaş tükeniyor. Moderatörlerin böyle seviyesiz kişileri teşvik etmesi nedeniyle 2-3 yıla kalmaz "donanımhaber" konu dışı bölümündeki ergenler hariç bir enkaza dönüşecek. Hala sürüklenmesinin tek sebebi doğru düzgün bir alternatifinin olmaması işte.


    Dünyanın ve ekonominin gidişatına bakıldığında Valvematic motorun gelecek yıllarda altın değerinde olacağı kaçınılmaz bir gerçek. Konu sahibinin Toyota almamasına sevindim açıkçası. Çünkü Toyota'yı, onu tanıyanlar ve değerini bilenler almalı.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.