Şimdi Ara

Corollayı test ettim. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
14.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu forumda beni çok güldüren insanlar var. Golf ve focusu her araç ile sidik yarıştıranlara çok gülüyorum. Ne golf ve focusmuş arkadaş. Enayiliğinize doymayın. Cidden 150+ parayı golf ve focusa veren varmı bu devirde . Harbi merak ettiğimden soruyorum. Ya gidin bira kitap okuyun belki ufkunuz açılır .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerce

    Bence de Alman üretimi Focus 4 ile kıyaslamamak gerek çünkü Focus un leğenden hallice kaplamalarının Corolla ninkiler karşısında kıyaslanabilir yani yok.





    Alıntıları Göster
    Tabiki kıyaslamamak lazım çünkü o almanyadan geliyormuş o yüzden pahalı olması lazımmış, eee hiç alamanya görmüşle, yurdum malı kıyaslanırmı.
    140 bine benzinli otomatik bomboş focus varken,
    Hbyrid motorlu, safety sense donanımlı corollada neymiş.
    (Şimdi bilen var bilmeyen var bizi focus düşmanı corolla hayranı sanarlar ben şu corollaya kadar bütün seri focusları corollaya tercih ederdim forumda da focusla ilgili tonla yazım vardır (yüzde 90 ı da olumludur) ama 15 yıllık forum hayatımda corolla ile ilgili bir tane olumlu veya olumsuz yazı bulamazsanız)
    aynı şey seninde içinde geçerli sanırım hocam çünkü yazılarını takip ettiğim kadarıyla hafızam beni yanıltmıyorsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 17 Şubat 2019; 23:42:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Adamlar plastiğe desen mi çizmiş ben mi yanlış görüyorum

    Benim kötü egea'da bile kumaş kaplı oralar

    Ford bu kasada ne amaçladı ben anlamadım, yada bize gelenler focus değil yani bi sıkıntı var belli. 3.5 kasa çok daha güzel geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SencerKorkusuz kullanıcısına yanıt
    bilmiyordum. 250 bin tl elbette verilmez ford focusa passat b8 full opsiyon 400 bin tl kardeşim bu devirde hiçbir araca para bu kadar verilmez. ben m3 e92 400 bin liraya aldım aynı aracı abd de 29 bin liraya satıyorlar
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    O gördüğümüz yerler komple sert ve ince bir plastik, parmağınızla -çok da kuvvetli olmasa da- bastırdığınızda kolayca içeri göçüyor yani olaki dirsek dayadığınızda ya da silmek istediğinizde de gevşekliği görürsünüz, Astra J - K, Golf 7 ve Focus araçlarım da oldu onların da arka kapıları sertti ama bu sett plastikten ziyade çamaşır leğeni kıvamında!
    Ciddi ciddi Türkiye ye yollananlarda bir fark mı var diye düşündürüyor çünkü aksine ön konsoldaki materyaller ve hizalamalar da gayet iyi, ama arka kapılar ve klima butonları ile vites konsolunun gevşek yapısı enteresan gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Haklısın.
    Mondeo ve Focus'um oldu, ikisini de çok sevdim zaten çocukluğumdan bu yana diğer modellerinden dolayı Ford markasına sempatim vardır.
    Corolla'm da oldu, kullanım rahatlığı, mekanik sorunsuzluğu ve soğutma kapasite ile müşteri hizmetleri etkileyiciydi ancak modelden fazladan bir keyif alamamıştım.

    Hala Ford u Toyota dan çok severim ancak bu Toyota nın lehine gerçekleri söylemeye de engel değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 18 Şubat 2019; 12:39:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün aracı test ettim.. öncelikle eksiklik ve olumsuzluklardan bahsedeym.
    1-En büyük olumsuzluğu sunrooflu modelde arka baş mesafesinin bariz daralmış olması gözünün önünde tavan duruyor.. Sunroofu opsiyon yapmaları lazım.. Nihayet sunroof sundular demiştim ne güzel ama yazık olmuş
    2-Koltuk ısıtma yok.. Burası rusya değil ayaklarını geçelim kışın kısa mesafe yolculukta motor soğuk olduğundan klima ısıtamıyor ve gürültülü çalışıyor ama koltuk ısıtma olunca klimaya ihtiyaç duyulmuyor. Avrupa’da bırakın ön tarafı arka koltuklarda koltuk ısıtma var.. Ayrıca direksiyon ısıtma da Avrupa versiyonlarında mevcut.
    3-Apple Car Play ve Android Auto yok.. peki o büyük ekranın ne anlamı olacak.. Avrupa versiyonlarında da yok ama orda navigasyon mevcut.. Bakalm nasıl halledecekler makyajda mı gelir sonradan güncellemeyle her araçta sunulur mu.. Eksikliği büyük handikap haritalara ekrandan bakmak çok faydalı olur..
    4-Arka kol dayama dik durmuyor eskiden de durmazdı yine durnuyor.. Japon kardeşler kol dayamayı nasıl kullanıyor merak ediyorm.. Altına mont neyim koymanız lazım
    5-Arkada usb girişi yok.. ben önemsemedim çocuk da oynamasın telefon tabletle bağımlı olduk resmen
    6-Otomatik park yok.. eşiniz kullanınca aracı faydalı olurdu.. Avrupaya giden araçlarda var bu arada
    7-Geri görüş kamerasında kılavuz çizgiler yok.. Çok daha kullanışlı olurdu olsaydı..
    8-Park sensör göstergesi kadranda çıkıyor direksiyon çevirince göremiyorsunuz.. avrupa menşeli araçlar gibi multimedya ekranının yanına koysanıza..
    9-Dizel araçtan geçenler tork nedeniyle o ivmelenme patlayıcı güç hissiyatını yaşamayacakları için mutsuz olabilir. Sakin sürücüyseniz -ki değilseniz de istemsiz olarak sakin olmaya çakışıyorsunuz atmosferik motoru devreye sokmamak için- ilk başlarda alışmak zor gelebilir.
    10-Elektrikli-hafızalı koltuk yok.. ABD versiyonlarında var Avrupa’yı bilmiyorm.. Aracı birden çok kişi kullanacaksınız gerçekten velinimet. Yoldayken de ayarlayabiliyorsnz sırtlığı vs.
    11-Uzun biriyseniz koltuk yüksekte kalıyor gibi adama bu inmiyor dedim ama meğer en alttaymış.. Sunroofsuz versiyonlar da mı öyle bilmiyorm ama daha da inebilseydi keşke.. 180 ve üzeri olanlar bi bakmalı

    ***Şehir içi olduğu için 130-140a çıkamadım dolayısıyla direksiyon hıza ne kadar duyarlı yol-rüzgar sesi nasıl bilemiyorm..
    ***ACC ve şerit takip kullanmaya fırsat olmadı

    Olumlu gelişimlerine gelirsek.
    1-Araç gerçekten rijit hissettiriyor trafik tabelasında 30 yazan virajlı yere gazlayıp hızlı girdim ama salınım yaşamadı eskisi öyle değildi bi kayma eğilimi gösterirdi.. TNGA platformu ya da aracın ağırlık merkezinin 1 cm aşağı çekilmesi muhabbeti mi bilmiyorm ama eskisine daha rijit daha güven verici olduğuna şüphe yok.
    2-Direksiyon düşük hızlarda baya yumuşak park manevraları kolayca yapılabilir
    3-Ortadaki ekran görüş açısını kapatır fln denildi ama alakası yok.. Multimedya ekranının konumlandırması görüşü engellemiyor.. harita kullanabilirse epey işlevsel olacaktır o ekran.. yanlarında kötü duruyor denilen tuşlar da araç sürerken farkettim iyi ki dokunmatik değil kolayca geçiş yapabiliyorsnz
    4-Görüş açıları gayet iyi.. Eskisinde önde kör noktalar vardı A sütünunda değişikliğe gidip kelebek cam bırakınca görüş açısı düzelmiş
    5-Aracın çalıştığını anlamıyorsnz düşük hızlarda atmosferik motor devrede olmayınca sessizce yol alıyorsunz elektriğin derinden gelen tiz sesi kulağa hoş geliyor
    6-Test aracının yakıt ortalaması 4.3 tü.. fabrika verisi tutturmak mümkün (WLTP).. sanırm aracın en büyük avantajı bu
    7-Head up display güzel muhtemelen gece çok daha güzel görünür.. gözünüzü yoldan ayırmadan yol bilgilerini görebiliyorsunuz.. ACC ile de güzel ikili olurlar :)
    8-Kör nokta uyarı sistemi de iyiymiş. Yan şeritte araç olunca yanıyor o şeride sinyal verirseniz de ikaz amaçlı çıldırmış gibi yanıp sönüyor.. malum kadınlar ekseriyetle şerit değiştirmekten imtina ediyorlar uzaklığı fln tayin edemiyorlar onlar için biçilmiş kaftan olmuş.. Ha bi de biz adam fren yapar diye düşünüp sinyal verip hatta vermeden geçiyorz hemen alışkanlırmzı değiştirebilir beilki de.. Gerçi ben yansa bile şerit değiştirmiştim sapağı kaçırmamak için
    9-Kablosuz şarj olması güzel ordaki boşluk da daha kullanışlı bişeyle doldurulmuş olmuş
    10-Kadranlar da güzel 3 boyut efektli.. Daha güzelleri vardır ama yeterince güzel.. Ama ben solda hibrit göstrgesi olmasını isterdim şu charge eco power yazması olayını.. bu yönde değişikliğe imkan tanınmalıydı bence
    11-Süspansiyonlaru beğendim.. çukurlara tümseklere girdim darbe sönümlemesi başarılı öyle takır tukur arkasını zıplatarak geçmiyor.. bağımsız süspansiyon farkını anlaşılıyor..

    •••sanırm makyajla eksiklikleri gidereceklerdir ama genel itibariyle güzel araç yapmışlar.. kompakt sınıf olunca hiçbir şey tastamam olmuyor.. hep şu şöyle olmalıydı deniliyor.. alıcısına hayırlı uğurlu olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Corolla kullanıcısıyım. 2013-2016 ve 2016-2019 kasayı aktif olarak kullanıyorum. Ben aracı hiç beğenmedim. Fotolarda göründüğünden daha kötü. Bir kere o öndeki toyota logosondan itibaren beni soğuttu kendinden.

    Ayrıntılı olarak yazamayacağım fakat benim için araba olmamış. Arka koltuğa yakında utanmasa belediye bankı koyacak toyota. Bu kadar sertlik çok ilginç. En çok hoşuma giden koltuk kumaşlarınun kalitesi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla'nın zaten en büyük olayı iç mekan-yaşam alanı-bagaj genişliği ve kullanışlılığıydı ancak bu konularda bir önceki nesillerine göre geriye gitmiş.
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Aslında torsiyondan bağımsız süspansiyona geçilmesine rağmen bagaj hacminde artış var sınıf ortalamasında.. bagaj konusunda sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Valla üstad 5 arkadaş bakmaya gittik araca toyota tasarımından nefret edeni bile dış tasarımını çok beğendi.. hepimiz beğendik “dış tasarımı”.. tasarım görecilidir elbet ama eskisinr nazaran daha çok kişi beğenecektir bu tasarımı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksileri çok aracın..Kol dayaması koltuğa dayanıyor kendiliğinden durmuyor.Ekran zaten vasat.Şimdi yolcu otobüslerinde bile böyle bir ekran yok.Tuşlu ekran koymuşlar..Tuşları da minicik çıt çıt ses çıkarıyor.Ekran zaten berlin duvarı gibi hiç estetik değil kalın son derece kaba.Dokunmatik değil bayağı basmatik bir ekran.İç aydıntlatmaları hala çağın gerisinde.Arka yaşam alanı önceki nesline göre eskiye gitmiş.İçi çok basık,klostrofobik geldi.Tasarımdan dolayı arka tavanı iyice basık yapmışlar.Tavanın bombesi gözümün önüne geliyor arkada otururken.
    Kadran desen klasik japon tasarımı.Sadece km göstergesi ekranı kaplıyor yanlara da devir ve hararet göstergesini sıkıştırmışlar.Tasarımı da iyi değil.En azından hibrit olana daha farklı bir şey yapılabilirdi o da yok!

    Artıları yok mu var elbette bağımsıza geçiş,bir önceki nesline göre daha dinamik tasarım bir de rakiplerine göre daha düşük fiyat onun dışında çok fazla olayını göremedim.




  • SencerKorkusuz kullanıcısına yanıt
    Tabi li göreceli. Ben kendi aracının dış görünümüne de bayıldığım söylenemez. Ama krom bir logo yerine siyah düz zemin üzerine logo basılmış o beni gerçekten üzdü.

    Ufak tefek çok detay var yine can sıkıcı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koltuklari inanilmaz ergonomik oturunca anlarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    O siyah düz zemin dediğiniz radar takip sistemi olmasın ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun dönem kullanıcı deneyimleri ortaya çıksın hele bir. Bakalım sorunsuzluk ve dayanıklılık düsturu devam ediyor mu Reis'de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün arabayı incelemeye gittim sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim hayal kırıklığı.
    Arka koltuk baş mesafesi rezalet , orta boylu adamım dik oturunca basım tavana değdi, bu berbat bir şey aile arabasına hiç yakışmamış!
    Dışardan pek albenisi yok bu göreceli bir şey ben eskisinden çok da farklı bir çizgi göremedim ve beğenmedim.
    iç tarafta kapı bardakliklari daracık oraya mümkün değil litrelik bişey sığmaz , saklama gözleri yetersiz , alt donanım zaten vasat üst donanımda durum kurtarmış diyeyim .
    Aracta en büyük hata arabayı buyutmemek olmuş , daha ferah ve cüsseli olmalıydı.
    Corollaciyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankaran -- 23 Şubat 2019; 19:11:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.