Şimdi Ara

Corsa 1.2 ve 1.2i motor (+LPG vs konuları) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
42.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2009 model otomatatik vites 12000 km de corsam var lpg taktırmak istiyorum özellikle şehiriçi kullanıyorum tavsiye edermisiniz özellikle yakıt tasarrufu için şimdiden teşekkürler..
  • anlaşılan kimsenin bi fikri yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kentacdis

    quote:

    Orijinalden alıntı: amaralci

    quote:

    Orijinalden alıntı: kentacdis

    quote:

    Orijinalden alıntı: amaralci

    Benim anladığım kadarıyla bi depo tüp ile 518 km yapıyorsun.
    Benim sorum 1 depo benzin ile kaç km gidiyor.
    Beniim aracım 1.2 eastronik 2004 model normal olarak bir depo ile ortalama kaç km gitmesi gerek.
    Oksijen sensörü arızasından dolayı serviste şimdi yaklaşık benim bir depo ile 400 km anca gidiyor.Bakalım arıza yapılınca ne değişecek.Servisin dediğine göre emme monifordunu temizlemişler bakalım yarın teslim alacağım tekrar sorun çıkmazsa depoyu full doldurup deniyeceğim yine 400 km giderse tüp taktırmayı düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

    LPG 1depo genelde 36litre alıyor evet 518yaptım ama benim rekorum bu.. genelde 500un altındayım.
    1depo benzin 45litre desek 100kmde 5.6litre yakarsa 803km yapar kabaca.. eger 5.3 olursa 849km yapar gibi coğaltaibliriz...

    buarada 2004easytronic te muhtemelen motor farklı
    yazmadıklarınız
    sizin yaptığınız 400km muhtemelen karma değerdir diye dusnuyorum
    eger karma yada sehir iciyse sehir hangi şehir
    istanbulmu ağrımı konyamı bunlar cok farkediyor
    lastik basıncı dogrumu, bagajda luzumsuz yuk varmı hava filtresi vsvsvs tum rutin ekonomi saglayacak seyler gozden gecirildimi ???
    surus nasıl ? yakın takip yapmak gaz fren yapamak cok farkediyor


    eğer sehir ici 400km ise ve istanbul oldugnu bol trafige girdiginizi farzedersek;
    benim aracımla su degeri vereiblirim
    100kmde 8.5-9litre benzin yakar
    bu hesapla depoda 45litre benzin olsa 45/9=500KM gider
    aynı sartlarda LPG ile;
    9x1.2=10,8litre 10.8x2.49= 26,892lira buda 26kurus demektir.
    full markadan depom 36litre dolabiliyor 36litre/10,8=330km demektir.


    önemli olan yol biglisayarınız ortalama tuketim ne gosteriyor ? eger 11litre ve ustu gosteriyorsa 400km gittigi doğrulanır.
    10 görmek normal ama 11biraz fazla olmus


    unutmayın depoyu yeni doldurunca fişin uzeirndeki alınınan benzin litresi litre fiyatı tarihi not alın yol bilgisayarını 0layın
    boylece yolbilgisayarının ortalama tuketim hesabını elle tekrar yaparak doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


    arac benzinlide yeterince ekonomik degilse lpg dede yetrince ekonomik olmaz
    yaktıgı yakıt masrafında %30-40 civarı ekonomi olur tabiki ama yinede tuketim yusek kalır.
    dedigim gibi diger unsurları gozden gecirin.




    Tşekkür ederim Arcımın filitrelerini yağını yeni değiştirdim.sadece oksijen sensöründen dolayı bi arızası vardı onu da serviste emme monifordunu söküp takmışlar ve silikon conta yapmışlar şimdilik bi sıkıntısı yok.
    Ben şehir içi kullanıyorum araıcımı genelde uzun yol kısa mesafeli oluyo yaklaşık 100 150 km arası,kullanırkendee gaz ayarına devire filan dikkat ediyorum dediğiniz gibi.
    aracımda mallesef yol bilgisayrı olmadığı için yakıt sarfiyatını tam göremiyorum ama ben yaklaşık depoyu full yaptığım zaman 40-42 litre alıyor oda ortalama 180-190 lira gibi fiyat çıkıyo ben Şanlıurfanın Birecik ilçesinde kullanıyorum öyle trafik olayı pek yok ama şehir içi yol acayip kasis ve çukurlarla dolu.

    Benim aracın yakıt sarfiyatı normal mi bana 1.2 motorun ekenomik yanını hiç fark ettirmiyor.Ruhsatta geçen motor 1.2 yine ruhstatta 50 beygir yazıyo fakat internette araştırmama göre çoğu 75 beygir
    Bir türlü çıkamadım işin içinden:)

    valla istanbul icin normal diyecektim ama s.urfa icin bu yakıt fazla diye dusnuyorum.
    belki ipucu olur hızınız 60-65 km civarı oldugu zaman duz yolda 5 le gidin. yolbilgisayarı 5.vites 60km de 1500-1700devir(yanlıs hatırlamıyorsam) yakıt tuketimi 3.6 3.8civarı en ekonomik hızı bu.

    bunların haricinde bu motor tam bir duz yol motoru rampa-dur kalk mahfoluyor eger duz yol ekonomik suratlerde giderseniz sizin tuketiminizin yarıyarıya dusmesi lazım. ekonomikligi burda. forumu arastırın 5.6- 5.8 gibi degerler elde eden cok insan var...
    1.2olmasının tek yararı MTV vergisi... bg ruhsata yanlıs islenmis. muaynede farkederlerse yenilenmenizi isteyebilirler...

    kasis cukur yapacak birseyyok sabırlı olup bolbol gazdan cekip aracı frensiz kullanmaya gayre gosterdikce ekonomiklesecektir
    eger bakımında-temizliginde hicbir eksik yoksa cok daha assagilara inmeniz lazım
    servisten gelince busefer not alarak tekrar bir hesap yapın bakalım..
    eger lpg taktırmayı dunuyorsanız brc ler 1650-1700civarı sanırım ruhsat islemleriyle 2000buluyor parasını cıkarması 1-1.5yılda olacak diye tahmin ediyorum.


    Hocam aracımı okisjen sensörü hatasından dolayı Gaziantep Teymur Opel servisinde dövüşe dövüşe zorla yaptırdım artık arıza lambası yanmıyorum sorunu nasıl çözdüler ne yaptılar tam anlamıyla çözüldümü emin değilim ama yaklaşık 500 km kullandım bi sorun çıkmadı.Bu arızayı yaptırdım,yaptırmazdan önce aracım 1 depo ile yaklaşık 400-450 arasında km yapıyordu,Bu arızayı yaptırdım tahminim 500-600 arasına ulaşmasıydı bir depoyla.Neyse bir depo ile 500 km anca yaptı.Birde benzin fiyatı yine beş liraya dayanınca dayanamadım gittim Landirenzo Evo kit simit tank,1500 liraya taktırdım.100km uzun yol yaptım,20 lira yaktı.Bakalım şimdilik herhangi bir performans kaybı yok arabamda benzinden bir farkı yok her şey çok güzel.




    Bu değer Lpg için nasıl,Lpg olarak nasıl bir seçim yapmışım tüm eleştirileri yorumları bekliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xilik

    arkadaşlar 2009 model otomatatik vites 12000 km de corsam var lpg taktırmak istiyorum özellikle şehiriçi kullanıyorum tavsiye edermisiniz özellikle yakıt tasarrufu için şimdiden teşekkürler..

    2010 model Euro5 motor versiyonlu aracıma(1.2) taktırdım, yaklaşık 2 senedir ş.içi kullanıyorum. 25000 km. oldu. Ciddi bir sorun yaşamadım. İstanbul için konuşuyorum. 32 lt. otogaz ile 330 km. yapıyorum. Bu tüketim, yoğun köprü trafiğinde (kışın) yapıyorum. Beni sıkıntıya sokacak kronik bir sorun yaşamadım (en azından şimdilik) Aşağı yukarı size bir fikir vermiştir umarım.( Motor ömrü konusunda %10-15 gibi dezavantajı olacağını hatırlatayım.)
  • teşekkürler arkadaşlar. hangi marka lpg taktırsam daha iyi olur ben brc düşünüyorum
  • tagogel T kullanıcısına yanıt
    sizin araç otomatik mi? LPG kitinin markası nedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altrea -- 4 Eylül 2013; 10:27:35 >
  • altrea kullanıcısına yanıt
    selam 2011 de zvoli taktırdım, aracım eastronic...
  • tagogel T kullanıcısına yanıt
    Yakıt Tüketiminiz şehir içi kaç litre benzinde ne kadar LPG'de ne kadar bunun ölçümünü yaptınız mı?

    Kite ne kadar ödediniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altrea

    Yakıt Tüketiminiz şehir içi kaç litre benzinde ne kadar LPG'de ne kadar bunun ölçümünü yaptınız mı?

    Kite ne kadar ödediniz.

    bende hocam 2012 1.2 motor corsa manuel vites ne kadar kasdırsamda 8,5-8 lt arasında şehir içi yaptım hatta bi ara inat ettim corsa ana servisine yakıt testi yaptırdım 1.2 motor 8,5 lt yakarmı diye teknik elemanla yola çıktık otobanda kullandık 100 km 80 km sabit hızla 5,3 lt yaktı abi şehir içndedde 8,5-8 lt yakması norman dedi yani senin anlayacağın 0,42 kuruş yakıyordu kış olduğundada 1 lt daha ekle üzerine sen bu forumda 6 lt yakıyor diyenlere inanma fazla bu corsa makyajlandıkdan sonra 2011 üzerinde modellerde üzerine 100 kg daha ağırlık bindi. bende tagogel kardeşimin yoğun tavsiyesi üzerine prince marka lpg kiti ve sübab yağlama sistemi taktırdım 2500 liraya mal oldu şu an yalan yok lpg verim 0,21 şehir içinde şehir dışına çıktım 1100 km 180tl lpg aldım anlayacağın 0,16 kuruş şehir dışı. Şu an 5000 km oldu 1,5 ayda lp takılalı 1000 tl sini amorte ettim çokmu geziyorum nedir ama bizim araçlara en iyi kit prince yağlama sistemli kitleri yağlama sistemi kite entegre manuel yağlama yapmıyor anlayacağın diğer markalarde manuel ayarlıyorlar bu AXER modelli motorlarda sübablarda aliminyum alaşımlı olduğu için lpg nin yüksek ısısına dayanamıyor 30000-40000 sübab yatakalrı dağıtıyor buna hazırlık ol en az 1500 tl prince taktırırken sigorta yaptırabilirsin 250 tl ye 100000 km kadar sübabyatakalrını 3000 tl lik kısmını sigortalıyorlar 100000 km rahatsın ben yaptırdım 100000 km sonra zaten aracı satarız bir fikir verdiysem sana mutlu olurum bu kadar yazıyıda sana arkadaşım kiimse yazmaz bak iyi günler




  • sezerkosar S kullanıcısına yanıt
    paylaşımların için çok sağol. Aracın şehir içi 8lt altına düşeceğini bende hiç sanmıyorum.Bu araç için en mantıklı kiti kullanmışsın.LPG'de şöyle bir oran vardır.%50 kitin kaliteli olacak %50 de ustan iyi olacak ikisi birbirini tamamladı mı Mükemmele ulaşırsın.Sen PRİNS kullanmakla en iyisini yapmışsın.
    Prinsin Silverline modelini taktırmış olmalısın.

    Güzel günlerde kullan..

    Selamlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altrea

    paylaşımların için çok sağol. Aracın şehir içi 8lt altına düşeceğini bende hiç sanmıyorum.Bu araç için en mantıklı kiti kullanmışsın.LPG'de şöyle bir oran vardır.%50 kitin kaliteli olacak %50 de ustan iyi olacak ikisi birbirini tamamladı mı Mükemmele ulaşırsın.Sen PRİNS kullanmakla en iyisini yapmışsın.
    Prinsin Silverline modelini taktırmış olmalısın.

    Güzel günlerde kullan..

    Selamlar...

    prince silverline taktırdım takan servisde bursanın en iyi otogaz firması . daha önceki aracımada lpg taktırmıştım lanet olsun o firmadan bu sefer paraya kıyıp iyi kit iyi servise taktırdım kafam şimdilik rahat bence km yapıyorsan sende bence prince taktır o milletin burda yazdığı gibi 5-6 litrelere ancak şehir dışında kullanırken yakarsın ben tam 1.5 senede 18500 km kullandım 8,6 litreden sen hesapla işte ne kadarlık benzin yaktığıma bilseydim bu kadar çok yakacağını bu yaptığım km ye dizel alırdım uyduk milletin aklına işte insanoğlu bazı şeyleri yaşayarak tecrübe ediniyor . Birdaha tecrübe oldu küçük motorlarda benzinli araç almam çevreemde tavsiye ediyorum zaten bu mesajı okuyanlarda bence bir tavsiye iyi günler




  • sezerkosar S kullanıcısına yanıt
    Dizel araçta pek mantıklı değil alırken 8000TL motor farkı veriyorsun.Mazotun litresi 4.5TL ve bu araç şehir içi 6.5lt mazot yakıyor.LPG daha hesaplı...
  • quote:

    bende hocam 2012 1.2 motor corsa manuel vites ne kadar kasdırsamda 8,5-8 lt arasında şehir içi yaptım hatta bi ara inat ettim corsa ana servisine yakıt testi yaptırdım 1.2 motor 8,5 lt yakarmı diye teknik elemanla yola çıktık otobanda kullandık 100 km 80 km sabit hızla 5,3 lt yaktı abi şehir içndedde 8,5-8 lt yakması norman dedi yani senin anlayacağın 0,42 kuruş yakıyordu kış olduğundada 1 lt daha ekle üzerine sen bu forumda 6 lt yakıyor diyenlere inanma fazla bu corsa makyajlandıkdan sonra 2011 üzerinde modellerde üzerine 100 kg daha ağırlık bindi. bende tagogel kardeşimin yoğun tavsiyesi üzerine prince marka lpg kiti ve sübab yağlama sistemi taktırdım 2500 liraya mal oldu şu an yalan yok lpg verim 0,21 şehir içinde şehir dışına çıktım 1100 km 180tl lpg aldım anlayacağın 0,16 kuruş şehir dışı. Şu an 5000 km oldu 1,5 ayda lp takılalı 1000 tl sini amorte ettim çokmu geziyorum nedir ama bizim araçlara en iyi kit prince yağlama sistemli kitleri yağlama sistemi kite entegre manuel yağlama yapmıyor anlayacağın diğer markalarde manuel ayarlıyorlar bu AXER modelli motorlarda sübablarda aliminyum alaşımlı olduğu için lpg nin yüksek ısısına dayanamıyor 30000-40000 sübab yatakalrı dağıtıyor buna hazırlık ol en az 1500 tl prince taktırırken sigorta yaptırabilirsin 250 tl ye 100000 km kadar sübabyatakalrını 3000 tl lik kısmını sigortalıyorlar 100000 km rahatsın ben yaptırdım 100000 km sonra zaten aracı satarız bir fikir verdiysem sana mutlu olurum bu kadar yazıyıda sana arkadaşım kiimse yazmaz bak iyi günler


    LPG ile nasıl bu kadar tasarruf etmeyi başardınız ? 42 kuruştan 21 kuruşa. Neredeyse % 60 tasarruf (LPG tüketimi fizik kuralları gereği her zaman benzinden yüksektir bu bir. LPG fiyatı benzinin yarı fiyatı değil bu iki).

    Aygaz internet sitesinde hesaplama modülüne göre. 8.5 lt benzin = 11 lt lpg . Benzin 4.97 iken, aygaz lpg 2,83 ve tüketim 31 kuruş olur. 2,6 dan lpg alsan 28,6 kuruş olur.

    Artık bu hikayelere sadece gülüyorum. Adam dizel araba alır, 3 kişi 100-110 km hız yapar, klima açar, bagaj doludur, 1 depo ile 1200 km yapar. Adamlar özel teste çıkıyorlar( Peugeot 301 ) 45 lt mazot ile 1200 km gidiyor, bizim vatandaş hiçbir şey yapmadan 1200 km yapıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: genius350

    quote:

    bende hocam 2012 1.2 motor corsa manuel vites ne kadar kasdırsamda 8,5-8 lt arasında şehir içi yaptım hatta bi ara inat ettim corsa ana servisine yakıt testi yaptırdım 1.2 motor 8,5 lt yakarmı diye teknik elemanla yola çıktık otobanda kullandık 100 km 80 km sabit hızla 5,3 lt yaktı abi iriçndedde 8,5-8 lt yakması norman dedi yani senin anlayacağın 0,42 kuruş yakıyordu kış olduğundada 1 lt daha ekle üzerine sen bu forumda 6 lt yakıyor diyenlere inanma fazla bu corsa makyajlandıkdan sonra 2011 üzerinde modellerde üzerine 100 kg daha ağırlık bindi. bende tagogel kardeşimin yoğun tavsiyesi üzerine prince marka lpg kiti ve sübab yağlama sistemi taktırdım 2500 liraya mal oldu şu an yalan yok lpg verim 0,21 şehir içinde şehir dışına çıktım 1100 km 180tl lpg aldım anlayacağın 0,16 kuruş şehir dışı. Şu an 5000 km oldu 1,5 ayda lp takılalı 1000 tl sini amorte ettim çokmu geziyorum nedir ama bizim araçlara en iyi kit prince yağlama sistemli kitleri yağlama sistemi kite entegre manuel yağlama yapmıyor anlayacağın diğer markalarde manuel ayarlıyorlar bu AXER modelli motorlarda sübablarda aliminyum alaşımlı olduğu için lpg nin yüksek ısısına dayanamıyor 30000-40000 sübab yatakalrı dağıtıyor buna hazırlık ol en az 1500 tl prince taktırırken sigorta yaptırabilirsin 250 tl ye 100000 km kadar sübabyatakalrını 3000 tl lik kısmını sigortalıyorlar 100000 km rahatsın ben yaptırdım 100000 km sonra zaten aracı satarız bir fikir verdiysem sana mutlu olurum bu kadar yazıyıda sana arkadaşım kiimse yazmaz bak iyi günler


    LPG ile nasıl bu kadar tasarruf etmeyi başardınız ? 42 kuruştan 21 kuruşa. Neredeyse % 60 tasarruf (LPG tüketimi fizik kuralları gereği her zaman benzinden yüksektir bu bir. LPG fiyatı benzinin yarı fiyatı değil bu iki).

    Aygaz internet sitesinde hesaplama modülüne göre. 8.5 lt benzin = 11 lt lpg . Benzin 4.97 iken, aygaz lpg 2,83 ve tüketim 31 kuruş olur. 2,6 dan lpg alsan 28,6 kuruş olur.

    Artık bu hikayelere sadece gülüyorum. Adam dizel araba alır, 3 kişi 100-110 km hız yapar, klima açar, bagaj doludur, 1 depo ile 1200 km yapar. Adamlar özel teste çıkıyorlar( Peugeot 301 ) 45 lt mazot ile 1200 km gidiyor, bizim vatandaş hiçbir şey yapmadan 1200 km yapıyor.

    kardeş sana yalan borcum yok benimde inanmayacağım bir değer senin inanmaman normaldir. simit depoyu full yapıyorum 75-76 tl ye depoyu tamamen boşaltıyorum ayda 1 defa bunu yapıp yakıt testi yapıyorum 340-345 km gidiyor. böl 0,217 kuruş yapar bursa - bodrum tatil yaptım 1150 km 180 tl gaz tükettim .. BENİM HİKAYEM BU İNANIP İNANMAMAK SANA KALMIŞ senin aracaın nedir bilmem benzinli ise bende şu hikayeye inanmam 6-7 lt benzin yakıyor diyenlere benim bu hikayelere inanmamın sebebi var ben opel servisine yakıt testi yaptırdım 8 litrenin altında bu 1.2 yakmayacağı kanıtladım sende lpg taktır bak bakalım ben bu zamana kadar neden lpg taktırmadım dersin




  • Merhaba arkadaşlar opel corsa swing 1.2 16V otomotik vites araç kullanıyorum. arıza lambası yandı trafikte seyir halinde iken yanılmıyorsam airbag lambası şeklide emniyet kemeri takmış insan figürü ve balon gbi bişey var üzerindede. sport modunda iken yanan sarı çark şeklinin sağındaki lamba bahsettiğim sizce neden olabilir daha önce karşılaşan varmı bu durumla yada o lamba ne lambası airbag mi emin değilim teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msd34

    Merhaba arkadaşlar opel corsa swing 1.2 16V otomotik vites araç kullanıyorum. arıza lambası yandı trafikte seyir halinde iken yanılmıyorsam airbag lambası şeklide emniyet kemeri takmış insan figürü ve balon gbi bişey var üzerindede. sport modunda iken yanan sarı çark şeklinin sağındaki lamba bahsettiğim sizce neden olabilir daha önce karşılaşan varmı bu durumla yada o lamba ne lambası airbag mi emin değilim teşekkürler.

    kardeş forum kurallarını bilmiyorsun herhalde bu konu nedir lpg sorunu ile ilgili dimi opel arıza bölümüne yaz soruna cevap yazayım
  • merhaba arkadaşlar

    foruma yeni katıldım ben de 111. yıl 1,2 modeli (benzin) var. şehiriçi sanırım 8-8,3/100 km normal değerler! servise gidecektim bende çok yakıyor diye
  • xilik X kullanıcısına yanıt
    LPG kiti taktırdınız mı?
  • ygb kullanıcısına yanıt
    Manuel mi?
  • 2009 corsa 70000km de 100 liralik benzinle 384 km. Ankarada sabah aksam akan trafikte elde ettigim sonuc. Arabayi zorlamadan 80 , 90 km hizlarda kullaniyorum. Son 4 haftador 100 liralik benzinle 360 ile 384 arasi yol gittim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.