Şimdi Ara

(( CORSA C VOLANT+DİREKSİYON KUTUSU SORUNU ))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar,
    arabam 2004 corsa 1.3 dizel
    uzun süredir volant sorunum var, direksiyon kutusundanda fena ses geliyor
    bildiğiniz gisi bunlar bizim arabalarda kronik, herkez artık normal karşılıyor,
    ama fiyatlar el yakıyor, toplamı 1-2 milyarı buluyor tamir edersek,
    üstelik tamirden sonrada tekraralayan çok arkadaşım var duydum,
    bu kronik sorunlarımızı ortak bir çözüme ulaştıralım diyorum,
    sağdan soldan biçok şey duyuyoruz,
    volantı sabit yapan ömürboyu garanti veren ustalar varmış,
    böyle şeyler duyan veya uygulayan arkadaşlar varsa mutlaka burdan paylaşalım,
    duruma göre değerlendirip, ortak bi davranış yapalım, ne dersiniz ?



  • walla arkadaşım corsa c olupta sorun yaşamayan yok gibi nerdeyse ama biriside çıkıp şu soruna köklü bir çözüm bulmadı bugüne kadar,
    en son ben bir sitede okudum, izmirde bir usta varmış döküm olarak yeni bir volant yapmış sabit volant, buna astra balatası uygulamış ömürboyu garanti veriyomuş, ama uzak olduğu için gidip görüşemiyorum , fiyat olarakta 600 civarı bişey diyomuş, benim şimdiye kadar duyduğun en mantıklı çözüm bu, ama diğer arkadaşlarında fikirini almak lazım, direksiyon sesine ne yapabiliriz, kaça yapabiliriz, uzun ömürlü olurmu bunları araştırıp paylaşalım burada istiyorum...
  • söylediğin şeyi bende düşünüyorum ama usta ben takarsam garanti veririm diyormuş,
    eğer böyle bir olay arsa zaten bişekilde mutlaka duyulacaktır yakında, zira kaç kişi çekiyor bu kronik sorunları biliyoruz, er geç bi çözüme gitcaz inşallah..
  • Geçmiş olsun C kasaların çoğunda bu sorun mevcut.
  • aynen öyle...
  • EVET ARKADAŞLAR,
    yokmu bu konuda fikirleri olanlar
  • volant sorunu sabit volant ile kesin olarak çözüldüğünü söylüyor ustalar. İzmir'de bu işi yapan bir usta tanıyorum. Çok iyi bir usta ama sabit volant yaptıklarını söylemişti bana ama benim volantta sorun yoktu. Ustaya gitmek isteyen olursa PM atarsa bilgilerini yollarım.
  • slm arkadaşlar opel 1,3 motorlar icin volan imalatımız vardır volanlarımız sabit olup baskı balata luk markadır 0232 4615901
  • Arkadaslar;
    volatın bozulmasının sebebi Marş Moturundan kaynaklanıyormuş. Valant değişip morş motoru değiştikten sonra birdaha aynı hata tekrarlanmııyormuş.
    Yeni çıkan marş motorları sayesinde.
    Bi araştırmanızı tavsiye ederim.
  • opelin volantları yaylı sistem oldugu icin bozulması cabuk oluyor onun icin marş motorunu deyiştiriyorlar ses birnevi azalıyor kesin cözümü sabit volanttir ve ömör boyu garantilidir
  • volant değişiminde yeni nesil marş motoru takılacağı doğrudur. Sabit volant işine gelince sadece izmirde değil benim bulunduğum yerdeki özel serviste yapıyor o işi (iskenderunda) volant sorunu bitiyor yani rahatsız edecek bir ses kalmıyor. Baskı balata volant debriyaj bilyası toplamda 600TL 150 TL işçilik 750TL e sorun kalkıyor.

    Direksiyon kutusuna da bir işlem yapıyorlar 150 TL alıyorlar ve aracınızın direksiyon kutusu sesi bidaha asla gelmiyor..
  • iskenderumda sabit volant verdiyimiz özel servis vardır ismi serkan sağlamdır 0232 4615901 merkez fren
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merkez fren

    iskenderumda sabit volant verdiyimiz özel servis vardır ismi serkan sağlamdır 0232 4615901 merkez fren

    aynen
  • :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirel71

    [size=3]walla arkadaşım corsa c olupta sorun yaşamayan yok gibi nerdeyse ama biriside çıkıp şu soruna köklü bir çözüm bulmadı bugüne kadar,
    en son ben bir sitede okudum, izmirde bir usta varmış döküm olarak yeni bir volant yapmış sabit volant, buna astra balatası uygulamış ömürboyu garanti veriyomuş, ama uzak olduğu için gidip görüşemiyorum , fiyat olarakta 600 civarı bişey diyomuş, benim şimdiye kadar duyduğun en mantıklı çözüm bu, ama diğer arkadaşlarında fikirini almak lazım, direksiyon sesine ne yapabiliriz, kaça yapabiliriz, uzun ömürlü olurmu bunları araştırıp paylaşalım burada istiyorum...

    Sakın aracınıza sabit volant takmayınız. İngilizceniz varsa luk un internet sitesinde dual maff flywheel yazaın ve araştırın yada yazımızı okuyunuz

    Dünyada artan doğayı koruma bilinci ile üretilen her ürünün çevre ile doğaya zararsız yâda kabul edilebilir değerlerde olması ürün üreticilerinin son 40 yılda ki en büyük amaçlarından biri olmaya başladı. Artık reklamlarda bile bu konu üstüne basa basa işlenmekte ve üreticiler ürünlerinin bu özelliklerini ön plana çıkarmaktadırlar.

    Çevre için oluşan bu güzel algı devletler tarafından yapılan yeni kanun ve düzenlemeler sonucu, araçların doğaya bıraktığı zararlı gazları kabul edilebilir değerlere düşürme zorunluluğu getirmiştir. Otomobil üreticileri artık ürettikleri her motorda bu kanun ve düzenlemeler uymanın yanında, belli bir miktar yakıtla maksimum kilometre yapmanın yani yakıt tasarrufunun da aşırı önemi bulunmaktadır. Bu yüzden düşük devirlerde maksimum tork ve gücü sağlamak amacıyla yeni nesil motorlar geliştirmişlerdir.
    Otomobil üreticileri şunu çok iyi şekilde bilmektedir ki araçlarının konforlu sürüş için gerekli motor devri rölanti devrine ne kadar yaklaşırsa bu düşük emisyon ve yakıt tasarrufu demektir. Buraya kadar her şey çok güzel fakat ortada bir sorun bulunmaktadır. Aracın konforlu bir şekilde sürüşü için gerekli olan devri rölanti devrine yaklaştıkça doğaldır ki motorun çalışmasında ya da dönmesinde düzensizlikler artar. Bu düzensizlikte araçta titreşimlere ve artan gürültü olarak karşımıza çıkmaktadır. Oluşan bu sıkıntı araçların yürüyen aksamlarını ve sürücünün sürüş konforunu etkilemektedir.

    Araçlarda özellikle düşük devirlerde oluşan bu giderilmesi imkânsız titreşimler aslında takırdama ve uğultu olarak algılanır. 1980'lerden itibaren, otomobil OEM(orijinal ürün)üreticileri bu belirtilerin mücadele için daha önceden uçaklarda kullanılan bir sistemi geliştirdi ve otomobil sanayisine yenilik olarak Çift Kütleli Volant terimini soktular. Günümüzde, yollarda bulunan her dört araçtan birinde bu volant kullanılmaktadır.

    Ülkemizde bu volant piyasada görünmeye başlamasıyla beraber oto tamiri yapan ustalarımız sayesinde içindeki mekanizma veya çalışma şeklinden dolayı yaylı volant veya oynar göbekli volant ya da kurmalı volant olarak isimlendirildi. Bu volantın otomobil teknolojisinde ki yabancı ismi Dual Maff Flywheel(DMF) Türkçesi ise Çift Kütleli Volanttır.

    Çift kütleli volanın işlevi nedir?
    Çift Kütleli Volant debriyaj baskı plakası ve debriyaj diskine motorun torkunu iletir. Birincil amacı motorun ürettiği burulma ile titreşimleri aktarma organlarına geçişini engelleyecek şekilde izole ederek aktarma organlarını korumak ve düşük gürültü değerlerini sağlayıp sürüş konforunu sağlamak
    İkincil amacı aracın düşük devirlerde aynı konfor ve kalitede kullanılmasına imkân vererek yakıt tasarrufu sağlamaktır Bu sayede araçlar düşük devirlerde bile torkundan ve gücünden bir şey kaybetmemektedir.

    Çift kütleli volantın yapısı nasıldır?
    Volant eski nesil volantlar gibi tek değil iki parça şeklinde üretilmektedir. İçindeki yapısına veya çalışma şekline göre değişen çoklu yay ya da dişli sistemi iki parça arasına monte edilir. Sabit parça ile hareketli parça aracın çalışma durumuna göre 120 ° 'ye kadar birbirlerine karşı dönebilecek şekilde çalışabilir.Örnek bir volantın yapısının resimi aşağıdadır.
     (( CORSA C VOLANT+DİREKSİYON KUTUSU SORUNU ))

    Çift kütleli volan nereye monte edilir?
    Debriyaj baskı ve balatasıyla birlikte motor ile şanzıman arasına monte edilir. Her volant değişiminde volantı motor krank miline bağlayan cıvatalar da mutlaka değişmelidir. Çünkü cıvata montajda sıkılırken cıvata kafasının döndürülmesiyle bir ön germe kuvveti ile yüklenir. Bu ön germe kuvveti etkisiyle cıvata çeki kuvvetiyle uzama oluşur. Bu uzama her yeni sıkma sonucu artar ve bir zaman sonra cıvatada kırılmaya sebebiyet verir. Cıvata kırılması sonucu oluşan arıza hem maddi kayıplara hem de zor bir işçiliğe sebebiyet vermektedir.

    Çift kütleli volant arızalarının belirtileri nelerdir?
    1-Rölantide çalışırken ses yapması, debriyaja basınca ilk zamanlarda sesin yok olması daha sonraki zamanlarda sesin yok olmaması.
    2-Aracı stop ederken titreşim yapması,
    3-Belirli devirlerde araçta titreşim ya da sallantı yapması.
    4-Vites değişimlerinde vurma ve değişim sonrası devir dalgalanmaları ile titreme
    5-Düşük devirlerde performans düşmesi

    Arıza sebepleri nelerdir?
    Aracın zaman geçtikçe yaptığı kilometre ya da yerinde çalışma saati artmaktadır. Bunun sonucunda volantın içinde ki süspansiyon mekanizması yumuşamaktadır. Böylece birinci ve ikinci parça arasında ki hareket normalden aşırı zayıf hale gelmektedir. Bu yumuşama araçta titreşime ve sese sebebiyet vermektedir.
    Yukarıda belirttiğimiz arıza normal kullanım sonucu oluşan arızadır. Bu arızanın oluşması için tam bir kilometre verilememekle birlikte internet sitelerinde 150000 km ve üstü olarak belirtilmektedir. Bu sonuçtan yola çıkılarak eğer belirtilen kilometrelerin altında oluşan arızaların temel sebebi olarak aracın aşırı şehir içi kullanımı, sık ve gereksiz şoför değişimi, aracın normalden fazla dur kalk yapması, şoför hatası ve araca farklı bir aracın veya araç modelinin volantının takılması olarak gösterilebilir.
    Bunun yanında üreticiden kaynaklanan ve bu kendi mühendisleri tarafından da kabul edilen arızalarda bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak araç üreticilerinin bazılarında oluşan bu hata ile ilgili bilgiler kısa bir internet araştırmasıyla bulunabilir. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi yasal süreç devam ettiği için burada açıklanamamaktadır.
     (( CORSA C VOLANT+DİREKSİYON KUTUSU SORUNU ))
    Arıza tespiti nasıl yapılır.
    Bu volantlarda arıza tespiti sadece özel el aletleriyle yapılabilir. Tamirhane ya da servis ortamında muayene sadece gözle yapılabilir. Genel olarak tamirci arkadaşlar volantın oynayan parçasını sağa veya sola çevirerek tecrübeleri oranında arıza teşhisinde bulunmaktadır. Bu yanlış bir yöntemdir çünkü zaten volant boşta ilen bile belli bir miktarda sağa veya sola boşluklu olarak imal edilmiştir. En iyi arıza teşhisi bu iş için özel olarak imal edilmiş olan test aletleriyle yapılandır.
     (( CORSA C VOLANT+DİREKSİYON KUTUSU SORUNU ))

    Arıza tespiti sonrası yapılması gereken işlemler
    Arızalı volant daima ya onarılmalı yada eşdeğer bir volant ile değişmelidir. Kesinlikle ama kesinlikle volant sabitlenmemeli ya da tek kütleli volant ile değiştirilmemelidir. Sanayilerimizde yapılan diğer bir hatada ucuz onarım sevdası yüzünden arızalı volantın kaynakla sabitlenmesidir.
    Yukarıda belirtilen onarım yada tercihinize bağlı olarak değişim haricinde ki yöntemler uygulandığı takdirde
    1-Aracınızda ses-titreşim gibi sürüş konforunu bozan sıkıntılar meydana gelecektir.
    2-Start stoplu araçlarda yâda belli bir amaç sebebiyle sık sık kontak kapatılıp tekrar çalıştırıldığında titreşim ile gürültü seviyesi artacak ayrıca debriyaj iletiminde sıkıntılar oluşacaktır.
    3-Özellikle düşük hızlarda kullanım gereken yerlerde %10 varan yakıt artışına sebebiyet verecektir doğaya salınan CO2 (ZEHİRLİ GAZ) artacak aracınız muayeneden geçmeyebilecektir.
    4- Oluşan her arıza yâda hata aracınızın değerinde düşüklüğe sebep verecektir. Belki de aracınız satılmayacaktır

    Özel not:
    Çift kütleli volantınızı debriyaj baskı balata değişimlerinde mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca debriyaj baskı ve balatası bir kez değiştirilmişse ikinci kez değişimde volantınızın sökülerek bakım yapılması,arıza belirtisi varsa onarılması yada değişmesi hem ekonomik anlamda hem de ilerideki arızaların önüne geçmek amacıyla önemlidir. Çünkü volant arıza yaptığında tekrar şanzıman sökülecek ve aynı masraf tekrar edecektir.
    www.volanthastanesi.com
    www.facebook.com/volanthastanesi
    Email: destek@volanthastanesi.com
    Bu yazımız Luk/Sachs ve Wikipedia internet sitelerinden alıntılar ve bilgiler eşiğinde kendi tecrübelerimizde katılarak oluşturulmuş ve tamamen bilgi kaynaklı bir yazıdır.

     (( CORSA C VOLANT+DİREKSİYON KUTUSU SORUNU )) (( CORSA C VOLANT+DİREKSİYON KUTUSU SORUNU )) (( CORSA C VOLANT+DİREKSİYON KUTUSU SORUNU ))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volanthastanesi destek -- 28 Kasım 2015; 0:39:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.