Şimdi Ara

CORSA'DA PROBLEM * ACİL * !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SELAMLAR,

    2004 CORSA CDTi SAHİBİYİM. İKİ TANE SORUN VAR ARAÇTA:

    1. BAZEN 2500-3000 DEVİR CİVARI GAZ KESİYOR VE MOTOR ARIZA LAMBASI YANIYOR. O SIRADA BİR YIĞILMANIN ARDINDAN ARABA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR. ANCAK DAHA SONRA 3500 DEVİRİ GEÇMİYOR VE ÇOK YAVAŞ HIZLANIYOR. MOTOR BEYNİNE DE SERVİSDE TECH-2 CİHAZI İLE ULAŞILAMADI. SİZCE NEDİR SORUN VEYA ANKARA'DA MOTOR BEYNİ TAMİR EDEN VAR MI BİLDİĞİNİZ?

    2. YUKARIDA BAHSETTİĞİM SORUN OLMADIĞI ZAMANLARDA YANİ NORMAL ÇALIŞIRSA ARABA, 3000 DEVİR CİVARI SERİ BİR ŞEKİLDE VİTES DEĞİŞTİRİRKEN TAM DEBRİYAJA BASIP VİTES ATTIĞIM SIRADA MOTOR ARIZA LAMBASI ÇOK KISA YANIP SÖNÜYOR. DEBRİYAJ KAVRAMASI DA OLDUKÇA İYİ, KAÇIRMA YOK.

    BU SORUNLARDAN DUYAN, BİLEN VEYE BİZZAT YAŞAYAN VARSA LÜTFEN ACİL YARDIM.

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    Mehmet SARIALTIN
    msaltin@gmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltin -- 1 Nisan 2007; 3:20:07 >







  • LAMBANIN YANMA SEBEBİ KATALATİK KONVEKTÖRÜN TIKALI OLMASI OLABİLİR.
  • EGR valf'ini kontrol ettiler mi acaba?

    opel'lerin, özellikle dizellerde, başbelasıdır EGR..

    yakıt olarak normal diesel mi kullandın, yoksa eurodiesel mi?
  • aldım alalı eurodiesel kullanırım. aslında servisdeki ustam da egr olabilir, çünkü motor beynine giriş yapamayınca eski usül teker teker denememiz gerekir dedi. ilk aklına gelen de egr valfi imiş. bakalım bugün açıksa bir de bosch servise gitmeyi düşünüyorum. umarım fazla masraf olmaz. valla acayip soğudum arabadan :(
  • egr olabilir. kontrol edilse iyi olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: msaltin

    aldım alalı eurodiesel kullanırım. aslında servisdeki ustam da egr olabilir, çünkü motor beynine giriş yapamayınca eski usül teker teker denememiz gerekir dedi. ilk aklına gelen de egr valfi imiş. bakalım bugün açıksa bir de bosch servise gitmeyi düşünüyorum. umarım fazla masraf olmaz. valla acayip soğudum arabadan :(


    beyin problemi olduğunu sanmıyorum, çok büyük ihtimalle egr'dir sorun..

    bosch servislerde temizliyolar bildiğim kadarıyla, temizletip öyle denemekte yarar var..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fircam


    quote:

    Orjinalden alıntı: msaltin

    aldım alalı eurodiesel kullanırım. aslında servisdeki ustam da egr olabilir, çünkü motor beynine giriş yapamayınca eski usül teker teker denememiz gerekir dedi. ilk aklına gelen de egr valfi imiş. bakalım bugün açıksa bir de bosch servise gitmeyi düşünüyorum. umarım fazla masraf olmaz. valla acayip soğudum arabadan :(


    beyin problemi olduğunu sanmıyorum, çok büyük ihtimalle egr'dir sorun..

    bosch servislerde temizliyolar bildiğim kadarıyla, temizletip öyle denemekte yarar var..



    işin aslı problem beyinde değil zaten. ama beyinde de ayrıca problem olduğu için arızanın nerde olduğunu öğrenemiyoruz. motor beynine girmek istediğimizde "BİLİNMEYEN ECU !" mesajı veriyor. yani sırf arızanın ne olduğunu anlamak için beyni değiştirsek sadece o bile 1500-2000 ytl civarı. o yüzden beyni değiştirmeden arızayı tahmin etmeye çalışıyoruz. belki de başka bir müdahale ile beyni de kurtarabiliriz. ama ankara'da beyin tamiri yapan var mı bilmiyorum :(




  • selam ecu üzerindeki kodları mailime yollarsan yardımcı olabilirim yada resmini çekersen argeiletisim@hotmail.com
  • valla helal olsun sizlere arabalar ile ilgili acayip teknik bilgi birikim oluşmuş...
    ben de bir opel mi alsam acaba bu tür bilgileri edinmek için.
    sırf burda değil tüm opel forumlarında aynı durum var. yeterki teknik bir arıza sor hemen herkes yorumda bulunabiliyor.
    biz de toyota forumunda kös kös oturup yakıt tüketiminden fazla konu bulamıyoruz.
    soruyoruz "nasıl arabalarınız var mı bir problem" diye "ne olsun işte koyuyoruz benzini gidiyor" cevabı alıyoruz ha benzin pahalı orası gerçekten önemli problem.

    demekki ne yapacaksın biraz atraksiyon istiyorsan hayatında gidip bir OPEL alacaksın.

    bunlar işin şakası tabiki hepinize Allah kolaylık ve sabır versin. para kolay kazanılmıyor ne diyeyim.
  • herkesin ilgisine teşekkürler.

    bugün yetkili servise(OPAL) gittim. orada beyine giriş yapabildiler. çünkü test cihazının yazılımı güncelmiş. bu durumda yetkisiz servislerin kullandığı yazılımları güncel tutmaları gerekiyor. ve aracıma da yeni yazılımı yüklediler. sonuçta P1093 ve P1131 hata kodları çıktı. yüksek basınç pompasında hafif bir kaçak ve basınç sensörü hataları imiş. belkide yüksek basınç pompasının tamirinden(sadece contaları değişecek 200 ytl ye) sonra basınç sensörü de tekrar arıza vermeyecek. bakalım inşallah öyle olur. sonuçları yazarım.

    herkese iyi geceler.
  • Merhabalar,

    Gerçi yukarıdaki problem giderildikten epey sonra bir vesile ile aracı satmıştım ama sonucu yazmamışım. Bugün gelen bir e-mailde durumu sorduklarında farkettim. Şimdiye kadar mesajı takip eden oldu ise herkesten özür diliyorum.

    200 TL karşılığı contalar ve ilave 200 TL karşılığı ile de subap iticileri değişmişti o zaman. Tabi bu işlem pompa konusunda en tecrübeli yerler olan BOSCH servislerden birinde yaptırıldı OPAL tarafından ama hangi BOSCH servisi olduğunu bilmiyorum. Sonrasında hiç sorun yaşamadım ama problemin Türkiye'de satılan kirli mazotlar ile depo sonuna kadar yakıtı kullanmaktan kaynaklı olduğu anlaşılmıştı. Yaklaşık 100.000 km civarı olduğunda da aracımı satmıştım.

    Selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.