Şimdi Ara

Corsa F Kullananlar Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.751
Cevap
122
Favori
177.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Corsa F kullanıcıları var mı forumda bilgi paylaşımları yapabileceğimiz. Konusunu da bulamadım. Açayım dedim.

    İlk mesaj olarak sonra gerekli güncellemeleri yaparım duruma göre. Şimdilik kullanan var mı bakalım görelim, tanışalım.


    Benim Aracım ;

    Opel Corsa 2020 1,5 Dizel P24 Özel Seri (Mavi renk)



  • Merhaba, aracindaki problemi çözdüm. Destek olan herkese teşekkürler. Problem ne sensorler ne de bobin. ECU uzerindeki su gecirmez (ama hava geciren) ecu koruyucu basinc denge venti bozulmuş. Bu vent bozuldugu icin ecu icinde isinmayla birlikte yuksek basinc olusuyor ve barometrik basinci yanlis olcuyor (91 kpa yerine 105 kpa olcuyordu)

    Arabayi iyice isitip stop ettim ve test etmek icin calistirdigimda p13a9 arizasini verdi. Bende arizayi silip ecu daki bu venti cikardim, pısssss diye hava sesi geldi ve tum basinc degerleri normale döndü :) arabayi çalıştirdim, ariza falan yok. 100 tl lik bir parca yuzunden 2 aydir ugrasiyorum :) tum dunyaya duyrulur

    Sizlere yaklaşık 1,5 yıllık ve 7000 km’lik tecrübelerim bahsedeyim. Silecek mevzusu çok yazılmış, kış aylarında camın buz tutması veya bunun gibi sileceğe zarar verebilecek durumların önüne geçilmesi için her çalıştırdığınızda yağmur sensörünü sizin aktif etmeniz lazım. Diğer çok konuşulan konu start-stop sistemi. 3 silindirli motora sahip olduğu için kararsız çalışıyor, size tavsiyem sadece ışıklarda aktif etmeniz. Daha kararlı çalışan 3 silindirliler var tabi inceleme videolarında da eleştirildi bu konu. Başka konuşulan mevzu vitesin 3’den 2’ye veya 2’den 1’e geçerken bazenleri sarsıntı yapması. O konuda ise etrafımdaki arabacı insanlardan duyduğum EAT8 şanzımanın kendisini koruması için yaptığı hareket olduğunu öğrendim. Corsa’yı kendim eleştirmem gerekirse, araç oldukça sert ben 17 inç’lik jantlardan kaynaklanıyor sanmıştım fakat 16 kullananlarda bu konudan muzdarip. Daha konforlu B segment araçlara bindim. Kaliteden bahsetmek gerekirse 7000km olmasına rağmen trim sesleri şimdiden başladı bir çok yerde aracı çok NARİN kullanmama rağmen. Kısacası işçiliği maalesef Opel’e yakıştıramadım. Yakıt konusuna gelirsek İstanbul’da yaşıyorum 40km/saat ortalama hız ile 100 kilometrede 5.0 litre (bilinçli bir şekilde kullanırım hemen hemen). Bir kaç kez sıfırlayıp tekrar baktığımda 6 litreye yaklaşmadım bile. Zorunda kalmadıkça işe gidiş-işe geliş saatlerinden önce veya sonra çıkmaya çalıştığımı belirtiyim. Tabi İstanbul’da her zaman trafik olduğunu da hatırlatayım. Yani tüketim sizin pedala basma şeklinize göre değişiyor. 1.2T motor dur-kalk trafikte titreşimli çalışıyor. Yeni Astra’da motor kulaklarını değişmişler sıkıntı çözülmüş onlarda. 130 beygirlik versiyonun verimi çok hoşuma gitti. Spor modda ayrı bir tavra bürünüyor. Tasarım kişiye göre değişir tabi ama dış tasarımı ne kadar sevsem de iç tasarımını bir o kadar sevemedim. Bir süre sonra içerdeki tasarımdan sıkılabilirsiniz. Dış tasarımda sportiflikle ağır başlılık çok güzel harmanlanmış. Arabayı yıkattıktan sonra baktıkça bakasım geliyor. Konfor ve kalite sizin için önemliyse Corsa pek sizlik değil. Ama bu segmentte de tork konvertörlü araç kullanmak, istediğinizde performans gerektiğinde tasarruf, dışardan sportif ve güzel gözüksün diyorsanız Corsa güzel seçeneklerden biri.

    2021 model ultimate paketiyle aranıza katıldım. İlk arabam oldu. Bilmek isteyen olursa 880bin tl'ye aldım 35binde, çamurluk ve marşpiyel boyalıydı sadece. Fiyat açısından doğru mu yaptım bilmiyorum ama artık beklemek istemedim. Geçen senede düşer diye bekledik ama piyasanın geldiği hal ortada. Birde 208 allure selection ile arasında çok gidip geldim. Cam tavan, intellilux matrix far, koltuk ısıtma, güvenlik donanımları derken corsa daha ağır bastı. Herkese kazasız sürüşler dilerim.

    Arkadaşlar ekran kararmasının sebebi usb nin elektrik alması,şöyle söyleyim benim arabamda aynı sorun var,2023 Edition 1.2t,güncelleme de tamam,sorun kapıyı açmak için anahtara bastığınız anda usb elektrik almaya başlıyor,bunun olmaması lazım,çünkü aynı arabadan bende 2 adet var,onda bu durum hiç olmadı bende fark ne derken,benim arabada daha kontağa anahtarı sokmadan usb nin ışığının yanıp söndüğünü gördüm,diğer arabada ise kapıyı açtığınızda usb kontağı çevirmeden çalışmıyor.Yani aynı arabadan hatta aynı renk aynı model ve hatta usb lerde aynı,birinde daha kontağa anahtar sokmadan usb çalışmaya başlıyor,diğerinde ise olması gerektiği gibi anahtarı çevirmeden elektrik gitmiyor,bu olayın yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu bilmiyorum,ama sorunun bu olduğunu biliyorum.Carplay aldım kablosuz benimkinde kafasına göre çalışıyor,ama diğer arabada ne ise o şekilde çalışıyor,çünkü benimki daha arabaya oturup kemer bağlarken bağlabnmaya çalışyor buda loopa sebep veriyor.Umarım okuyan arkadaşlardan fikri vede bilgisi olan vardır,çünkü servistekilerin bundan haberi olduğunu sanmıyorum.

  • hocam meraba araçtan memnun musunuz genel olarak? Megane 1.3 joy paket ile arasında kaldım ama
  • drcipralex D kullanıcısına yanıt
    Gayet memnunum hocam. Her geçen gün de daha çok seviyorum. Yakıt muazzam. Gidişi gayet iyi. 4 kişilik aile olarak da rahatça sığıyoruz.
  • Valla büyük bi aile değiliz biz de ama megane 1.3 joy otomotik ile arasında gidip geliyorum bi türlü karar veremedim maalesef. Megane için c segment ve otomatik olması avantaj , opel için de yeni tasarım çok hoş bi de dizel olması ama netlesemedim bi türlü
  • Ben de birkaç aydır 1.2 Elegance kullanıyorum, 2 kere şehir dışına çıkmam gerekti 4bin km kadar kullandım aracı. Genel olarak memnunum araçtan fakat bagajın küçük olması sıkıntı çıkarabiliyor. Sorusu olanlara yardımcı olmak isterim buradan.
    Kullanan arkadaşlara da birkaç sorum olacak. Bundan önce 2015 Vw cc kullanıyordum.

    İlk olarak start stopla ilgili araçla trafikte durduğumdaki stop süresi çok kısa geliyor. Kırmızı ışıkta stop ediyor tamam ama çoğu zaman ışık geri yeşile dönmeden araba tekrar çalışıyor klima açık değil ve telefon vs'de sarj etmiyorum. Sizlerde de durum bu şekilde mi? Vw aracımda böyle değildi mesela, klima kuvvetli açık olmadıkça ben ayağımı frenden çekmedikçe araba çalışmazdı.

    İkinci olarak da yağmur sensörünü sürekli olarak aktif hale mi getirmemiz gerekiyor. Aktifleştiriyorum ekranda aktif olduğunu da dair ışık da yanıyor ama sonraki binişlerimde ben tekrar aktif hale getirmedikçe çalışmıyor.




  • Merhaba,
    Corsa elegance Tv'lerde reklamları var ama bayii de araç yok, yazılın dediler 5.000tl yazıldık;
    önce 189.600'a çıktı sonra da dün 196.900 + 1100 metalik boya+1600 siyah tavan + plaka araç ekim ortası gibi gelecekmiş herhalde 250.000 olacak. Malum sitede 210-215 uçuyor fiyatlar
  • D. Fiery kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Kazasız belasız kullanmanız dileğimle , aracınızda cam tavan var mı? +3.300 tl'ye değer mi , Önerir misiniz?
  • palki P kullanıcısına yanıt
    aracı bende 15.09 da aldım şansıma bugün geldi.Çarşamba teslim alaca. GTC global Neslihan hanım çok ilgilendi. İrtibata geçmenizi öneririm. ULTİMATE + CAM TAVAN 202bin tl gelmiş oldu.
  • D. Fiery kullanıcısına yanıt
    Yağmur sensörünü maalesef araca her bindiğinizde aktif etmeniz lazım. Önceki astra aracımda da aynıydı.

    S/S sistemi bana da kısa geldi. Daha doğrusu devreye giriyor ancak biraz geçince iptal oluyor bazen. Ben de genelde klima açık olduğundan ona yoruyorum ama dediğiniz gibi bakmak lazım.

    Bu arada İstanbul-Kocaeli arası 200 km git gel yaptım. O yolu bilenler bilir pek şehirdışı sayılmaz, trafik de vardı, karma tüketime yakın diyebiliriz. Gidiş 4 kişi dönüş 5 kişi 4.2 lt/100 km yaktı araç klima full e yakın açıktı.
  • GORKY34 kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım biri iptal etmiş o yüzden denk gelmiş size. Ben sizden daha önce bir tarihte arayıp sordum tüm araçları sattık demişti. Ben aynı paketi maalesef 208 e aldim. Opel gerçek aksesuar paketi zorunlu tutuyor yanında
  • GORKY34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Ben de Kayseri İnciroğlu Opel Bayisinden 1.2 Eleganca alacağım, 5 Eylül'de kapora verdim, iki gün önce de tüm bakiyeyi kapattım ama aracın ne zaman geleceğiyle ilgili tam bir bilgi vermediler Ekim başı dediler. Sizin araç Eylül sonu Ekim başı teslim edileceği taahhüt edilen araçlardan mı acaba? Eğer sizinki geldiyse bizimki de birkaç güne teslim olur diye ümit ediyorum.
  • thunderstruck7 kullanıcısına yanıt
    Kardeşimde opel gerçekten aldı baya sıkıntılı ordaki arkadaşlar bana Boya koruma ,kaput koruma,cam film,1 yıl garanti hediye edildi. GTC ilgilendi baya bi hatta ben aldıktan sonra ultimate 1 kırmızıda boşa çıkmıştı büyük ihtimalle sahibini bulmuştur.
  • castortroy kullanıcısına yanıt
    ekim başı teslim araçlar gelmiş GTC verdigi bilgilere göre .Benim aracımda ekim başı gelecek araçlardandı sadece 3 4 gün erken geldi. oda şans işi . Sizde hayırlısı ile 5 ekime kadar teslim alırsınız. Opel sağolsun zammı bizlere yansıtmadığı iyi oldu.
  • Kanalimda corsa f bilinmeyen özellikler videosunu izleyebilirsiniz.Devamında 0 100 hızlanma yakıt performansı gibi videolar gelecek.
  • Merhaba, teşekkür ederim.
    Cam tavan isterdim ama malum araç yokluğundan denk gelen karmen kırmızı-siyah tavanlıyı aldım. Mutlaka cam tavan alın derim ben.
    Araç alırken benim önceliğim vw poloydu, polo için sene sonuna doğru gelir diyorlardı o yüzden beğendiğim yeni corsa denk gelince kaçırmadım ki o zaman için iyi yapmışım aracın fiyatı çok artmış. Şuan için memnunum ben Vaktiniz varsa yeni gelecek 208i de bekleyebilirsiniz onu da çok beğeniyordum.


    @dekonline
    Cevaplar için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Fiery -- 28 Eylül 2020; 15:51:26 >
  • GORKY34 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aldığım beyaz renk cam tavan ultimate. Tam istediğim kombinasyon. Böyle aracı GTC de bulamadım ben o yüzden bu adamlardan almak durumunda kaldım. Çok şükür fiyattan etkilenmedik. Bu da nazar boncuğu olsun ne yapalım.
  • https://www.youtube.com/channel/UCQFOq8jJtIgpMszLf8UrtBg?app=desktop Kanalima abone olursanız corsa f ile ilgili videolar izleyebilirsiniz.
    Corsa F Kullananlar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sado666 -- 14 Ekim 2020; 15:5:43 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.