Şimdi Ara

corsa? fiesta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2011 Fiesta Titanium 5K 1.4 A/T x paketli 33.820tl
    2010 Opel Corsa 1.4 otomatik enjoy paketli 34.000tl
    araclarda azda olsa pazarlık yapılabılecegı dusuncesındeyım nakıt olarak alıcagımız ıcın.
    bu aracları yakıt olarak kullanan arkadaslar net bı deger verebılırlermı?
    aracların yedek parca fıyatları servıs ucretlerının karsılastırması?
    fıyat-donanım karsılastırması?
    konfor ve serilik olarak karsılastırılması?
    4 kısılık bı aıleyız aractan performans beklemıyoruz ama gereken yerlerde gereken performans ve serılıgıde es gecmemelıyız.
    aracı ablamda kullanıcak bayan arabası olarakta kullanılıcak ona gore yorumlarınızı yaparsanız sevınırım.
    bıde su aracı da goz ardı etmeyın sunada bakın dıe baska arac tavsıye etmeyın lutfen 3 aydır cogu arabayı ınceledım bu ıkısı arasında kaldım bu 2 aracın karsılastırmasını yasadıgınız gordugunuz tecrube ettıgınız artılarını eksılerını yazarsanız daha acıklayıcı olur kulaktan dolma bılgılerı lutfen yazmasın su soyleymıs bu boylesmıs dıye. sımdıden tesekkurler iyi forumlar:D:D







  • pek ılgılenen yok galıbaa
  • Ford un servis ücretleri uygun. İki aracın şanzman yapıları farklı. Ford da 4 kademe klasik otomatik vites var. Avantajı uzun ömür ve konfor. Dezavantajı fazla yakma ve 4 kademe. Opelde düz vitesden devşirme sistem var, sorun çıkarmaya meyilli ve daha konforsuz. Ama tüketim düz vitesle aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erakcora -- 15 Temmuz 2010; 16:21:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erakcora

    Ford un servis ücretleri uygun. İki aracın şanzman yapıları farklı. Ford da 4 kademe klasik otomatik vites var. Avantajı uzun ömür ve konfor. Dezavantajı fazla yakma ve 4 kademe. Opelde düz vitesden devşirme sistem var, sorun çıkarmaya meyilli ve daha konforsuz. Ama tüketim düz vitesle aynı.

    opel corsa da eastronıc ve normal otomatik vites arasında ne gibi farklar var hangisi daha sağlam teşekkürler
  • easytronik te baskı balatası vardır belli zaman sonra değişir; yokuşta geri kaydırır ( hillholder yoksa),vites geçişleri hissedilir.

    tam otomatikten artıları; daha az yakıt tüketir, arıza durumunda tamiri çok daha kolaydır zira viteskutusu manuel vites kutusudur, daha performanslıdır, aracın kontrolü tam otomatiğe göre kıyas kabul etmeyecek düzeyde sizdedir.


    tam otomatiğin avantajı ise bence sadece konforlu olmasıdır vites geçişleri hissedilmez.ayrıca bozulmadığı sürece değişen bir parçası balatası vb yoktur

    . buna karşılık, daha çok tüketir, kontrol araçtadır, arızalanması durumunda masrafı yüksek olur.

    ben 5 yıldır easytronik benzeri mitsubishi colt 1.3 amt kullanmaktayım 6ileri vitesli, bundan önce tam otomatik civicim vardı.

    amt colt, otomatik civicten çok çok daha eğlenceli ve kontrolü sizde olan bir sürüş sunmakta.

    easytronikler 5 ileri diye biliyorum. coltlarda mesela 6 ileridir.

    hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 15 Temmuz 2010; 17:29:34 >




  • Manuel alıcaksanız bence Fiesta derim ama otomatik alıcaksanız eğer 2 sinide eleyin derim, nedenmi?

    Birisi sorun çıkartmaya meyilli bir sistem kullanıyor (Corsa), diğeri ise fazla yakıt tüketimi yüzünden canınızı kesinlikle sıkar (Fiesta)

    Yeni VW Polo'da DSG şanzuman var ve vites geçişleride çok iyi + sı hem az yakıyor hemde isterseniz manuel olarak kullanıyorsunuz ve biliyorsundurki VW araçları Türkiye'de çok fazla değer kaybetmiyor :)
  • yanlışınız var.corsa 1.4 lerde klasik tork konvertörlü otomatik şanzuman kullanılmakta.
  • Arkadaşın öneri istediği iki modelde tam otomatiktir.

    Bence biri birinden üstün değil. Ford un dış görünümü çok güzel corsanında içi daha ferah.
    Test edin alın.
  • BENDE KARASIZ KALDIM KİMİSİ EASTRONİC İÇİN KÖTÜ DİYOR VEYA İYİ DİYOR
    KİMİSİ NORMAL OTOMATİK VİTES İÇİN KÖTÜ DİYOR VEYA İYİ DİYOR
    BİRDE DSG ÖNERMİŞLERDE DSG DE SORUN CIKARTIYOR ARAŞTIRMALARIMA GÖRE BİRDE DSG 20 BİNLİRAYMIŞ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zone -- 15 Temmuz 2010; 18:45:26 >
  • walla suan 2 secenekte kaldık corsa ve fıesta tam otomatıkler evet easytronıklerın cok arıza verdıgını okudum forumlardan.ama genelde eskı yıllara ait bılgıler.satıcıyla gorusmemde opel bu teknolojıyı 90 lı yıllarda cıkardıgı ve gecen 10 sene gıbı bır zamnda bu sorunların arızalrın coğunun giderildiği cok arıza yapmadıgı.nekadar dogru ne kadar yalan bılemem ama bana mantıklı bı cevap gıbı geldı:D:Dgene forumlardan tam otomatıklerın arızaları ıle ılgılı neredeyse hıc bır yazı yada sıkayet gormedım desem yeridir..erakcora ısımlı arkadasın, duz vıtesten devsırme sistem dedıgı sanırım easytronık olacak.bız tam otomatık olan sanzımanı alıcaz.
    easytronıklerden gerek cevremızden duydugumuz gerekse forumlardan okudumuz kadarıyla kronık bı sıkayet ve bunlar uzerıne babam kesınlıkle easytronık almayız dıo:D easytronıklerın bakım ucretlerı duz vıtesler kadar demıs bır arkadas acaba gerceklesen ılk arızadan sora ıkıncı arızanın ve daha snraki arızaların tekrardan gorulme sıklıgı nedır mesela ayda 3 ayda bı servıse ugramadan gecemıcekmıyız:D:D
    tesekkuler:D




  • colt larada baktık eet dedıgınız gıbı 6 ıleri amt sansıman oldugundan ve motoru 1.3oldgundan daha da az yakıyor. ama amt sanzımanda trıptonık benzerı bı sıstem oldugu ıcın ve ıkıncı el pıyasası corsa ve fıesta kadar olmadıgı ıcın peder bey red oyunu verdı:)
    colt u 30bin e bıraktılar bıraz daha dusmeye meyıllı gıbıler.
    colt ta daha fazla donanım var gıbı geldı bana corsa ve fıstaya gore.
  • colt'un ikinci elinin iyi olmaması bence avantaj,çünkü sıfıra yakın bir aracı çok çok iyi fiyatlara alabiliyorsunuz eğer amaç uzun süre binmekse.
    bana göre tek eksi yönü (bildiğim kadarıyla) eski 1.5 109 hp lik motorun artık kullanılmaması.
  • 1.4 motorlu versiyonda Opel de klasik otomatik varmış şimdi fark ettim. Easy troniklerde sorun çok, marka model çok fark etmez bu viteslerde sorun çoktur. Klasik otomatik ise yağına dikkat edilirse ve vites kolu hatalı kullanılmazsa kolay kolay arıza vermez. Ama ne yazık ki yağlı çalışma prensibi nedeniyle fazla yakar.
  • ;);)
    ya otomatiğin rahatlığını isteyen yakıtı da kabul etmıs olur ama genede ıclerınde en uygunu aramak arastırmak lazım:)
    devir ekonomı devrı ama ıste ıstedıgımız bazı seyler ıcın baska seylerden feragat etmemız gerekır:D
  • pekii sıfır aracı teslım almaya gıttıgımde nelere dıkkat etmem gerek?bıde bayıelerın yapabılecegı uyanıklar nelerdır bılgı verırsenız sevınrım?
  • Şanjman aşağı yukarı aynı olduğuna göre fiesta tercih edilir.
  • iki aracı karşılaştırmak gerekirse bildiğim kadarını söyleyeyim:

    -ikisinin de tasarımları iyi. kesinlikle kişisel görüşe göre değişir.
    -fiestanın ön tarafı corsaya göre kesinlikle çok daha rahat. on konsolun genel yapısı bacakları çok daha rahat hissettiriyor.
    -opel ve ford'un bakım maliyetleri aynı seviyededir.
    -fiestanın elektrikli direksiyonu corsa'dan daha yumuşak.
    -ikisinin de yol tutuşu başarılıdır. ama fiestanın kullanımı çok daha zevkli. ford'ların genel yol tutuş özellikleri birbirine yakın: yani çok çok iyi. corsa'yı uzun yolda kullanmadım ama fiesta uzun yolda yan rüzgarlardan da nerdeyse hiç etkilenmiyor.
    -corsa'nın içindeki malzeme kalitesi çok daha iyi. yeni fiestanın ön konsol malzemesi yumuşak ve çok kaliteli diyenler çoğunlukta. ama o yumuşak bölümün altı; yani torpido gözü hizasından itibaren direksiyondan itibaren aşağıdaki malzeme kalitesi bence şahinle yarışır. eski fiesta bile daha iyiydi.
    -otomatiklerin performansını bilmiyorum ama fiestanın şasisi corsadan daha hafif. belki performansını olumlu etkiliyordur.
    -ikisinin de güvenliğinden şüphe etmeye gerek yok.

    sıfır araç teslim alırken bakılması gerekenler hakkında tam bir bilgim yok. ama yaşadığım acı tecrübeye dayanarak aracı aldıktan sonra lastik havalarını mutlaka kontrol edin.

    ben olsam otomatik şanzıman düşüneceksem direk vw grubu araçların dsg şanzımanlarını düşünürdüm. çünkü bildiiğm kadarıyla çok verimli ve sorunsuzlar.




  • yardımlarınız ıcın desekkuler.
    vw ede baktık ama bu fıyata corsa ve fıestada olan donanımlar yok opsıyonlarla 42 mılyara kadar cıkıyor fıyat ve bır kac ozellık eksık kalıyor poloda.
    suan bu fıyatalr ıcın bıle butcemızı cok astık:D
    15 mılyar ıle 2cı el bakarken 35 mılyar ıle sıfır yolunda ılerlıyoruz:D kısmetse bugun gorusmeye gıdıcez corsa ıcın eger fıyatta anlasırsak alıcaz ellerınde varsa tabıkıde.:))
  • Corsa alırsanız mutlaka gözünüz Fiesta da kalır.
  • corsa otomati ve fiesta otomatik nekadar yakıyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.