Şimdi Ara

Corsa mı Yaris mi? [Sıfır] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • corsa çok yakıyor 9 litrenin altına düşmezsiniz. eski kullanıcıyım.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    şehir içi 11-12 yakıyor hanım şehirdışı 6-7
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doktor_o

    şehir içi 11-12 yakıyor hanım şehirdışı 6-7


    Tahminimden çokmuş. 9 lt olur diye düşünüyordum. Bizim fiestayı da hanım sürüyor ama ş.içi (en acemi olduğu zamanlarda) 10,5 lt üstünü görmedik henüz. Şu anda da 9,5-10 lt civarı tüketiyor. 11-12 lt duyunca ürktüm açıkçası.
  • Yaris alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yıllar bineceğim demenize karşılık size bu iki seçenekten Yaris'i öneriyorum.

    1999 Corolla sahibiyim. Aracı 2003 yılında aldım. 14 senedir biniyorum ve sorunsuzluk kelimesinin tam karşılığını bu arabada buldum. Daha önce iki senede bir araba değiştirirken bu arabayı da iki sene sonra değiştiririm niyetiyle alıp, keyifle, sorunsuzlukla, LPG'den sonra ekonomiklikle doya doya bindim.

    Aradan geçen 14 senede çok şeyler değişti. Araç sayısı arttı. Trafik sorunu iyice belirginleşti.

    Bir sene sonra artık emektar ile yollarımızı ayıracağız. Ben de arayıştayım. Yılda 3-4 defa uzun yol yapacağım diye kocaman araba alıp şehir içinde dar sokaklarda işkence çekmek istemiyorum.

    Eşimin de artık araç kullanma isteği nedeniyle bir süredir otomatik, "B" sınıfı, benzinli araçları inceliyorum. Alacağım araca da en az 10 yıl binmeyi planlıyorum. Sıfır araç fiyatları nedeniyle 2-3 yaşında ikinci ellere yöneldim. Bu süre içerisinde İ20, Jazz, Yaris, Fiesta ve Peugeot 208'in sıfır 2017 model araçlarını test ettim.

    Fiesta'yı çift kavrama powershift şanzımanı nedeniyle eledim. 208 gösterge ekranını perdeleyen direksiyonunu saymazsak diğerlerinden kullanım keyfi olarak bir tık öndeydi. Ancak bu farkı en üst donanım olan 1.2 Turbo 110 Bg. Allure donanım ve EAT6 yani altı ileri tam otomatik şanzıman kombinasyonu ile sağlıyordu. Bu özelliklerin birlikteliği ise sadece 2017 modellerinde mevcut. Yani ikinci elde ya yok ya da olanları sıfırı kadar para istiyorlar. Ayrıca bagaj hacmi de beni pek etkilemedi.

    Bu nedenle 208'i de eledikten sonra, benzer durumu Jazz'da da yaşadım. Makul fiyatlı ikinci eller önceki kasa olan 2012 modellerinde var. Onların da temizini bulmak oldukça zor. Yeni kasalarda ikinci elde sıfırına yakın fiyatlara satılıyor.

    İ20'nin ise yeni kasası 2015 yılında çıktı. 2015-2016 oldukça temizleri makul fiyatlara bulunabiliyor. 4 ileri klasik otomatik vitesi ekonomik olmasa da LPG uyumu ve sorunsuzluğu ile bu olumsuzluğu lehine çevirebiliyor. Ayrıca neredeyse %100 yerli malı olduğundan bakım ve yedek parça olarak uzun vadede aradığım ekonomiklik ve sorunsuzluğu kendisinde bulabilirmişim gibi hissettim.

    Elegant, Panoramik cam tavan ve smart paketiyle sunduğu özellikler pek çok "C" sınıfında bile yok.

    Yaris'i 1.5 yeni motorlu modeliyle test ettim. Teste başladığımızda ben test aracının 1.33'lük motor olduğunu zannediyordum. 1.3'lük Honda Jazz testinden hemen sonra Toyota plazasına girdiğimiz için iki aracı da peş peşe test etmenin avantajını yaşadım.

    Yaris, Jazz'dan sonra çok daha seri ve performanslı geldi. Araca ilk oturduğunuzda arkaya bakmazsanız kokpiti, bırakın "C" sınıfını sanki "D" sınıfı bir araç kullanıyormuşsunuz izlenimi veriyordu. Ancak, görevli arkadaşın bu araç 1.5 motorlu uyarısı ile performans konusunda yaşadığım şaşkınlık sona erdi. Motorun gerçekten pürüzsüz çalışması ve CVT uyumu sayesinde araç diğerlerinden bir adım öteye taşındı. Ancak, bu motorun da sadece 2017 modellerinde olması ikinci elde olmaması nedeniyle Yaris'i de istemeyerekte olsa listeden silmek zorunda kaldım. Oysa test esnasında 14 yılın alışkanlığı ile direksiyondaki Toyota amblemi bana güven vermiş ve kendimi misafir gibi hissettirmemişti.

    Yaris'e ulaşabilecek bütçem olsaydı, 208 benzeri benim için yeterliliği soru işareti olan bagaj hacmini de es geçip direk olarak birinci sıraya yerleştirecektim. Daha önceki modellerinde ekran, navigasyon gibi donanımların olmaması, uzun vadeli kullanım amacıma şimdilik uymuyor.

    Kısacası benim durumum için şimdilik İ20 seçeneklerin ilk sırasında. Sen de kendi durumuna göre yapacağın test sürüşü ve incelemeler ile kendine en uygun seçeneği bulacağını umuyorum. Şimdiden hayırlı olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR


    quote:

    Orijinalden alıntı: doktor_o

    şehir içi 11-12 yakıyor hanım şehirdışı 6-7


    Tahminimden çokmuş. 9 lt olur diye düşünüyordum. Bizim fiestayı da hanım sürüyor ama ş.içi (en acemi olduğu zamanlarda) 10,5 lt üstünü görmedik henüz. Şu anda da 9,5-10 lt civarı tüketiyor. 11-12 lt duyunca ürktüm açıkçası.



    Valla ben yol bilgisarayına güvenmiyorum dolduruyorum km de 50-55 yakıyor .klima açıyorsun trafiğe giriyorsun 60 yakıyor.Bende f30 3.20 ied var o 40-45 krş yakıyor ufacık araba daha fazla yakıyor.Allahtan senede 5000 km felan yapıyor yoksa çekilmez




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.