Şimdi Ara

Corsair AX860 Sorunu ve İnventus Bilgisayar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Evet
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
  • Bende kefilim bu firmaya , gerçekten sorunu çözme odaklı çalışan bir firma.

    Başarılarının devamını dilerim
  • General Darknes kullanıcısına yanıt
    toplayacağız hayırlısıyla R7 li bir sistem
  • Bende pc'yi İnventus'tan topladım. En ufak bi sorunla karşılaşmadım. kablolama, paketleme falan 10 numara. Bi sorun olursa da sorunla ilgileneceklerini adım gibi bilyorum.
  • ebruguney E kullanıcısına yanıt
    evet ilk alışverişimi 2 gün önce yaptım çok memnun kaldım paketleme süper söylendiği gün kargoya veriyorlar NOCTUA NH-U12S SE-AM4 soğutucu aldım ilerde amd 1800x ve asus rog vi hero corsair anakart ram de alacağım kısmetsehttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8400
  • Sorununun böylesi hızlıca çözülmesi çok güzel gerçekten. Ben ise Penta bilgisayara yurtdışı siteden baktığınızda garantisi var olan ama kendi sitelerinde garantisi 2 gün önce bitmiş Seagate 3 tb hdd mi yollamayı teklif ettim. Garanti belgesi ve penta bilgisayar etiketi zımbalı ürünü farura yok diye alamayacağını söylediler. Şaştım kaldım. Sanki planlanmış gibi garantinin bittiği gün bozulması manidardı. Bazı firmalar da böyle gıcıklık yapabiliyor. Şahsen benzer bir tecrübeyi bu hdd sorunumda pentadan görmek isterdim. Ben de Seagate e RMA kaydı açıp ürünü Hollandaya yollamak zorunda kaldım. Eminim değişim gelecek ürün. Ama uğraşmak beklemek ve hollanda kargosu acayip eziyetli oldu. Şanslısın üstad. İnventus hep böyle yapıyor aslında ama yine de diğer firmalara düşmemiş olman senin lehine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TorukMactoo

    Sorununun böylesi hızlıca çözülmesi çok güzel gerçekten. Ben ise Penta bilgisayara yurtdışı siteden baktığınızda garantisi var olan ama kendi sitelerinde garantisi 2 gün önce bitmiş Seagate 3 tb hdd mi yollamayı teklif ettim. Garanti belgesi ve penta bilgisayar etiketi zımbalı ürünü farura yok diye alamayacağını söylediler. Şaştım kaldım. Sanki planlanmış gibi garantinin bittiği gün bozulması manidardı. Bazı firmalar da böyle gıcıklık yapabiliyor. Şahsen benzer bir tecrübeyi bu hdd sorunumda pentadan görmek isterdim. Ben de Seagate e RMA kaydı açıp ürünü Hollandaya yollamak zorunda kaldım. Eminim değişim gelecek ürün. Ama uğraşmak beklemek ve hollanda kargosu acayip eziyetli oldu. Şanslısın üstad. İnventus hep böyle yapıyor aslında ama yine de diğer firmalara düşmemiş olman senin lehine.

    valla inventusa alışveriş yapmadan önce ilk kez yazdım sıvı soğutma alma niyetindeydim neden fazla marka seçeneği yok diye sordum hemen yanıt geldi hangi markayı istiyorsunuz hemen tedarik edelim dediler şaşırdım tr de böyle firma da varmış helal olsun dedim




  • boşuna inventus'u önermiyoruz

    müşteri memnuniyeti en iyi firmalardan bir tanes
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.