Şimdi Ara

Corsair H100iv2 pompa sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 ay önce amazondan bu ürünü satın aldım.İlk montajı yaptıktan sonra pompadan gelen sesi hemen farkettim.Videolarda bu pek duyulmuyor ama ses gerçekten dikkat çekici.Oyun oynarken falan tabiki duyamazsınız ama radyatörün fanları alt seviyelerde çalışırken kasada yakınsa duymamak için ciddi duyu problemlerinin olması gerekir.Konuyla ilgili videolu ve resimli olarak Corsair'e RMA açtım.Geri dönüşü 4-5 gün sonra oldu.Ürünü amazona geri iade etmemi söylediler.(Sanki ürünü Amazon üretiyor)Daha sonra yoğun ısrar maillerimle ürünü almayı kabul ettiler.Kargo ücreti nedeniyle ürünü onlara değil amazona iade açıp gönderme kararı verdim.Malesef bu ve pek çok forumda Corsair'in kargo ücretini ödemediğini okudum.Amazon ürünü tabiki değiştirdi hatta bendeki ürünü daha göndermeden yeni ürünü ücretsiz olarak gönderdi.Bendeki ürün içinde DHL kargo iade bilgilerini mail olarak bana ulaştırdı.Malesef ki yeni gelen üründede aynı sorun var.Hatta videodaki gibi yanyana getirdim sesler bile aynı
    Bu sorun en çok Corsair'in sıvı soğutmalarında görülmekte.Daha önce Silverstone TUNDRA td02E kullandım.Sürekli olarak 1 yıl sadece oyun amaçlı kullandığım Pc de sorunsuz olarak hiçbir pompa sesi olmadan çalıştı.Hatta fanları harici fan kontrolcüyle durdurduğumda çalıştığını bile farkedemiyordum.Corsair bu hatanın farkında ve geri dönüşleri o nedenle isteksiz ve geç.Mesajlara 4-5 günde bir cevap yazıyorlar oda 1 cümle.Google'a pump noise yazınca Corsair ürünleri zirveyi kimseye bırakmıyor.Sanki seo çalışması yapılmışBenim ürün hakkındaki tahminim içinde dolumdaki hata nedeniyle kesinlikle ya sıvı az yada hava var.
    Şimdi düşünüyorum bu ürün için Rma açıp iade göndersem başka soğutma sistemim yok.Hadi alsam yeni gelecek üründe de bu sorun olası.Gerçekten çok saçma bir durum.Kimseye TAVSİYE etmeyeceğim bir ürün.ÖZELLİKLE kasa fanlarınız sessizse akvaryum sesi gibi dinlersiniz
    .
    youtube link 1-https://www.youtube.com/watch?v=bM30HXA4n44
    link 2-https://www.youtube.com/watch?v=OiVxCcYOk0o

     Corsair H100iv2 pompa sesi
     Corsair H100iv2 pompa sesi







  • Pompanın pin sayısı kaç ?
    Pwm özelliği yok diye düşünüyorum full devir döndüğüne göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pw özelliği var.Pompanın devrini ne kadar azaltsanız bile ses azalır sadece.
    Bu olay kesinlikle ya sıvı az yada hava var.Asıl ilginç olan Corsair ın test merkezi yok galiba.Sadece pompayı bağlasa bu ürünler bizlere ulaşmadan sorunlu olduğu anlaşılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Göndermiş olduğunuz linklere baktım videolardaki sese özellikle baktım.

    Su soğutmanız pompasında her hangi bir arıza YOKTUR. Duymakta olduğunuz o ses pompanın çalışmasından ya da tasarımından kaynaklı değil tamamen su soğutmaların doğasında var olan bir nedenden kaynaklanmaktadır.

    Custom su soğutma ya da kapalı devre su soğutma olsun bütün su soğutma sistemlerinde bir miktar hava sistemin içerisinde bulunur. Bu hava zamanla sistem içerisinde hareket ederek pompaya gelebilir ve burada hava kabarcıkları oluşur. Oluşan bu hava kabarcıkları kapalı devre sistemlerde radyatöre, açık sistemlerde ise rezervuara gidene kadar pompadan bu sesler duyulur. Bu kabarcıklar zamanla pompadan uzaklaşıp radayatöre gittiğinde ses kesilir. Bu sadece Corsair ürünlerinde değil bütün su soğutma sistemlerinde var olan bir durumdur çünkü kapalı devre bile olsa cu soğutma sistemlerinde bir miktar hava olmaktadır ( sıvının sıcaklık değişimleri anında genleşebilmesi ve sistemi aşırı basınç altına sokup soğutma sisteminin patlamaması için yeterli bir alan olması lazım )

    Peki neden Corsair'de bu kadar çok "sorun" var deniyor? Açıklaması 2 adımda yapılabilir.

    1-) Corsair açık ara EN FAZLA kapalı su soğutma sistemi satan markadır. Diğer bütün markaların satmış olduğu kapalı devre su soğutma sistemlerinin toplamı Corsair'in satmış olduğu adete yaklaşamamaktadır bile. Üretim anında %1'lik arızalanma payı her zaman kabul edilebilir bir seviyedir ( üretim teknolojisi henüz %100 mükemmel ürün üretilmesine olanak sağlamıyor maalesef). Şöyle bir örnek verelim. Mesela bir marka 100 adet ürün satmışken %1 arızadan dolayı 1 ürün problem çıkartır. Corsair 10000 adet satmışken %1 arızadan dolayı 100 ürün problem çıkartır ve siz internete bakınca o markada 1 sorun ve Corsair'de 100 sorun görürsünüz. Bu şimdi öteki markanın daha iyi olduğunu mu gösterir tabii ki hayır. Daya iyi olabilmesi için o markanın da en az Corsair kadar ürün satmış olması ve ondan çok daha düşük bir ürün arıza geri dönüş oranına sahip olması gerekmektedir.

    2-) Mainstream ya da casual user dediğimiz standart kullanıcılar, yukarıda bahsetmiş olduğum su soğutma sisteminin dinamiklerinden birisi olan teknik bilgiyi bilmediğinden bu sesi duydukları anda su soğutma sisteminde bir problem ve arıza olduğunu düşünmektedir. Bu da arızalı olmamasına rağmen ürünün arızalıymış gibi işlem görmesi manasına gelir.

    Sisteminizi yaklaşık olarak 48 saat boyunca çalıştırıp bu anda kasanızı sağa sola öne arkaya yatırarak pompadaki havca kabarcıklarının radyatöre gitmesini hızlandırırsanız pompadan gelen ses kesilecektir.

    Youtube üzerinden "water cooling bleeding" şeklinde arama yaparsanız özellikle custom su soğutma için yapılan işlemleri görebilirsiniz.

    EDIT:

    Bu videoya bakarsanız içerisinde hava kabarcığı olan su soğutma sisteminin sizin göndermiş olduğunuz video ile aynı sese sahip olduğunu göreceksiniz.https://www.youtube.com/watch?v=i18LBAjcsdI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech guru -- 21 Kasım 2016; 13:55:27 >




  • Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler.
    Şunu kesinlikle söylemeliyim herhangi ürün hakkında satın almadan-uzun süre denemeler yapmadan ve çevremdeki benden de ileri seviyede donanım konusunda bilgisi olan yüzyüze görüştüğüm arkadaşlarımla deneme ve fikir alışverişleri yapmadan YORUM yapmam.Ürünü Corsair Air 540 kasada her şekilde yüksek ve düşük pompa performansıyla çalıştırdım.Hatta plexi olan ön tarafına bile yatırdım.Bu ürünün 280 mm radyatörlü olanı arkadaşımda mevcut.Aynı şekilde h100i versiyonuda başka bir arkadaşımda var.Bu ürünlerde ilk geldiğinde de ses yoktu şu andada sıvı sesi yok.Bu sesin yaklaşık %20-30 kadarı o profesyonel olmayan mikrofondan duyuluyor.Yakınınızda daha fazla ve net duyabilirsiniz.Hatta daha iyi anlayabilmeniz için şunu belirteyim hardisklerin çıkardığı saçma çınlama sesini bile bastırıyor.Daha önce kullandığım Silver Stone Sıvı soğutmayı pek sevmedim.Performans konusunda Corsair ufak farkla daha iyi.Tabi Tundrada kesin olarak söyliyim pompa sesi yoktu.1 yıl kullandıktan sonra yeni bir sıvı soğutma almak için hata aradım adeta ama pompa sesi fanlar 0 rpm deyken duyamadım.Ben kullanıcıyım gerçek neyse onu söylerim.Bir ürün sorunsuzsa baştan sorun çıkarmaz.Sonra düzelir demek sese alışırsın demekle eş değerdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.