Şimdi Ara

Cort mu Squier mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba gitara yeni başlıcam çevremde gitar bilgisi olan biri yok internette baktım pek karar veremedim Cort x100 yada Squier Bullet Stratocaster Hss almayı düşünüyorum sizce hangisi yada başka bi gitar önerebilirsiniz.




  • İkisi de başlangıç seviyesi için ideal gitarlar. Ancak manyetikleri ve tonları farklı. Squier'in manyetikleri single, Cort X100 ünkü humbucker. Dolayısıyla gitarlarda elde edeceğin tonlar da farklı olacak.


    Yani özetle diyeceğim şu ki, bu iki gitar arasında karar vereceksen, çalmak istediğin müzik tarzına göre bu iki gitarın seslerini dinle. Hangisinin tonları senin tarzına daha uygunsa onu tercih et.


    Örneğin bu iki gitardan tonları daha geniş yelpazede olan Squier'in gitarı. Stratocaster gitarlar biraz daha her yola gelebilen gitarlar. Ancak hard tonlara çıkamazsın. Yani heavy metal gibi sert tonlar çalamazsın.


    Cort X100 de strat gitarlara oranla daha az ton yelpazen var. Ancak bu gitarda da daha sert tonlara çıkabilirsin.


    Kısacası seslerini dinleyerek karar vermen en iyisi. Henüz bir kararın yoksa, klasik rock müzik, pop müzik vb tarzlarda öncelikle bir gitar öğrenme niyetim var diyorsan, squier veya bulacağın başka bir stratocaster gitarı öneririm.





  • Cevabın için teşekkur ederim yardımcı oldu pek metal tarzı dinlemiyorum ondan dolayı sanırım squier alıcam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.