Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.987
Cevap
211
Favori
476.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • djangobjk kullanıcısına yanıt
    Aslında 1 derecede fazla fark için, maksimum 0.5 derece olmalı.
    Evde olmayabilirsiniz ama akşam eve geleceksiniz sonuçta tatile çıkmıyorsunuz.
    Gündüz yakmadığını siz eve geldikten sonra yakacak değişen şey tasarruf olur büyük ihtimalle.
    Örnek veriyorum Gündüz 21 derece yaptınız saat 17 den sonra 21.5 hedef sıcaklık olsa minimum 1.5 saat sürer ulaşması.
    Siz mutlaka deneme yapın raporda her şey ortaya çıkacaktır, ev zaten kuzeyse bu fayda sağlar size.
  • ulashcan U kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bende yaşadım ve hala tedirginim gece uyumadan önce sıcaklığa iyice bakıp artmadığından veya düşmediğinden emin olup öyle uyuyorum güvenemiyorum cosaya.
    Hafta sonu mail de attım ama cevap veren yada dönen olmadı, ayrıca kombi ünitesi de sürekli kopuyor , program bazen koptuğunu gösteriyor bazen ise göstermiyor bile , kombi ünitesine gidip elle düğmesine basmadıkça bağlanmıyor, kışın bu sorunlar devam ettikce çok çekeceğimiz var.
    Cosa aldığım zaman onun yerine honeywell alsaydım keşke, şuan iade etsem bile honeywell fiyatları uçtu yenisi alınmaz.
  • Günaydın arkadaşlar. Dün 17 civarı kombiyi ilk defa ateşledim. V3 kullanıyorum, kombi ECA Confeo Plus. Kombi derecesi 60.
    İlk eve girişimde doğalgaz sayacına bakmak aklıma gelmedi ama gece 12 gibi ve sabah 8 gibi baktım.
    Gece 12’deki değer 2792,929
    Sabah 8’deki değer 2794,2XX

    Grafik de ekteki gibi. Bana tüketim falza gibi geldi. Bir de tecrübelilerinden yorum alabilirsem sevinirim.

    Bu arada ev yaklaşık 10 yıllık ve yanlış hesaplamadıysam kuzeydoğu cephe. En üst kat ve önü arkası açık güneşin doğuşundan batışına kadar (hemen hemen) görüyor. Eksi yanı şu; bir tarafı başka binaya yaslanırken diğer tarafı tamamen açık ve mantolama yok.



    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Cosa v4 te sunu fark ettim.kombi 60 dereceye ayarli . cosa programini actim.kombinin yanina gittim.maksadim cosanin calisma ve durma araligini ogrenmekti.kombi 58 derecedeyken bilerek termostadin ustundeki dugmeye bastim.sicaklik basmam la birlikte 22.8 den 22.9 oldu ve kombi durdu.termostad isiyi olcuyor ama mobildeki artan isiyi gormuyor.ne zaman ki termostad ustundeki tusa basarsaniz mobildeki sicaklik bilgisi degisiyior ve kombiyi durduruyor.termostattaki tusa basmasam kombi su sicakligina gore calisacak sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosa V3 'ü dün aldım takdım kurdum, ilk taktığımda sıcalığı 27 derece ölçü sonra 22 lere kadar düştü ancak doğru ölçtüğünü düşünmüyorum sıcaklık ayarından 0,5 derece düşürdüm ancak yine yeterli değil ölçüm değeri sağlıklı değil, kombo 60 derecede yandığında peteklere el değmiyor, ev ve dışarı modu olarak sıcaklık farkı kaç derece olmalı örneğin Ev 22 dış 21 uygu 21 şeklinde idealmidir?
  • Sistem buluta bilgiyi anlık vermesede cosa termostat ünitesi kendisi çalışır yani uygulama ornegin 22 gösterse bile termostat hedef sıcaklık 23 u tespit ettiği an kombiyi kapatır buluta bilgi geç gitse bile sistemi açıp kapatan bulut değil termostat ünitesine girilen mod verisidir. Bazen bende de veri güncellemesi geç düşüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • binaryy kullanıcısına yanıt
    Evinizi günlerce terk etmeyeceksiniz dışarı modu ve ev modu arasında 1 derece fark yeterlidir aksi durumlarda evi tekrar isitmaniz uzun sürebilir. Tabi uzun bir sure eve donmeyecekseniz 3 dereceye kadar fark arttirilabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyfnktk -- 14 Kasım 2018; 10:29:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyfnktk

    Dışarı modunuzu ev modunuzun 1 derece altına ayarlayın kombinin derecesini 60 ve üstü ayarlayın kombiniz evinizi ısıtmaya yetisemedigi içinde çok çalışmak zorunda kaliyordur. Ben uyku modu kullanmıyorum ama kullansa da yarım derece dusururdum evi
    Kombi sicakligini 45/50/60/65 hangisini ayarlamk daha tasarruflu olur ot.mevcut yogusmali kombi bu arada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkostu

    Cosa v4 te sunu fark ettim.kombi 60 dereceye ayarli . cosa programini actim.kombinin yanina gittim.maksadim cosanin calisma ve durma araligini ogrenmekti.kombi 58 derecedeyken bilerek termostadin ustundeki dugmeye bastim.sicaklik basmam la birlikte 22.8 den 22.9 oldu ve kombi durdu.termostad isiyi olcuyor ama mobildeki artan isiyi gormuyor.ne zaman ki termostad ustundeki tusa basarsaniz mobildeki sicaklik bilgisi degisiyior ve kombiyi durduruyor.termostattaki tusa basmasam kombi su sicakligina gore calisacak sanki
    Termostatı kombi ünitesinden kurduğunuzda dereceyi 2-3 dk geç iletiyor. Dereceyi anlık görmek istiyorsanız Oda termostatı üzerinden kurulum gerçekleştirmelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefbote -- 14 Kasım 2018; 11:1:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Kombi sicakligini 45/50/60/65 hangisini ayarlamk daha tasarruflu olur ot.mevcut yogusmali kombi bu arada

    Alıntıları Göster
    Yoğuşmalı kombiler düşük sıcaklıklarda daha fazla tasarruflu oluyor. Bu sebeple makasimum 55 veya 60 derece olması kanaatindeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nefbote

    Yoğuşmalı kombiler düşük sıcaklıklarda daha fazla tasarruflu oluyor. Bu sebeple makasimum 55 veya 60 derece olması kanaatindeyim.

    Alıntıları Göster
    45 de çalıştırıyorum şu an

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt
    Yogusmali kombilerde max 55 e ayarlarım ben su an 50 de kullanıyorum şayet ev ısınma süreleri ayni programda uzarsa 55 e alirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyfnktk -- 14 Kasım 2018; 11:51:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yil önce kızıp Honeywell'i bağlamıştım. Kenariya kaldirdigim Cosa V3'u az once tekrar bağladım cok şaşırdım aninda alici ile haberlesip internete bağlandi. Su an bağlandı bakalim bi kac gun dursun biraz daha kullanayim.



    Hanım ben ne güzel internetten kontrol ediyordum dedi bağla şunu tekrar dedi peki dedik bağladık bakalim :) Yanliz yeni uygulamayi pek beğenmedim.



    Cosa'nin gucunude modemin USB cikisindan aldim su an gayet iyi calisiyor modemin USB cikisi fazla voltaj vermez umarim. Yakinlarda bosta priz olmadığı icin 2 metrelik USB kablosu vardi modemin biraz uzağına yerlestirdim alici ile verici arasinda yaklasik 15-20 metre civari alan var haberlesmeleri eskiden olduğu gibi halen guzel zamanında kullanırken sıkıntı cekmemistim halen haberleşme konusunda sıkıntı yok.



    Bi kac msj da arkadaslar otomatik kontrolde sıkıntı oldugundan bahsetmis pazar gunu otomatiğe gecmiyor felan diye duzeldimi acaba?

    Fotoğraftaki gibi bir görüntü oluştu. Cosa 22.4 gosteriyor, Honeywell 22.5 Loobex 23 gosteriyor :)

    https://i.hizliresim.com/6aRkb3.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 14 Kasım 2018; 15:58:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tyfnktk T kullanıcısına yanıt
    Cosanin yaninda termometre var ikisi ayni gidiyor.termometre sicakligi algilayip artarken uygulamadaki olcum geride kaliyor.termostad tusuna basiliginda termometre ile ayni oluyor.sizce bu konfor sicakligini etkilemezmi.sonucta sicaklik dususunu ve artisini gec algiliyor.v3 boyle degildi.simdi baktim.termometre 22.9 cosa uygulama 23.00 te bekliyor.termostad tusuna bastim led ekran 22.9 oldu uygulamada hemen 22.9 oldu.

    Termostad kombiye 22.8 de atesle diyor.22.9 dur diyor hedef sicaklik 23 bende calisma ve durma araligi 0-0.1

    Oda sicakligi dusmesini termometre algilarken cosa algilamiyor.bence bu bir sorun.22.8 de atelemesi gereken cosa 22.9 fazla bekliyor.sonra kombiyi yakiyor mobilden bakiyorum 22.7 olmus kombi yanmis.oysa 22.7 dusmeyip 22.8 de yakip 22.9 da durdurmasi gerekiyor.yandaki termometre 23 oluyor cosa mobil hala 22.8 de kombi ekrani 58 de ben termistad tusuna basmasam kombi su sicakliginda ki toleransina gore calisip 60 ta kapatacak kendini.Boyle olunca mobil uygulamadaki sicaklik 22.8 den birden 23 veya 23.1 yuksekliyor.sicaklik dalgalanmasi daha fazla oluyor kombi daha fazla yaniyor.kurulumu termostad unitesinden yapsam termostadi pil ile kullanabilirmiyim peki.su an cosa kombi kiti ile kurulumu yaptim termostad unitesini pil ile kullaniyorum.

    Bu arada 3 adet 950 mah.sarzli pil ile kullaniyorum cosa pil gostergesi yari gosteriyor.1 hafta sonra 1 ay olacak pilleri takali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nefbote kullanıcısına yanıt
    Termostad uzerinden kurulum yapilirsa sonra pil ile kullanabilecekmiyiz?sicakligin gec algilanmasi konfor sicakligini ve yakiti etkilemezmi?sisteme verinin gec dusmesi kombiyi daha fazla calistiriyor.yandaki termometrem isiyi algiliyor 23 derece oluyor cosa hala 22.8 de kalmis.kombi ekrani 58 de 60 dereceye gelince ekran zaten cosayi beklemeyip kendi kapatacak kombiyi.nitekim oyle oluyordu kombi 55 dereceye ayarli iken kombi kendi kapatiyordu.sonra cosa sicalligi algilayip kapatiyordu kombiyi.oysa kombi zaten kapatmis oluyordu kendini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tyfnktk T kullanıcısına yanıt
    Bunun onune gecmenin tek yolu kombi su sicakligini biraz dusurmek sanirim.boyle oluncada kombiyi cosa degil kombi kendi kapatmis olacak.sonradan peteklerin isisini cosa algilayacak ve dalgalanma daha az olacak.ama kombi daha sik devreye girip cikacak bence.kombi su sicakligini misal 75 alsak cosa bunu ne zaman algilayip kombiye dur diyecek merak ediyorum.peteklerdeki yuksek su sicakligi icerdeki dalgalandirmayi daha da arttiracak ve 0.1 lik hassasiyetin pekte onemi kalmayacak. Siz ne dersinuz bu konuda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    V3 te haftalık programda sıkıntı yok. Sıkıntı v4 te idi.

    Ben de şu an v3 kullanıyorum. Program da eski programı. Hicbir problem yok. Android kullanıyorsanız eski yazılımı yükleyebilirsiniz.

    Sizin loobex sanki doğru göstermiyor. Uzun sürr bekledikten sonraki fotoğraf mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi css2005 -- 14 Kasım 2018; 17:23:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termostat üzerinden kurulum yaparsanız pille çalıştıramazsınız.



    Kombi sıcaklığını azaltın dalgalanma azalacaktır.



    Ancak benim yaptığım bir devre vardı sizin yerinize dakikada bir düğmeye basıyor. Biraz eliniz havya tutuyorsa Pille çalıştırırıp bu devreyi yaparsanız dakikada bir hem sıcaklığı gösterir hem de bilgiyi güncellemiş olursunuz.



    Sarjlı pillerin voltajı alkalin pillere göre düşük olduğu icin cosanın pil göstergesi doğru çalışmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yeni dijital ekranlı cosadan almayı düşünüyorum. kronik sorunları ne oldu sıkıntılı bir cihazmı almaya değer mi? kimisi pil hemen bitiyor demiş kimisi bağlantı kopuyor demiş cok sık yaşanan bir sorun mu yoksa arkadaşların sansına mı denk geliyor
  • css2005 C kullanıcısına yanıt
    Yaptiginiz devreden haberim var.bu pil tuketimini etkilemezmi pil ile kullaniyorum su an.sizinki basarili bir calisma.cosa bu ekran isini acik sekilde kalmasini beceremeyecek bence.hic olmazsa sizin gibi bir sistem yapsa.sarzli pil ile ilgili uyariniz icin tesekur ederim bilmiyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.