Şimdi Ara

Counter-Strike Global Offensive Ön-İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendi editörlük yaptığım sitem bozulduğu için, cevremediklerle paylaşmak için incelememi buraya yayınlıyorum, herkese iyi eğlenceler.


     Counter-Strike Global Offensive Ön-İnceleme



    Evet, heyecanlıyım. Çünkü bu benim ilk ön incelemem. 100'den fazla inceleme yazmış bir editör olarak acaba neden şu ana kadar ön-inceleme yapmadım çok merak ediyorum. Sıradan bir oyun olsa belki bu kadar heyecanlanmazdım, ama programıma konuk olan oyun, 2000 yılının efsanesi olan ve efsaneliğini halen yitirmeyip yüz binlerce kişinin aktif olduğu bir oyun. Counter- Strike! Ey gidi günler ey, bir aralar başka oyun oynamazdım, başında 2-3 gün üst üste sabahlardım. Aslında oyunda pek de mükemmel etkileyici bir şey yoktu ama haritaların mükemmel ve eşit dizaynları ve oynanışında profesyonelce olması bu oyunu 12 yıl sonra bile en çok oynanan PC oyunlarından biri yapmaya yetti. Valve’ın geçen yıl duyurduğu yeni oyunu Counter-Strike: Global Offensive merak uyandırıcıydı. İlk trailer çok kötüydü (halen tek trailer var ve o da o) ve eleştirilere maruz kaldı. Cs 1 ve source ile grafiksel olarak hariç tamamen aynı oyun olarak gözüken CS:GO’nun kapalı betası başlayalı 3 ay oldu. Sadece seçilmiş kişilerin davet edildiği betada bende oyunu uzun bir süre oynama şansı yakaladım ve ilk izlenimlerimden bahsedeceğim.

    Oyun, eski oyunlarla rahatsız edebilecek seviyede çok benzer. Hatta CS:GO eğer bu haliyle kalır ise CS:Source’a grafik modu yüklediğinizi bile düşünebilirsiniz, ama Valve son zamanlarda dev gibi updateler çıkararak oyuna emek verdiklerini kanıtlıyor. Şunu önce bir açıklığa kavuşturalım, kimse Valve’dan bir CS:GO istemedi. Haksız mıyım? Ben şahsen yeni bir Counter-Strike yapılacaksa apayrı ve yine 1.6 da ki gibi harika modellenmiş haritalarla, yepyeni oyun modlarıyla ve yenilikçi bir bakış açısıyla bir CS2 beklerdim. Valve’ın çok iddalı olduğu Counter-Strike: Global Offensive’de bu isteklerimin hangileri gerçekten gerçekleşti? Hadi incelemeye başlayalım.

     Counter-Strike Global Offensive Ön-İnceleme


    CS:Go’da harika bir menü tasarımı var, her CS oyununda olduğu gibi 2 CT yanyana duruyor, onun dışında sade bir menü tasarımına yer verilmiş. Bu menüda Oyun Bula tıkladığınızda ister hızlı maç seçeneği ile rasgele bir sunucuya girip oynayabilir ya da server browser sisteminden istediği bir modu oynar. Oyunda oyun bula tıkladığınızda dikkatinizi çekecek en büyük şey yeni oyun modları olacaktır. Bu oyun modlarının isimleri “Arms Race” ve “Demolition”. Eski emektar Counter-Strike sevenler için tamamen öp yada 5-10 dakika eğlenmelik bir içerik sunsa da, seriye yeni başlayanlar için gerçekten keyif verebilecek ve özgün sayılabilecek modlar. Bu modların her birine 2 adet harita verilmiş, yani beta sürümünde görebileceğiniz yeni harita sayısı 4, ve bu yeni haritalar klasik modda kullanılmıyor. Şimdi gelelim yepyeni oyun modlarımıza…


    Arms Race:
    Arms Race, Counter-Strike ile uzaktan yakından alakası olmayan bir oyun modu. Hem de hiç yok. Neden mi? Çünkü başlangıçta silahınızı seçemiyorsunuz, Ölünce hemen yeniden doğuyor ve minicik haritalarda kapışıyorsunuz. Peki böyle bir mod CS’de ne arıyor diye sorarsanız, hemen size detayları vereyim. Bu modda CT ve T ekipleri birbiriyle Team Deathmach tarzı kapışıyor, ama bu modu sıradan bir Team Deathmatch’tan ayıran ise silah değişme ve oyun kazanma sistemi. Oyuna ilk başladığınızda herkesin elinde aynı silah olmak zorunda, bu silah ise TMP9. Oyunda adam öldürdükçe yeni silahlar ediniyorsunuz, onun dışında silah değiştirmek imkansız. Adam öldürdükçe elinizdeki silah ne güçleniyor, nede zayıflıyor, neye göre sıralandıklarını pek kavrayamadım. Örneğin, başta elinizde TMP9 ile adam öldürdüğünüz an, ölmenize bile gerek kalmadan elinize UZI geçiveriyor, sanki aniden G ye basıp yerdeki silahı almış gibi. Sonra UZI ile öldürünce MP7A1, Sonra UMP,PP90M1,P90,Nova Shutgun,Mag7 Shotgun, XM1014 Shotgun,Sewed Off Shotgun,Galil,Famas,AK47,M4A1,SG553,AUG,AWP,M249,Negev,Glock, USP,TEC9,P250,Desert Eagle,Five-Seven,Dual Beretta ve en son olarak Bıçağa kalıyorsunuz. Oyunda bıçağa kaldığınız an çok önemli çünkü maçı kazanmak ilk bıçağa kadar gelip, kill alan adama bağlı. Yani CT’de bıçağa kadar gelip te bıçakla adam öldüren kişi, CT Takımını galibiyete taşıyor, yani takım oyunu yok tamamen bireysel bir oyun. Oyunda en son bıçağa gelmeden de bıçak kullanabiliyoruz, ama bu maçı kazandırmıyor sadece bıçakla öldürdüğünüz kişiyi 1 silah seviyesi düşürüyor. Yani anlayacağınız, Arms Race, eğlenmelik zevkli bir oyun modu.

    Demolition:
    Demolition modu , ilginçtir ki klasik cs:mod ve Arms Race’in tam ortasında kalmış bir mod. Ufak tefek farklılıklar var tabi, ama en güzel tanımlama ikisinin arasında kalmış bir mod olur. Neden mi ? Hemen anlatayım. Demolition da yine CT ve T ekipleri savaşıyor, rasgele bir T’nin sırtında bomba var, ve hedefi bombalamaya çalışıyoruz ve ölünce doğmamız için round sonunu beklememiz gerekiyor. Çok tanıdık gelebilir ama farklılıklar epey mevcut. Öncelikle yine Arms Race’deki gibi silah satın alamıyoruz ve adam öldürdükçe silahımız değişiyor, ama bu sefer değişmesi için round sonuna kadar beklememiz gerekiyor. Silah değişimleri ise şöyle: AK47,P90,PP90M1,DEAGLE,NOVA,P250,GLOCK18,SSG03,AWP,G3SG1. Demolitionda haritalar o kadar küçük ki bomba kurup patlatmak yada çözmek çok nadir oluyor, modun en büyük handikaplarından birisi bu. Arms Race’den bir diğer farkı, ve Klasik mod ile benzerliği ise bu sefer en son silahla kill alan değil, en çok roundu kazanan takım oyunu kazanıyor. Anlayacağınız hem klasik CS sevenler için, hem de seriye yeni başlayanlar için ortalama güzellikte bir alternatif.

     Counter-Strike Global Offensive Ön-İnceleme


    Oyundaki klasik mod ikiye ayrılmış, birinde Friendly Fire On, diğerinde off ve Armor Ve Defusal kit birinde otomatik var, diğerinde yok. İkisinin arasında fazla farklar olmadığı için detaylı bir bilgilendirme yapmak istemiyorum, hemen özünü kaybetmiş olan klasik cs moldarımıza geçiyoruz.

    Adından da belli olduğu gibi KLASİK. Artık bu oynanış, bu haritalar bir klasik, bir efsane niye tekrar tekrar grafik güzelleştirip koyarsın 12 yıldır ? Yeni harita yapmayı beceremiyor musun Gabeciğim söyle de bilelim ben tasarlarım 3-5 tane sana… 2000 yılından beri aynı şeyleri mini minnacık update gibi değişiklikler ile önümüze sunmaktan bıkmadın mı? Usanmadın mı? Yahu CS:Go’daki dust2 ye, aztec’e bakıyorum mükemmel modellenmişler… Gerçekten profesyonelce ve en ufak ayrıntıya kadar özen gösterilmiş. Ya madem bu kadar profesyonelce modelliyorsun, niye bir remake yaparsın? Yeni harita yap bırak aztec oynamak isteyen 1.6 açsın hadi onu da geçtim Source açsın oynasın. Ayrıyeten dolarlar harcamanın ne manası var, bak 1.6’ya hala milyonlarca kişi oynuyor. Eğer aynı haritaları yeni oyuna koyup, her şeyi de aynı koyarsan bu oyun alınmaya değmez… 2000’de cs 1.6 oynuyorum aynı harita aynı oynanış, 2004 te source çıkıyor, e yine aynı. Ama yıl 2012 olmuş biraz insaf… Aynı makarnayı önce tahta tabakta, sonra metal, sonra ise porselen tabakta yemek gibi bir şey. Her neyse, biraz değişikliklerden bahsedeyim. Oyunun klasik moduna yapılan yeniliklere bakacak olursak… eee… mmm… molotov kokteyli var! Evet Gabe molotov kokteyli eklemeyi becermişsin. Nedir bu molotov kokteyli? Atıldığı yere alan hasarı veren ateşli bir şişe. Ben bu kokteyli CS’ye çok yakıştırdım. Örneğin Office’de Terörist iseniz, CT’nin baseine çıkan bir kapı var, oyun başlar başlamaz oraya bir molotov atmak çok iyi oluyor, çünkü 4-5 oyuncu koyun sürüsü gibi orada oluyor. Yani molotov verimli kullanılmış. Onun dışında yepyeni silahlarımız var. Bunlardan 2 tanesi shotgun ve diğerlerinin çoğu ise pistol ve submachine gunlardan oluşuyor. Beta dönemi için 8 yeni silah iyi bir şey, ama CS dediğimde benim 3 tane silahım olur arkadaş, 4-2, 4-3, ve avp. Diğer silahlar tüm cs oyunlarında neredeyse ölü ve yalandır. Aslında belki de Arms race ve Demolition modları bu yüzden yapılmıştır. Silah yapıyoruz o kadar kimse kullanmıyor bari boşa gitmesin psikolojisiyle yapılması hoş olurdu. Anlayacağınız üzere, CS:Go betadaki yenilikler oldukça az.

     Counter-Strike Global Offensive Ön-İnceleme



    Gelelim grafiklere… Ben bu oyunun grafiklerinde gerçekten şok oldum çünkü kaplamalar sanki Battlefield 3. Oyun o kadar harika gözüküyor ki resmen Cs mi oynuyorum? Diyebiliyorsunuz, tabi sadece 1 anlığına. Çünkü animasyonlar 1998’den kalma… Silah çekişler, yürüyüş, zıplayış, ateş ediş ve bunun gibi bütün animasyonlar tamamen aynı tutulmuş ve bu görselliği baltalıyor. Şimdi bir kaçınız çıkıp “Eee eskiye sadık kalıyor” diye bir saçmalığı savunabilirsiniz, ama yıl olmuş 2012. Eskiye sadık kalmak istiyorsanız gidin 1.6 oynayın, oyunculuk çok gelişti… Grafik olarak artı olarak gösterebileceğim bir şey daha var oda dumanlar. Ateş ettiğinizde silahınızdan gerçekçi dumanlar tütüyor, özellikle ufak bir kapalı alanda bir sürü kişi çatışırken sanki sis bombası atmış gibi oluyor ve bu çok iyi bir detay. Silah modellemeleri kimi zaman çok iyi, kimi zamanda çok bayat kalmış, örneğin bir USP tabanca çok sağlam duruyorken, PP90M1’e baktığımda detaydan çok yoksun olabiliyor. Gelelim tebrik edilmesi gereken yere, aslında tebrik edilmesi gerekmiyor ama ben yine de ediyorum, harita modelleri. Harika, gerçekten harika. Bir dust2’yi hiçbir zaman bu kadar detaylı ve canlı, rengi tam oturmuş ve gerçek bir dust atmosferiyle görmediniz. Bir aztecteki yeşillikleri, gerçekçi yağmuru hiç böyle görmediniz. Gerçekten harika yapılmış, tabi gönül isterdi yepyeni haritalarda olsaydı, onlarda böyle modellenseydi ama ne yapacağız bekleyip göreceğiz.

     Counter-Strike Global Offensive Ön-İnceleme


    Oyunun sesleri ve müziklerine geçecek olursak oyunda ilk dikkatimi çeken şey menü müziğinin çok güzel olduğuydu ama aynı şeyi ses ve ses efektleri için söyleyemem, çünkü source dan hiçbir farklılık göremedim. Büyük bir eksik. Silah seslerini bir battlefield’ın ya da MoH’un yanına koyduğumda rezalet kaçıyor. CS:GO nun betası, ses olarak sınıfta kalıyor.
    Kısacası özet geçecek olursak, eski haritaların harika modellenmesi ile, yeni ve amatörce oyun modlarının eklenmesiyle CS:Go seriye yeni başlayacaklar için inanılmaz müthiş bir fırsat. Ama serinin eski oyuncuları aradıklarını bulamayıp yine 1.6 oynamaya devam edecekler. Oyun daha henüz beta aşamasında ama bir şeylerin yanlış olacağı şu anda bile belli diyebilirim. Sizi puanlama ve notlarımla baş başa bırakıyorum.


    Artılar:
    + Harika kaplamalar çevre, atmosfer ve harita modellemeleri.
    + Yeni başlayacak oyuncular için çok iyi.
    + Yeni oyun modları yer yer keyifli oluyor.
    + Güzel sunumlar, oyunun güzel görünmesine yardımcı olabiliyor.

    Eksiler:
    -Yeni harita yapılmamış, eskilerinin remakeleri var.
    -CS fanları için almalarına değecek hiçbir içerik yok.
    -Animasyonlar ve oynanış çok demode kalmış.
    -Ses ve ses efektleri source’dan copy-paste
    -CoD serisine CTRL + V ci diyeceğinize buna deyin asıl.


    Bize bunları verin…

    1-) Yepyeni klasik mod haritaları
    2-) Dopdolu bir içerik
    3-) Bir çeşit seviye sistemi
    4-) Uygun bir fiyat
    5-) Yeni silahlar ve ekipmanlar
    6-) 2012’ye yakışır yenilikler


    Herkese iyi oyunlar, saygılar.
    Onat ESENDAĞ - Editör
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Çok güzel bir yazı olmuş, detaylı ve okuyan oyunun nasıl olduğunu tamamen anlayabiliyor tebrikler. CS fanı olmasamda merak ettiğim bir oyun, betayı oynayabilsem keşke...
  • Eski CS Maçları Aklıma Geldi GO İnşallah Eski Cslerden Kopmamıştır Sesler Zaten Aynı En Çok Beğendim O Oldu Zaten.
  • bence yeni neslin counter-strike oyunu callofduty yüksek olmayan grafik basit ama eğlenceli yapı :) inceleme için teşekkürler izlenimlerini güzel bir şekilde aktarmışsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crynet

    Eski CS Maçları Aklıma Geldi GO İnşallah Eski Cslerden Kopmamıştır Sesler Zaten Aynı En Çok Beğendim O Oldu Zaten.

    Eski CS den kopmamasını istiyorsan eski CS yi oyna o zaman. Aynı oyunu tekrar tekrar önümüze sununca bu "eskiye sadık kalmak" oluyorsa bu düşünce oyunlar için emek verip her oyununda özgünlüğüyle bizi büyüleyen oyunlara hakaret olmuş olur. Yorumlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ontes

    quote:

    Orijinalden alıntı: Crynet

    Eski CS Maçları Aklıma Geldi GO İnşallah Eski Cslerden Kopmamıştır Sesler Zaten Aynı En Çok Beğendim O Oldu Zaten.

    Eski CS den kopmamasını istiyorsan eski CS yi oyna o zaman. Aynı oyunu tekrar tekrar önümüze sununca bu "eskiye sadık kalmak" oluyorsa bu düşünce oyunlar için emek verip her oyununda özgünlüğüyle bizi büyüleyen oyunlara hakaret olmuş olur. Yorumlarınız için teşekkürler.

    Yanlış Anlamışssın Kardeşim Eski CSlerdeki Tadı Bozmazlar İnşallah Demeye Çalıştım Konuyu Nerden Aldın Nereye Getirdin.
  • India'da ne akardım be
  • İncelemenizi beğendim fakat bir konuda yanlışınız olduğunu düşünüyorum.Bu oyunu bende dahil olmak üzere bir çok insan profesyonel olarak oynamakta,bu oyuna yıllardır emek vermekte.Yeni maplerin çıkması dust2nin infernonun vs. olmaması çok kötü olurdu oyun açısından.Tabakları map olarak düşünürsek sürekli tahta tabakta yemek yiyen birine porselen tabak verirseniz biraz garip olmaz mı? Yemek değişebilir,tabak değişmemeli.Tabak değişirse,yemeğin zevki kalmaz.
  • -CS fanları için almalarına değecek hiçbir içerik yok.
    -CoD serisine CTRL + V ci diyeceğinize buna deyin asıl.

    1.CS fanı olmadığın için bunu söylüyorsun.Biz CS fanları yıllarca irc siydi wallhack'iydi uğraştık durduk.Artık buna bir süreliğine son verildi.Kolayca maç bulunabiliyor.Bunları geçtim.CS 1.6da mermilerin ne kadar iğrenç gittiğinden haberin var mı? O oyunun aslında ne kadar zor olduğundan.CS fanlarının %90'ı bu oyunu oynayıp çok beğeniyor.Biz hiç bir CS mapinden bıkmadık.Sabahtan akşama kadar Dust2,inferno,nuke,train,dust oynayabilecek kadar aşığız bu oyuna.Oyunda önemli olan map değil bizim için.Önemli olan oyundan yaratabileceğimiz stratejiler.CS tamamen taktik üzerine kurulu bir oyun.Bu oyunda taktik yaratmak kadar önemli bir şey yoktur.Oyundaki en iyi yetenek GeT_RighT'ta var.Ama geçen seneki en iyi oyuncu Neo.Neden? Strateji,takım oyunu vs. vs.

    2.Cod serisi dediğin her sene hatta 6 ayda bir çıkıyor.Oyun yenisini çıkararak ayakta kalıyor.Şu anda sadece Cod 2 ve Cod 4'ün efsane olduğu söylenebilir.Ne kadar uğraşsalarda bir Counter-Strike ya da bir Valve'ın yerini tutamadılar.Ha kötü oyun mu hayır.Ama bir Counter-Strike kadar iyi değil.CS hayatımıza öyle bir yerleşmiş ki artık teke tek counter oynayalım mı? masasına oynayalım mı? terimleri herkes tarafından bilinmekte.CS ile Cod'u kıyaslaman çok saçma olmuş bence.




  • CS ile COD'u kıyaslaman bana da "saçma" geldi.
  • Sırf adı içi bile alınacak oyun
  • çok güzel oyun be !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.