Şimdi Ara

Covid-19'dan 20 kat daha ölümcül olabilir denilen Disease X planlaması nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Disease X hastalığı WHO
    Dünya liderleri, Çarşamba günü İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantısında, COVID-19'dan 20 kat daha ölümcül olan varsayımsal bir virüs olan Disease X’i tartışmak üzere bir araya geldi. X hastalığının şu anda var olduğu bilinmemekle birlikte, araştırmacılar, bilim insanları ve uzmanlar, böyle bir virüsle mücadele etmek için proaktif bir eylem planı hazırlamayı ve bir pandemi olarak ortaya çıkması durumunda sağlık sistemini hazırlamayı umuyorlar.



    Dünya Sağlık Örgütü, 2022 yılında ortalığı kasıp kavurma potansiyeline sahip olduğuna ve daha fazla çalışılması gerektiğine inandıkları patojenlerin bir listesini oluşturmak amacıyla 25 virüs ailesini ve bakteriyi incelemek üzere 300 bilim insanını bir araya getiriyor. Bu listede, kuruluş tarafından ilk kez 2018 yılında tanımlanan Disease X (X Hastalığı) yer alıyor.



    DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, COVID-19'un ilk “X Hastalığı" olabildiğini söylüyor. Peki, şu anda Dünya liderlerinin de gündeminde olan Hastalık X olarak da adlandırılan Disease X nedir, nasıl bulaşır, öldürür mü? İşte X Hastalığı hakkında tüm merak edilenler:




    X Hastalığı nedir 🧪



    Disease X hastalığı nedir dsö
    Disease X, Türkçede X Hastalığı anlamına geliyor. Disease X, bilim insanları ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından gelecekte ortaya çıkıp ciddi bir uluslararası salgına veya pandemiye neden olabilecek bilinmeyen bir patojene verilen isim. Şubat 2018’de Hastalık X, DSÖ’nün araştırma ve geliştirmeye yatırım yapmanın uluslararası bir öncelik olması gereken hastalı planı listesine dahil edildi.





    X Hastalığı nasıl bulaşır, öldürür mü 🦠



    X Hastalığı nasıl bulaşır, vaka, öldürür mü
    Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nde kıdemli akademisyen olan Amesh Adalja, X Hastalığının bir solunum yolu virüsü olabileceğini söylüyor. Bulaşık hastalık uzmanına göre virüs hali hazırda hayvanlar arasında dolaşımda olabilir ancak henüz insanlara geçmedi. Covid-19 salgınındaki gibi yarasalarda da olabilir, kuşlarda ya da domuz gibi başka hayvan türlerinde de olabilir.



    Dünyanın her yerinde her zaman yeni hastalıklar ortaya çıkıyor ve sıklıkla yarasa gibi hayvanlardan insanlara geçiş yapıyor. Bilim insanları, bir sonraki X Hastalığının, insanlarda hastalığa neden olma özelliklerini halihazırda göstermiş olan yaklaşık 25 virüs ailesinden birinden ortaya çıkacak yeni bir virüsten kaynaklanma ihtimalinin yüksek olduğuna inanıyor.



    X Hastalığı şu anda varsayımsal; Türkiye’de ve dünya genelinde görülen hiçbir vaka yok ancak insan sağlığına yönelik çok gerçek ve giderek büyüyen bir tehdit olarak tanımlanıyor ve dünyanın iyi hazırlanması gereken bir tehdit olarak görülüyor. Ortaya çıkan en son X Hastalığı, COVID-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsüydü. Kendimizi buna karşı savunmak için yeterince hazırlıklı olmadığımız için, COVID-19 hızla yayıldı ve dünya çapında milyonlarca kişinin ölümüne neden olan ölümcül bir salgına neden oldu. Güvenli ve etkili aşılar, Kovid-19'un ölüm ve hastalık oranlarını önemli ölçüde azalttı ve kullanıma sunuldukları ilk yılda tahmini 20 milyon hayat kurtardı.



    Bir sonraki X Hastalığının nerede ve ne zaman ortaya çıkacağı tam bir bilinmezlik. Ancak kesin olan şey; gelecekte X Hastalığı ortaya çıkacak ve bir noktada hayvanlardan insanlara bulaşacak ve salgın olarak yayılmaya başlayacak. Yakın tarih bize, insanlarda ciddi hastalıklara ve ölüme neden olabilen patojen salgınlarının giderek sıklaştığını gösteriyor. Yalnızca 21. yüzyılda SARS-CoV-1, MERS, Zika ve diğer birçok yeni ve yeniden ortaya çıkan viral salgılanlar yaşandı.








    X Hastalığı DSÖ çalışmaları 🔬



    x hastalığı dünya sağlık örgütü çalışmaları
    Bir sonraki pandemi tehdidinin yeni bir X Hastalığı olarak ortaya çıkması muhtemel olsa da, halihazırda bilinen patojenlerin mutasyona uğraması ve/veya yeniden ortaya çıkması ve ardından Chikungunya virüsünde olduğu gibi uluslararası salgılanlara veya pandemilere yayılması riski de mevcut. Hazırlıksız olunması durumunda Covid-19 salgınında yaşananlardan daha ağır sonuçlar doğurması kuvvetle muhtemel. Bu nedenle Dünyanın dört bir yanından uzmanlar, en kötü senaryoya hazırlanmak için sağlam ve etkili bir plan üzerinde çalışıyor. Ghebreyesus, erken uyarı sisteminin ve Kovid-19 salgını sırasında aşırı yüklenen ve çok sayıda ölüme yol açan sağlık altyapısına yönelik bir planlanmanın gelecekteki bir senaryoya yardımcı olabileceğini söylüyor.




    Ghebreyesus, yakın zamanda DSÖ'nün diğer küresel kuruluşlarla birlikte bir sonraki büyük pandemiye veya salgına hazırlık için halihazırda girişimlerde bulunduğunu söyledi. Bu çabalar arasında ülkelere kaynak konusunda yardımcı olacak pandemi fonu, düşük gelirli ülkeler için aşı eşitliğini sağlayacak mRNA aşı teknolojisi transfer merkezi ve ülkeler arasında işbirlikçi sürveyansı geliştirmek için pandemi ve salgın istihbarat merkezi yer alıyor.




    Kaynak:https://www.cbsnews.com/news/disease-x-pandemic-davos-world-economic-forum/
    Kaynak:https://www.who.int/news/item/21-11-2022-who-to-identify-pathogens-that-could-cause-future-outbreaks-and-pandemics







  • Ben DSÖ ve biyoteknoloji laboratuvarlarının önlem alma amaçlı çalıştıklarını düşünmüyorum.

    Düşünüp,tasarlayıp,üretiyorlar patojenleri biyoteknoloji laboratuvarlarında.

    Dünya nüfusunun azaltılması fikrinde olan küreselcilere ve diğer her kim olursa lanet olsun !
    Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele platformuna şikayet edilebilecek türden bir haber. Başlık diyor ki X hastalığı var Covid’den 20 kat daha ölümcül. İçeriğe geliyorsun X hastalığı aslında bir terim. Bilinmeyen güçlü virüs hastalıklarını işaret ediyor. Bir X hastalığı yayılınca ona yeni bir isim verecekler Covid gibi bu sefer X hastalığı sıradaki hastalığın adı olacak.

    Başlıkla içeriğin ALAKASI nedir?
  • Başlığa bak içeriğe bak. İyice clickbait sitelere döndünüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben DSÖ ve biyoteknoloji laboratuvarlarının önlem alma amaçlı çalıştıklarını düşünmüyorum.

    Düşünüp,tasarlayıp,üretiyorlar patojenleri biyoteknoloji laboratuvarlarında.

    Dünya nüfusunun azaltılması fikrinde olan küreselcilere ve diğer her kim olursa lanet olsun !

  • Küreselciler doymadı virüs çıkarmaya

  • Döndük başa

  • Nasıl olsa hepsi insan ürünü. Oldu olacak uçaklardan salın virüsü herkesi öldürün olsun bitsin bu iş. Nefret ettirdiniz artık!..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adı ne olsun abi?
    X olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bi bitmediniz !

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sanırım bu virus bill in fabrikasını kurduğu milyarlarca genetiği değiştirilmiş sivrisinek ile yayılacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önüne gelen çocuk yaptığı için dünyanın da ırzına geçiyorlar. Her zaman hayatta kalanın yaşadığı bi dünya oldu bu dünya savaşlar, salgınlar, siyasiler. Pakistan, Bangladeş, Hindistan’daki çevre kirliliğinden, dünyaya verdiği zarardan haberin yok sanırım. Hayvan familyasından olmamız, herkesin çocuk yapması anlamına gelmiyor. Sen acaba benden ne çıkar diye merakla çocuk yaparsan suç oranı da artar, hastalıklar da artar, çevre kirliliği de çıkar. Nüfusu fazla olan yerlere bak, çoğunda eğitim seviyesi yerlerde. Yere tükürüp, atıklarını sokağa atan adam yaşamasa da olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele platformuna şikayet edilebilecek türden bir haber. Başlık diyor ki X hastalığı var Covid’den 20 kat daha ölümcül. İçeriğe geliyorsun X hastalığı aslında bir terim. Bilinmeyen güçlü virüs hastalıklarını işaret ediyor. Bir X hastalığı yayılınca ona yeni bir isim verecekler Covid gibi bu sefer X hastalığı sıradaki hastalığın adı olacak.

    Başlıkla içeriğin ALAKASI nedir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir de Y hastalığı var covidden 200 kat daha öldürücü. Bir de Z var ki hiç söylemiyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • shizo skit kullanıcısına yanıt

    Hepsini biliyorum,fakirler daha çok ürüyorlar onu da biliyorum ama benim dediğim Tanrı'nın yarattığı canı Tanrı alır eğer masumsa kişiler.Ha teröristi,ölüm cezasını hakedeni öldürsünler ona lafım yok ama böyle şerefsizce yöntemlerle kitlesel ölümler gerçekleştirmek tam anlamıyla itliktir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atom bombası atılmadığı sürece sorun yok. Güçlü olan, akıllı olan her türlü hayatta kalır. Zayıf kalamıyorsa zaten kalmaması gerekir demek. Nüfus artışı böyle devam ederse, dünyada kimse yaşamayacak zaten. Trafiğinden tut savaşına kadar. Ozon tabakasından tut, atmosferine kadar. Dünyanın başına gelmiş en kötü şey insanlık olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sen ne anlatıyon be abla gözünü seveyim be abi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • shizo skit kullanıcısına yanıt

    Yanlış düşünüyorsun dostum.Yaşın genç galiba.Gerçi ben de gencim,yaşım 30.Ayrıca ben de eskiden öyle düşünürdüm ama olay öyle değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav gına geldi artık bu viruslerden. Bilmem nelerden. Temizinden 3 5 atom bombası sallayın. Biz de rahat edelim siz de. Azar azar olecegimize 1 kerede temizce iş bitmiş olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Doğmayan birisine üzülemezsin. Benim de yaşım 25. Senin mantığına göre, Tanrı da hastalıklı doğan bebekler yaratmaması lazım o zaman. Sana sorulmadan indirildiğinden dünyada, sana sorulmadan koyulan bir adınla, seçmediğin dininle, seçmediğin ülkede yaşatan tanrın pek adil değil. Tanrı alır zaten diyerek yaşaması gereken insanların hayatından sorumlu olamazsın. Tanrı tecavüzcülerin, gaspçıların, hırsızların neden canını almıyor o zaman? Yaşadığın çevreyi ya da insanları tanımadığını varsayıyorum. Bunun yaşla değil, gözlemle akılla farkına varabilirsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çin Sağlık Örgütü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.