Şimdi Ara

cowon d2 usb şarj ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar d2+ 3.13 yüklü bende şuan yeni aldığım için pek fazla bi bilgim yok usb kablosunu takınca şarj olma özelliğini kapatıp açmanın bi yolu var mı her takışımda şarja geçiyo pili çabuk bozar sanırım.



  • bende kullanıyorum bildiğim kadarıyla öyle bir ayar yok
    ama bilen varsa bende merak ediyorum
  • neredeyse 2.5 yıldır kullanıyorum öyle bi özellik yok sarj oluyor .
  • li ion pillerin böyle bir sorunu yok bildiğim kadarıyla.için rahat olsun
  • Evet böyle bir özellik maalesef yok. Bu ayar bazı Iriver serilerinde mevcut, ki Iriver'ın tuttuğum özelliklerinden de biridir bu.

    Aynı konudan dolayı bu Li-on pillerin zarar görüp görmeyeceği konusunu bayaa bir zaman önce d2 başlığında da konuşmuştuk.
    Li-on pil için bu durumun fark etmeyeceğini söyleyen arkadaşlar olmuştu o zaman, tabii tersini söyleyenler de...

    Ben tersini düşünenlerdenim yani nasıl bir yapısı olursa olsun, sonuç olarak pilin bir ömrü olduğuna göre, bu şarj olayının ömrünü azaltacağına inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 26 Mart 2010; 15:33:45 >
  • arkadaşlar, bir elektrik mühendisi adayı olarak hazırladığım bitirme tasarım projesin için bütün batarya tiplerini ayrıntılı bir şekilde araştırdım. Li-Ion bataryaları kullanırken akılda tutulması gerekenleri listeleyeyim dedim:

    1-Bu bataryaların ilk şarj edilmesi için gereken sürenin 12 saat olduğunu gösteren yazılara takılmayın. bu tür kullanım tavsiyeleri nikel-kadmiyum bataryalardan kalmadır, li-ion bataryalarda buna gerek yoktur.

    2-Li-Ion bataryaları donma noktasının altında şarj etmeye kalkmayın. bu durumda bataryanın içerisinde lityum katılaşması olur ve bataryanın maksimum kapasitesinden yer.

    3-Li-Ion bataryalar, eski model bataryalarda olduğu gibi tamamen boşaltıp ondan sonra şarj etmeye gerek duymazlar(hatta bunu yapmanız durumunda ömürleri kısalır). Bunun yerine sık sık şarj edilmesi daha iyidir. Ayrıca hafıza etkileri de yoktur.

    4-Li-Ion bataryalar kısmen şarjlı olarak gelirler. Yani hemen kullanmaya başlayabilirsiniz ya da isterseniz şarj edebilirsiniz.

    5-Araştırmalarda Li-Ion bataryaların parça parça şarj edildiği durumlarda(yani mesela D2 yi bilgisayara kısa süreliğine taktığınızda şarj olduğu durumda) boşaltıp şarj olduğu duruma göre daha uzun enerji sağladığı görülmüş.




  • hocam süpersin ya çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.