Şimdi Ara

COWON F2 vs TREKSTOR VIBEZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam,
    Gerek bu forumda gerekse yabancı sitelerde yaptığım araştırmalar sonucu en son 2 adaya kadar düştüm. Güzel incelemeler yapılmış, hem vibez hem de f2 ile ilgili. Sormak istediğim, eğer sadece ama sadece sese önem verecek olsakhangisini tercih ederdiniz. Genelde hard rock, heavy metal dinleyen birisiyim, ama new age ya da classic müzikler de önemlidir benim için. CX 300 kulaklık aldım yeni, performansını daha iyi bir şekilde göstermesini istiyorum. Bir arkadaşta rio karma var, gerçekten güzel bir alet, özellikle arayüzü eq ayarları falan çok başarılı. Vibez de onun varisi deniliylor, aynı parçalar kullanılmış ve eq ayarları bile rio karma nınkisi kadar detaylı. Vibez'in sitesinde çıkış gücü cowon unkisine göre düşük kalmış ama empedansı daha yuksek belirtilmiş.Cowon da Trekstor a göre belki daha çok tanınan bir marka ( en azından bu sitede, yabancı sitelerde de sanki cowon adına açılan sayfa sayısı trekstora göre daha fazla), gerçi bu çok da önemli değil, her ikisi de garanti konusunda sorun çıkartmazsa eğer tabiki. vibez 8gb ile f2 4gb arasında da fazla fiyat farkı yok biri 380 diğeri de 360 ytl civarında. f2 bir flash player vibez de de mini hdd var, gerçi koşarken de kullanacağım alacağım mp3 çaları ama o kadar koşmayla hdd ye zarar geleceğini sanmıyorum. Ekran olarak ikisinden de bir şey beklemiyorum. Radyo da çok önemli değil bence. Her ikisi de ses kayıt yapıyor ve tahminim bu markalarda ses kayıtları aralarında çok da fazla bir fark yok. ZVM denemiştim ses kaydı hoştu, ama bunlar da fena değildir bence. Kapasitelere gelince aralarında 2-3 kat fark var neredeyse aynı fiyatta olmalarına rağmen ama dediğim gibi eğer cowon'daki ses vibez'dekinden daha güzel ise kapasitenin de çok fazla bir önemi yok benim için.
    Gelelim ses konusuna, Cowon bir çok kişi tarafından ses konusunda en üst düzeyde gösteriliyor, hem güç açısından hem verdiği baslar açısından hem de efektler açısından. Ben de son ana kadar f2' de karar kılmıştım. Ama vibez'in de incelemesini ve yorumlarını da okuyunca ve rio karmayı daha önceden dinleyen birisi olarak o da hiç yabana atılacak bir alet değil diyorum. Vibez piyasaya ne zaman çıktı bilmiyorum ama donanimhaber de cowon'lar kadar konuşulmuyor belki Türkiye' de vibez satan mağazaların daha az olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    Bir arkadaş vibez'le cowon'u vibez incelemesinde kıyaslamış ama kıyasladığı cowon modeli G3. U3 ile F2 arasında bile ses konusunda az da olsa bir fark var tahminim G3 ile F2 arasında da bir fark vardır.
    O kadar çok faktör var ki, bu işin içinden çıkmak için sadece sese göre seçim yapmaya karar verdim. Diğer özeliklerden de bahsetmek istedim, en azından ufak bir karşılaştırma yapayım dedim. Pek fazla Cowon Trekstor karşılaştırması yok ne yazık ki.Her iki aleti de kullanan var midir bilmiyorum, ama kendi yaptığınız araştırmalara göre en azından ses konusunda hangisini tercih ederdiniz?

     COWON F2 vs TREKSTOR VIBEZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anild -- 20 Nisan 2007; 9:59:09 >







  • arkadaşım bende var diye söylemiyorum eğer ses kalitesi istiyorsan Vibez al, almadan önce ben de çok araştırma yapmıştım...
    vibez saf, temiz, orjinal ses veriyor cowon gibi yapay efektler yok (srs-wow,mbas...), ses kalitesi zaten tartışılmaz çok gelişmiş ekolayzer ayarları var gerisi kullanıcıya kalıyor...
  • ...........
    iki tane gitmiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyatovic -- 20 Nisan 2007; 10:54:43 >
  • Sağol, başka bir yerde de yine Cowon un yapay efektlere sahip olduğunu söylemiştin, bu konuda haklı olabilirsin bence ama sonuçta vibez de eq sayesinde çok kaliteli bir sese sahip oluyormuş. Gerçi eq olmadan da hiç fena değil sesi ama yine de ZVM'in altında kaldığını duydum (az da olsa). Peki vibez de bir şarkıyı listede istediğimiz yere ekleyebiliyor muyuz?
  • Vibez ses kalitesi konusunda şu an rakipsiz.Eğer sadece sesi önemli ise mutlaka vibez tercih edilmeli.
  • ben playlisti bilgisayarda sıralayıp atıyorum cihazla hiç denemedim bilemiyorum ama inan bana vibez'de diğer mp3 çalarlarda olmayan birçok özellik var...
    ses kalitesinin ZVM'den kötü olduğunu hiç duymadım...
  • Zaten zvm'den kötü değil.Şu an satılmakta olanlar içinde en iyi ses vibez'in.
  • teşekkürler yorumlar için, hala kararsızım ama vibez' a daha yakınım artık...
  • f2 derim hatta dedim aldım bile
  • Vibez hakkında bir soru daha sorayım, bilgisayara herhangi bir program yuklemeden vibez'a mp3 atıp dinleme şansımız varmı flash player'lar gibi?
  • Program yüklemeye gerek yok. MP3 at ve dinle.


    quote:

    Orjinalden alıntı: anild

    Vibez hakkında bir soru daha sorayım, bilgisayara herhangi bir program yuklemeden vibez'a mp3 atıp dinleme şansımız varmı flash player'lar gibi?
  • sağolun, bu arada vibez'in sitesinde yazan 7,5mW p/c with 32ohm olayı doğru yanılmıyorsam. Eğer kulaklık 16 ohm'luk emepadansa sahipse ki CX300'ün 16 ohm, ses çıkış gücü cx300 için daha farklı bir değeri gösterecektir. bunun bir formulu olması lazım ama tahminim yine 20mW 'a kadar çıkacağını sanmıyorum.Rio Karma da güç 55mW p/c, dehşet bir durum yani; eğer vibez ses de bu kadar düşükse tam anlamıyla rio'nun varisi olduğu söylenemez; yine de ikisini de dinleyen birisi bunu daha iyi bilir.
  • Seste kalite arıyorsanız tercih edin derim ama görüntüsü ve ekranı pek iç açıcı değil bence
  • Bir süre cowon u3 ile v-moda vibe kullandım.Cowon u3 fiyat/performans olarak alınabilecek en iyi mp3 çalarlardan.Fakat maymun iştahlılık mıdır nedir bende ses olarak daha iyisini aramaya başladım.Benim tercihlerimin arasında cowon D2, cowon X5L, Creative ZVM ve Trekstor vibez vardı.Bu 4'ü arasında gidip geldim ve kararımı verdim.Sadece müzik dinlemek için tercihim Cowon X5L oldu.Kapasite olarak 20-30-60 GB seçenekleri mevcut.Ancak Türkiyedeki fiyatları tavan yapmış.Resmen öpüyorlar.Yurt dışından yarı fiyatına getirtmeye karar verdim.Bir aksilik olmazda elime geçerse inceleme yazısı eklerim.Bu ayın BYTE dergisi de mp3 player testi yapmış.Cihazların ses kalitesi "100" üzerinden puanlandırılmış.Sonuçlar şöyle:

    COWON X5L : 100
    ZVM : 90
    VİBEZ : 73
    (cowon d2 testte yer almıyordu)

    Bu derginin testine ne kadar güvenilir bilemem ama sanki vibez'a haksızlık yapılmış.Gerisi sizin yorumunuz...




  • XL5in biraz sorunlu olduğunu duydum.. umarım bi sorunla karşılaşmazsın..
  • Nasıl bir sorunu varmış acaba? İçime kurt düşürdün şimdi
    quote:

    Orjinalden alıntı: SmtG

    XL5in biraz sorunlu olduğunu duydum.. umarım bi sorunla karşılaşmazsın..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: niyatovic

    arkadaşım bende var diye söylemiyorum eğer ses kalitesi istiyorsan Vibez al, almadan önce ben de çok araştırma yapmıştım...
    vibez saf, temiz, orjinal ses veriyor cowon gibi yapay efektler yok (srs-wow,mbas...), ses kalitesi zaten tartışılmaz çok gelişmiş ekolayzer ayarları var gerisi kullanıcıya kalıyor...


    Sayısal müzik çalarda doğal ses nasıl olabiliyor?!?!???...

    Hiç bir dijital cihaz, kesinlikle ama kesinlikle doğal ses veremez (!) Ben TrekStor'a çamur atmak istemem ama ses kalitesi, basslar ve ses efektleri açısında COWON'dan çok daha alt seviyelerde bir marka.


    @anild
    COWON iAUDIO F2 almanı sana şiddetle tavsiye ederim. Belki arkadaşların TrekStor hakkındaki yorumları seni TrekStor'a yaklaştırmış olabilir ama COWON'un bir kere sesini dinlemen, aklında tüm düşünceleri COWON yaklaştıracaktır. COWON'un (F2, U3 vs) ses kalitesini test etme şansın varsa bunu değerlendir. Ankara'da oturuyorsan bir yerde buluşup sana COWON iAUDIO F2'un ses kalitesini falan denettirebilirim. COWON'a verdiğin para kesinlikle boşa gitmez.




  • Öyle önemsiz bir dergiye Trekstor valla Vibezi göndermemistir bile.

    Vibez in ödüllerine bir bakin:
    http://www.trekstor.de/en/products/detail_mp3.php?pid=66&page=2

    quote:

    Orjinalden alıntı: fred78

    Bir süre cowon u3 ile v-moda vibe kullandım.Cowon u3 fiyat/performans olarak alınabilecek en iyi mp3 çalarlardan.Fakat maymun iştahlılık mıdır nedir bende ses olarak daha iyisini aramaya başladım.Benim tercihlerimin arasında cowon D2, cowon X5L, Creative ZVM ve Trekstor vibez vardı.Bu 4'ü arasında gidip geldim ve kararımı verdim.Sadece müzik dinlemek için tercihim Cowon X5L oldu.Kapasite olarak 20-30-60 GB seçenekleri mevcut.Ancak Türkiyedeki fiyatları tavan yapmış.Resmen öpüyorlar.Yurt dışından yarı fiyatına getirtmeye karar verdim.Bir aksilik olmazda elime geçerse inceleme yazısı eklerim.Bu ayın BYTE dergisi de mp3 player testi yapmış.Cihazların ses kalitesi "100" üzerinden puanlandırılmış.Sonuçlar şöyle:

    COWON X5L : 100
    ZVM : 90
    VİBEZ : 73
    (cowon d2 testte yer almıyordu)

    Bu derginin testine ne kadar güvenilir bilemem ama sanki vibez'a haksızlık yapılmış.Gerisi sizin yorumunuz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einstein290573 -- 27 Nisan 2007; 21:09:07 >




  • trekstor'un diğer ürünleri ile vibez'i kıyaslamayın lütfen arada dağlar kadar fark var, önce "sigmatel" kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenin profesyonel DAP sitelerini, forumlarını inceleyin... buralarda artık kimse vibez'in ses kalitesini tartışmıyor bile...
    tabi vibez'in ekran ve kasa gibi rakiplerine göre önemli eksikleri yok değil ama amaç sadece kaliteli müzik dinlemekse bunların önemi de yok...

    @tech_türk
    evet vibez saf, temiz, orjinal ses veriyor, yapay efektler yok dedim zaten vibez'i (bide rio karma var) diğerlerinden ayıran özellik bu, inan bana sayısal elektronikte seslerin, efektlerin nasıl elde edildiğini çok çok iyi biliyorum, elektronik öğretmeniyim ve bunlarla ilgili (dolby digital decoder ve aktif filitre) iki tane tez yapmıştım, hiçbir digital cihaz doğal ses veremez demişsin ama teorikte imkansız gibi görünsede kulaklarımızın duyarlılığını göz önüne alırsak gerçek ile sayısal örneklenmiş sesleri kesinlikle ayırt edemeyiz...

    bu arada cowon'larda bulunan bbe, mach3bass, mp enhance, 3d surround gibi yapay efektleri küçümsediğimi sanmayın, bunlar özellikle bass ağırlıklı elektronik müzikler için çok önemli ve fark yaratıyor ancak hard rock, metal, klasik müzik gibi enstrümanlı müziklerde doğallığı bozuyor...




  • Selam,
    Zor bir karar sürecü sonunda Cowon F2 ' yi aldım. İlk izlenimim görsel olarak gayet başarılı bir ürün olduğı yönünde, ayrıca cowon' a has bir şey mi bilmiyorum ama parçaları ileri geri sarma olayları çok hoşuma gitti; istediğiniz süre aralığında sessiz bir şekilde ileri geri sarabiliyorsunuz. Yalnız ses olayını tam çözemedim, güçlü bir sese sahip, basları da dizginlemekte zorlandım. CX 300 ile dinliyorum, baslar bazen tizleri oldurebiliyor, ozellikle bazen elektro gitar seslerinde notaları her zaman ayıramayabiliyor. Bayağı uğraştım bunun için sankii halloldu gibi ama henuz tam oturtamadım bu eq işini. Creative zvm belki bu konuda daha stabil diyebilirim. Ama yine de gerçekten başarılı bir urun, almaya değer. Creative'in bu fiyattaki urunlerinden (zen neeon 2 yi denemiştim) daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Keşke Vibez i de dinleme şansım olsaydı ama yine de memnunum.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.