Şimdi Ara

# Cowon iAudio F2 İncelemesi #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.027
Cevap
0
Favori
87.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

    • BBE Patentine sahip tek taşınabilir medya oynatıcı
    • MP Enhance ve 3D Surround
    • 5 Band equalizer
    • 128x160 çözünürlüklü ve 260K renkli 1,3 inç TFT LCD
    • Ses MP3, OGG, WMA, ASF, FLAC, WAV desteği
    • İmaj(JPEG) ,Yazı(TXT) desteği
    • Video (AVI) desteği
    • FM Radyo
    • FM Radyodan Yüksek Kalitede Kayıt
    • Mikrofon, Line-in Ses Kaydı
    • Şarkı Sözü gösterebilme
    • Albüm kapağı gösterebilme
    • Saat fonksiyonu
    • Line-in bağlantısı ve line-in kayıt
    • Dinamik Playlist
    • 22 saat pil ömrü
    • Lityum Polimer Pil
    • Veri Depolama
    • 95 DB SNR 60 MW çıkış gücü
    • 38.9 gr ağırlık
    • ID3, Tag desteği
    • Windows, Mac, Linux Desteği (Veri transferinde)


     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #



    SES OYNATMA:

    Cowon gibi dünyaca ünlü bir elektronik ve yazılım devinin mühendisliği, Koreli ses yongası üreticilerinden Telechips'in TCC 77x serisinin TCC773 modeli ile buluşmasından doğan Cowon iAudio F2, kendine has ses kalitesi ve rengiyle kullanıcılarına müzik keyfi yaşatmaktadır. Bazı kullanıcılar cihazın yanında gelen orijinal kulaklıklarla bu aleti kullandıkları için gerçek ses kalitesine ulaşamadığından, kullanıcıların yorumları birbirlerinden farklılık gösterebiliyor ve çelişebiliyor. F2'la müzik keyfi yaşamak istiyorsanız, orijinal kulaklıklarını bir kenara koyup gerçekten kaliteli bir kulaklıkla kullanmanız gerekir. Bu yalnızca Cowon'lar için değil, diğer birçok markanın çalarları için de geçerlidir. Çünkü; birkaç çalar üreticisi dışında tüm firmalar ürünkleriyle beraber düşük seviyeli kulaklıklar vermektedir.
    Yalnızca F2 değil, diğer Cowon ürünlerini rakipelerine göre ön plana çıkartan ses kalitesi değil, başka markalarda bulunmayan ses etkileridir (effect). BBE, Mach3 Bass, MP Enchance gibi Cowon firmasının geliştirdiği ses teknolojilerini kullanan F2, müziğe renk katmaktadır. Saf ve en iyi kaliteyi istiyorsanız F2'dan başka markalara yönelmenizi öneririm fakat Cowon'un verdiği ses hoşunuza giderse pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz.
    F2'da yüksek ses kalitesine ulaşabilmeniz için kayıpsız ses biçimlerini (wav, flac veya lossles wma) kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle flac ile çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

    VIDEO OYNATMA:
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #

    İlk izlediğim vidyolar, cihazın içindeki COWON reklâmlarıydı. Bu vidyoların ses kalitesi ve çözünürlüğü yüksekti ama JetAudio ile convert ettiğim vidyoların fps oranı düşüyor. Bu da görüntünün akıcılığını bozuyordu. Sanırım başka bir converter programı ile halledilebilir. Yalnız bu vidyoyu kötü oynatıyor gibi gelmesin size, sadece converter ile ilgili bir durum. Cihaz ses oynatmada olduğu gibi, vidyolarda da çok başarılı.

    SES KAYDI:

    Sesi kaydetmek için üç tane seçeneğiniz var. Radyodan, mikrofondan ve Line in girişinden. Tüm kayıtlarda ses biçimi wma, bit hızı 64-128 Kbps arasında.
    Radyodan kayıt yapmak istediğinizde, dinlediğiniz kanaldayken record tuşuna basmanız yeterli.
    Mikrofondan kayıt yaparken kulaklarınıza inanamayacaksınız. Çünkü mikrofonun kalitesi ve hassasiyeti sizi delirtecek. Mikrofon ile yaptığım tüm kayıtlarda birbirinden güzel sonuçlar aldım. Mikrofon o kadar hassas ki, gövde üzerinde parmağımın sürtünürken çıkarttığı sesi bile algılıyor (Ben bunları sessiz bir ortamda denediğim için, otomatik ses dengeleyicisinin olup olmadığını bilmiyorum).
    Kayıtta en iyi kalite line in ile alınıyor. Başka bir ses aletinin ses çıkışına bağladığımız line in kablosu ile parazitsiz ve kayıpsız ses alabiliyoruz. Line in kaydı da diğerler kayıt seçenekleri gibi wma 64-128 Kbps.

    RADYO:
    Ayarlardan ülke standardını seçerek bant genişliği sınırını ayarlamakla başlamak lazım. Ayarları Çin/Avrupa yaparsak 87,5 - 108,0 MHZ arası oluyor ve bu Türkiye'deki radyo kanallarını dinlemek için gerekli frekans aralığıdır. Radyoda stereo / mono ses çıkış özelliği var. Radyo için zaten fazla bir şey beklemeye lüzum da yok.

    RESİM GÖRÜNTÜLEME:

    Resim dosyalarını görüntülerken yatırabiliyor veya dik konuma getirebiliyorsunuz, yakınlaştırıbiliyorsunuz (2x zoom), görüntülediğiniz resmi arka plan yapabiliyor ve dizin içerisindeki resimleri slayt şeklinde izleyebiliyorsunuz.

    METİN GÖRÜNTÜLEME:
    Metin dosyalarını açmada ve görüntülemede büyük kolaylıklar sağlıyor. Açtığınız text dosyasında diğer satırlara geçmek için alt ve üst yön tuşları kullanılıyor, bir seferde daha fazla satır kaydırmak için kaydırılacak satır değeri girilebiliyor ve böylece kısa zamanda metin içerisinde istediğimiz yere ulaşabiliyoruz. Okumayı kolaylaştırmak için satırların altında ince mavi çizgiler çıkıyor. Metin görüntülerken Türkçe karakterler (ı,ğ,ş,İ,Ğ,Ş) görüntülenemiyor, ayarlarında da herhangi bir metin kodlaması ile ilgili seçenek bulunmuyor. Belki ileri zamanlarda yapılacak bir firmware ile Türkçe karakter desteği eklenebilir (İbranice desteği eklendiği gibi).

    EKRAN:
    128x160 çözünürlüğe, 260,000 renge sahip bir LCD ekranı var. Ekranın parlaklığı çok iyi, on adet parlaklık seviyesi var. Parlaklığı 10'a aldığınızda, her ortamda ekranın okunurluluğu ve izlenilebilirliliği artıyor. Şarjdan tasarruf etmek için ekran parlaklığını azaltmak yerine, ekranın otomatik kapanma süresini azaltmanızı öneririm.

    GÖVDE:
    Fotoğraflarında da gördüğünüz gibi tasarımı çok hoş, ergonomisi yerinde. COWON'u ilk elinize aldığınız anda da kaliteli malzemelerden üretildiğini anlıyorsunuz. Tuş dizilimi, tuşlara basarken kolaylık sağlıyor ve tuşları da yeteri kadar büyük olduğundan başka bir tuşa yanlışlıkla basmanız güçleşiyor (alet her ne kadar küçük olsa da).

    BATARYA:
    Batarya ömrü teknik özelliklerinde 22 saat olarak belirtilmiş olsa da bu; sizin kullandığınız dosya biçimine, ses dosyalarının bit hızına (bitrate), etkin durumdaki duyusal etkilere (sound effect) ve aleti kurcalamanıza orantılı olarak değişecektir. Ve flac, wav, lossles wma gibi kayıpsız sesbiimlerinin bu süreyi artırdığını da söylemeliyim.

    KUTU İÇERĞİ:
    Kutusundan çıkanlar beni fazla tatmin etmedi. İçinden 50 cm'lik veri iletim kablosu, 2,5 cm'lik USB adaptörü, Hi-Fi kaydı için Line in kablosu, iAudio stereo kulaklık ve içinde birkaç program (jetAudio ve jetShell) olan bir CD çıktı.
    COWON hakkındaki düşüncelerimde en olumsuz nokta bu oldu zaten. İçine en azından bir koruma kılıfı ya da taşıma kordonu koyabilirlerdi. Sanırım bu distribütörün cimriliğinden kaynaklanıyor.

    MENÜ:




     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #




    Forumdaki diğer COWON ürünlerinin incelemeleri:

    COWON A2 İncelemesi (by yilmaz196)

    COWON iAUDIO U3 İncelemesi (by Sam0)

    COWON D2 İncelemesi (by efee09)

    COWON iAUDIO T2 İncelemesi (by rtp)

    COWON Q5w İncelemesi (by nighty)

    COWON A3 İncelemesi (by fuct up kid)




    COWON iAUDIO F2 Firmware'ları:

    iAUDIO F2 Firmware V1.10
    iAUDIO F2 Firmware V1.11
    iAUDIO F2 Firmware V1.12
    iAUDIO F2 Firmware V1.13
    iAUDIO F2 Firmware V1.14* Bu sürüm hatalıdır. Lütfen yüklemeyiniz.

    Firmware güncelleme işleminin resimli anlatımını okumak için buraya tıklayınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 10 Mayıs 2008; 16:07:26 >







  • hocam eline sağlık,çok güzel bir inceleme olmuş..
  • teşekkür ederim, batarya hakkında da yazmak isterdim ama cihazı uzun düredir kullanmadığım için yanlış şeyler yazarım düşüncesiyle sonraya bıraktım
  • inceleme için teşekkürler emek harcamışsın epey.

    fiyat ve nereden aldığınıda eklersen kararsız kullanıcılar biraz daha bilgi sahibi olurlar diye düşünüyorum.

    selamlar...
  • profesyonelce bir inceleme olmus. tesekkurler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tech_türk

    teşekkür ederim, batarya hakkında da yazmak isterdim ama cihazı uzun düredir kullanmadığım için yanlış şeyler yazarım düşüncesiyle sonraya bıraktım


    bu arada lityum polimer pillerle ilgili olarak genel bir bilgi bulmustum: 3 yillik kullanim sonunda kapasiteleri yaklasik olarak ilk kullanimdakinin %64'u oranina geriliyormus. zaten f2 gibi lityum polimer pil kullanan flash bellekli urunlerine cowon 1 yil standart, 2 yil opsiyonel garanti veriyor. buradan cikisla bu pillerin f2 sahiplerini normal kosullarda minimum 2 yil goturecegini soyleyebiliriz.

    bir diger kaynak da bir lityum polimer pilin ortalama 300-500 defalik sarj omrune sahip oldugunu soyluyordu. 3 gunde bir sarj edilen bir pilin gene yaklasik 3 yil goturebilecegini varsayabiliriz buradan.

    bu arada 22 saatlik dinleme suresi hic fena degil. iriver t10 disindaki muadillerinin 10-20 saat civarindaki dinleme surelerini goz onunde bulundurdugumuzda cok iyi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: epsis

    inceleme için teşekkürler emek harcamışsın epey.

    fiyat ve nereden aldığınıda eklersen kararsız kullanıcılar biraz daha bilgi sahibi olurlar diye düşünüyorum.

    selamlar...



    Ankara D&R'dan aldım /Bayındır Sokak). Fiyatları her geçen gün düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 17 Ağustos 2007; 8:40:24 >
  • guzel ınceleme tebrıkler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -R.N.C.D.N.C-

    guzel ınceleme tebrıkler

    teşekkür ederim.
  • Öncelikle yazını Opeth-The Moor eşliğinde okudum iyi gitti.Gerçekten güzel bi inceleme olmuş, eline sağlık. Bende 9 Şubat ta ya f2 ya da u3 ten birini alcam aslında ilk başlarda u3 te kesin kararlıydım ancak sadece joystick yüzünden u3 ten şüphelenir oldum, büyük ihtimalle bunu alırım gibi ama eğer mümkünse kendin sendeki aletin bi kaç fotosunu çekerek incelemeye eklersen en azından benim için çok büyük bi iyilik yapmış olursun, çünkü netteki fotolar oldum olası pek doğal gelmiyo bana elektronik ürünlerde, umarım zor bişi istemedim ve umarım böyle bi imkan bulabilirsin, tekrar teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Da®ksiDe©

    Öncelikle yazını Opeth-The Moor eşliğinde okudum iyi gitti.Gerçekten güzel bi inceleme olmuş, eline sağlık. Bende 9 Şubat ta ya f2 ya da u3 ten birini alcam aslında ilk başlarda u3 te kesin kararlıydım ancak sadece joystick yüzünden u3 ten şüphelenir oldum, büyük ihtimalle bunu alırım gibi ama eğer mümkünse kendin sendeki aletin bi kaç fotosunu çekerek incelemeye eklersen en azından benim için çok büyük bi iyilik yapmış olursun, çünkü netteki fotolar oldum olası pek doğal gelmiyo bana elektronik ürünlerde, umarım zor bişi istemedim ve umarım böyle bi imkan bulabilirsin, tekrar teşekkürler...

    Ben de kendi COWON'umun fotoğraflarını ekliyecektim ama fotoğraf makinem olmadığı için arkadaştan istedim, o da yakında verir ve ben de fotoğrafları yazıma eklerim. Cep telefonum ile çekebilirim ama kalitesi çok düşük olur. Eğer telefonla da olur derseniz eklerim, hiç bir zorluk olmaz.




  • Hocam zaten banada öyle bi foto lazım mümkün olduğunca doğal, yani kaliteli olmasın varsın doğal halinde görmek istiyorum aleti, eğer eklersen çok iyi olur.Teşekkür ederim...
  • Tamam öyleyse, bir kaç tane çekip gönderiyorum...
  • Kardeş eğer mümkünse fotoğraf çok güzel olur Bu arada güle güle kullan.
  • Bunların kalitesi düşük olduğu için incelemenin içine değil, buraya ekliyorum.
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #
     # Cowon iAudio F2 İncelemesi #


    *Bu fotoğrafları cep telefonu ile çektim (NOKIA 6600)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: boramir1903

    Kardeş eğer mümkünse fotoğraf çok güzel olur Bu arada güle güle kullan.

    Çok teşekkür ederim, darısı tüm COWON'cuların başına
  • Hocam eyvallah tam istediğim gibi fotolar, karşılaştırma yapmanda iyi olmuş, ilk bakışta kaba gibi geliyo göze ama aksine çok sevimli ve küçük olduğunu görmüş oldum. Bakalım 9 Şubat ı bekliyorum, alıcam.

    Fotolar için çok çok teşekkürler...

    Düzeltme : İncelemenin ve fotoların etkisinde kaldım güle güle kullan demeyi unuttum galiba, şimdi dedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mTm -- 30 Ocak 2007; 14:50:56 >
  • Ellerine sağlık çok güzel bir inceleme olmuş.
    Kafamda bazı soru işaretleri vardı sayende onlarda gitti.
    Önümüzdeki hafta bende f2 alacağım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Da®ksiDe©

    Hocam eyvallah tam istediğim gibi fotolar, karşılaştırma yapmanda iyi olmuş, ilk bakışta kaba gibi geliyo göze ama aksine çok sevimli ve küçük olduğunu görmüş oldum. Bakalım 9 Şubat ı bekliyorum, alıcam.

    Fotolar için çok çok teşekkürler...

    Düzeltme : İncelemenin ve fotoların etkisinde kaldım güle güle kullan demeyi unuttum galiba, şimdi dedim...

    Rica ederim.

    Ben kutudan çıkarıp elime aldığımda çok güzel olmuştu. O kadar zarifti ki, anlatamam. O stüdyolarda çekilmiş fotoğraflarda bile azcık kaba kalıyor. Mutlaka yakınan görmenizi, mümkünse elinize almanızı tavsiye ederim. Bir kere alırsanız bir daha bırakamzsınız onu da söyleyeyim.




  • COWON 4EVER
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.