Şimdi Ara

Çözemediğim bir sorun yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün bir pc topladım fakat bugün sorun yaşıyorum. Pc donanımını yazıcam öncelikle aşağıya sonra soruna değiniceğim.

    ASUS
    M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

    AMD
    FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nn İşlemci

    SAPPHIRE
    HD7870XT GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

    SANDISK
    120GB Extreme Sata 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 510MB)

    CORSAIR
    4GB Vengeance LowProfile DDR3 1600MHzCL9 Ram

    CORSAIR
    CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI

    ZALMAN
    Z5 PLUS MidT ATX SİYAH KASA

    Bunlardan oluşuyor tamamen Dvd writer falan bulunmuyor. Sorunuma gelince, ilk önce Tera online girdim tüm grafikleri en üst seviyeye getirdim. 5-10dk arası oynadıktan sonra bi anda monitör gitti sinyal yok yazısı geldi kasaya baktığımda fan ve ışıklar falan çalışır vaziyetteydi. güç düğmesine basılı tutarak kapatmayı denediğimde kapanmıyordu. Mecburen güç kaynağından kestim elektiriği daha sonra açmayı denediğimde bilgisayar açılmıyordu hiç bir tepki vermiyor. anakartın üstündeki ışık yanıyor ama bilgisayar güç düğmesine ne kadar basarsam basayım bilgisayar çalışmıyor. içini açıp jumperı değiştirmek suretiyle biosa reset attım ve daha sonra açıldı bilgisayar. Bu seferde farcryı denemek için girdim özellikleri ultraya getirdim. Ve tekrar 5-10dk arası bir süre olmadan ekran gitti ve bilgisayar aynı şekilde boşta çalışıyordu ve güç düğmesinden kapanmıyordu. şuan yine açılmıyor bilgisayar. Farcry 3den dolayı kapanmadan 1-2dk önce sıcaklığına bakmıştım 66 derece civarındaydı.

    Sorunun nerede olduğunu tam anlayamadım acaba ekran kartından dolayı mı yoksa güç kaynağı yeterli değil mi veya sorun başka bişey mi? Yardım ederseniz çok sevinirim.







  • Güç ölçümü içinhttp://tr.msi.com/service/power-supply-calculator/ gibi siteleri kullanabilirsiniz. Ekran kartının sıcaklığı mı 66 dereceydi?
  • evet ekran kartının derecesi 66ydi. işlemci 50 civarındaydı. attığınız sitede benim ekran kartını bulamadım ama 7950yi ekledim 336W çıktı ki onuda karşılıyor eğer doğruysa benim güç kaynağı. Biraz öncede birisi benim sistemin çok benzeri bir sistemle farcry 3ü ultra ayarlarda oynayıp youtubeda paylaşmış ekran kartı PSU işlemci benim aldıklarımın aynısı ve sorun yok gibi. acaba kablolardan dolayı olabilir mi? kendim montaj yaptım açıkcası çokda derli toplu olmadı kablolar biraz karışık boş bir alanda topladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brostalker

    evet ekran kartının derecesi 66ydi. işlemci 50 civarındaydı. attığınız sitede benim ekran kartını bulamadım ama 7950yi ekledim 336W çıktı ki onuda karşılıyor eğer doğruysa benim güç kaynağı. Biraz öncede birisi benim sistemin çok benzeri bir sistemle farcry 3ü ultra ayarlarda oynayıp youtubeda paylaşmış ekran kartı PSU işlemci benim aldıklarımın aynısı ve sorun yok gibi. acaba kablolardan dolayı olabilir mi? kendim montaj yaptım açıkcası çokda derli toplu olmadı kablolar biraz karışık boş bir alanda topladım.

    Sinyal yok yazdığına göre ekran kartıyla monitör arasındaki bağlantı kesiliyor. Ekran kartına giden güç kablosu 2 taneyse biri tam oturmamış olabilir. İsterseniz bir kontrol edin.
  • onuda denedim hatta 2 güç kablosunu değiştirdim birini diğerine taktım. Son olarakda hiç bir oyun açık değilken sadece oyun yüklerken işlemci ve ssd güç binerken gitti ekran ama aynı şekilde. işlemci sıcaklığına bakıyordum sürekli 50C civarındaydı ekran kartı 36-37 C anakart 56C SSD 26C falan. Anlam veremiyorum tek aklıma gelen kablolar nedeyiyle kısa devre falan yapıyor olması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brostalker

    onuda denedim hatta 2 güç kablosunu değiştirdim birini diğerine taktım. Son olarakda hiç bir oyun açık değilken sadece oyun yüklerken işlemci ve ssd güç binerken gitti ekran ama aynı şekilde. işlemci sıcaklığına bakıyordum sürekli 50C civarındaydı ekran kartı 36-37 C anakart 56C SSD 26C falan. Anlam veremiyorum tek aklıma gelen kablolar nedeyiyle kısa devre falan yapıyor olması.

    Aklıma başka bir sorun gelmiyor. Kablolar karışık demiştiniz. İsterseniz söküp düzenli bir şekilde takıp deneyin. Belki geçer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.