Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ) FreeDOS Laptopa Windows 7 kuramıyorum LÜTFEN YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Bundan 2 sene önce laptop aldım Windows 10 olarak geldi ve FreeDos işletim istemine sahip fakat ben windows 7 kurmak istiyorum windows 7 bu bilgisayarım da daha stabil çalıştığını düşünüyorum ama windows 7 kuramıyorum USB flash sürücü ile formatı atıyorum kurulum başlıyor dan sonra Sürücü Yükle ''Gerekli bir CD/DVD sürücü aygıtı eksik. Sürücü Disketiniz CD,DVD veya USB flash sürücünüz varsa, şimdi takın'' bu hatayı veriyor ne yaptıysam ne ettiysem çözemedim gitti. Fakat şöyle bir durum da var bazı windows 7 iso dosyaları format kurulumunda windows 10 format kurulum ekranı gibi o görünüm de olduğun da windows 7 yi kuruyor fakat normal format kurulum ekranı olan windows 7'yi bir türlü kuramıyorum çok araştırdım kurcaladım bir türlü bulamadım yardım seven ellerinizi uzatmanızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aiakox -- 16 Temmuz 2018; 19:59:41 >







  • Win10 görünümlü olanlar uefi destekli kurulum dosyaları. ama sana tavsiyem win10 da kalman. Kaldıki lisanslı gelmiş. He illa döncem dersen biostam ayar yapmn gerekşyor. Uefi secure boot vs. Gibi. Nette araştırma yaparsan dwtaylı anlatımlar mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmlhyt -- 15 Temmuz 2018; 8:31:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dosyaları eksik yüklemişsiniz veya usb flash bozuk ya da iso bozuk.
  • Aynı sorun başımdan geçmişti, sorunu dvd ile format atarak çözmüştüm bi dene istersen. Netten sorunsuz el değmemiş bir windows sürümü indir dvdye yaz yükle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 15 Temmuz 2018; 12:22:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kryeck kullanıcısına yanıt
    Hayır kardeşim onlarda problem yok kesin olarak söylenecek birşey başka bilgisayar da full denedim hepsine oluyor bir tek benim bilgisayara olmuyor
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çözümün bu olacağını asla sanmıyorum ama fikrine saygım sonsuz yine de bir denemekte fayda vardır ve bu arada UEFİ Destekliyor benim bilgisayarım bunuda belirtmek isterim kardeşlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aiakox -- 15 Temmuz 2018; 16:48:32 >
  • +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ güncel
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt
    Kardeşim UEFİ destekliyor bilgisayarım zaten o dediğin doğru evet ve bende kalmak isterim windows 10 da ama stabil çalışmıyor sistem daha önce w7 attım bu bilgisayara şimdi atamıyorum kafayı yicem belkide... Windows 10 da takılmalar oluyor eski tarz oyunlar oynuyorum knight online vb. oyunlar eski oldukları için windows 10 sıkıntı yaratıyor en stabili windows 7 gidiyor böyle oyunlara bir sıkıntı çıkmasa eyvallah tamam windows 10 kullanalım. Ama sıkıntılı windows kardeşim şuanda benim için... O bios dediğin yerleri çok kurcaladım internette de çok araştırdım hepsini yaptım birşey yok olmuyor oradan da bir türlü anlamadım gitti saçma sapan çözümler yazmışlar usb portunu değiştir çözülüyor felan diye denedim bende olmadı bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aiakox

    Kardeşim çözümün bu olacağını asla sanmıyorum ama fikrine saygım sonsuz yine de bir denemekte fayda vardır ve bu arada UEFİ Destekliyor benim bilgisayarım bunuda belirtmek isterim kardeşlerim.
    Denemekten bir sey kaybetmezsin, sen bi dene.
  • usb de önemli bilgilerin varsa yedekle ve usb yi biçimlendir. bir iso dosyası indirip yazdır sorun devam ederse farklı bir usb veya dvd de dene
  • Hallettim arkadaslar cok sagolun tesekkürler
  • Hocam sakın Windows 7 gibi eskimiş bi sisteme geçeyim deme. WannaCry dan en çok bunlar etkilendi haberin olsun. Yarın ne olacağının garantisi yok. İNATLA SÖYLÜYORUM, HER ZAMAN GÜNCEL SİSTEM KULLANIP HİÇBİR ZAMAN GÜNCELLEMELERİNİZİ AKSATMAYINIZ!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim windows 10 cöktürüyor makinayı be wannacry konusuna gelirsek kaynağı belirsiz sacma sapan programlar indirmedik sürece sorun olmaz anti virüs kullanıyoruz zaten lisanslı bir saglam anti virüs var
  • WannaCry ve vb. yazılımlardan etkilenmek, program indirmeyi gerektirmez. Bilgisayarınızın internete bağlı olması yeterlidir.



    Antivirüs yazılımları WannaCry’i ilk çıktığında tespit edememişti. Gerek kullandığı logaritmalar gerek kod düzeni herşey diğerlerinden çok farklıydı.



    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FreeDos işletim sistemi nasıl bişe hiç görmedim bi ekran görüntüsü atsana neye benziyor merak ettim.
  • tmk20 kullanıcısına yanıt
    freedos işletim sistemi dediğim işletim sistemi değil FreeDos Sertbest yani istediğin windowsu kurabilirsin ubuntu bile kurabilirsin demek hey allahım güldürdün :DDD
  • Aiakox A kullanıcısına yanıt
    (ÇÖZÜLDÜ) FreeDOS Laptopa Windows 7 kuramıyorum LÜTFEN YARDIM...


    kendin yazmışınki "freedos işletim sistemine sahip"
  • tmk20 kullanıcısına yanıt
    sorunlumusun sen allahın cahili :D kaybol git buradan FreeDosu araştır önce kıt beyinli :D
  • tmk20 kullanıcısına yanıt
    onu yazarken diyorum ki serbest işletim sistemine sahip yani serbest kurulabilir o anlama getiriyorum...
  • peki ikinci kısma geçelim şimdi freedos işletim sistemi yok, ilk söylediğin şey "Windows 10 olarak geldi", işletim sistemi olmayan freedos bir bilgisayar nasıl windows 10 olarak geliyor ? bu bir çelişkidir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmk20 -- 20 Temmuz 2018; 15:18:3 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.