Şimdi Ara

(Çözüldü!) super raid3 te raid karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar Msi GT72 dominator pro 2QE bilgisayarımda 4*128gb ssd toshiba M2 sata lardan mevcut ve bunlar raid kartı ile tek bir sata girişine bağlı. diğer sata portunda 1TB sata hdd mevcut. istemeden raid 0 olan 4adet sdd yi 1TB olan hdd ile birleştirip sistemi raid5 e çevirip boyut değişmeden performans düşüşü sağladı ve 1tb lik kısım D:\ görünürden çıktı ama sistem hala görmeye devam etti. bu raid5 i ctrl+I dan 1tb lik hdd yi çıkartıp sisteme devam etmek istedim fakat raidleri paylaştırdığı için diğer raidlerde etkilendi. ssd lerin raid kodlamalarını değiştirmiş. 1tb lik hdd yi yalnız bırakınca ssdler düzgün çalışmadı. bios ekranında hepsi gözüküyor ancak. 1tb lik hdd ye windows 8 yükleyip diğer ssd leri derleyeyim dedim. Format için usb belleği hazırladım taktım uefi ile giriş yaptım. kurulum u başlatmam için sürücü seçme ekranına geldiğimde hiç bir ssd veya hdd gözükmedi. raidleri parçalayıp denedim olmadı, hepsini raidledim olmadı. bu hdd leri çıkarmadan nasıl geri kurtarabilirim? okudunuğuz için teşekkür ederim. İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akak93 -- 24 Nisan 2015; 1:03:42 >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu nasıl düzelttiğimi anlatacağım belki bir gün birine yardımı dokunur.
    raidleri bozduğum için format ekranında hiç bir HDD veya SSD gözükmüyordu her yolu denedim raidlere tekrar şekil vermekle olmuyor istediğiniz yöntemi deneyin.
    ilk baş format usb yada cd içerisine msi in sitesinden raid sürücüsünü indirip flash a attıyoruz daha sonra format atarken birim seçtiğimiz ekran boş ise sürücü yükle diyip flashta ki raid sürücüsünü gösteriyoruz ve raidleri tanımlı hale getiriyor bu sayede formatı başlatabiliyoruz. Küçük ama kritik bir sorun sürücü olmadan hiç bir işlem yapılamıyor. umarım yardımcı olmuştur.
  • akak93 kullanıcısına yanıt
    usbye raid atıp aynı usbden format attın demek. zor bir sorunu çözmüşsün helal olsun.
  • teşekkür ederim forumlarda bununla ilgili kimse birşey paylaşmıyor servis düzgün cevap vermiyor bizde kendi başımıza çözüm yolları aradık ve daha sonra raidden anlayan birisi etti sağolsun
  • akak93 kullanıcısına yanıt
    insan servisten yardım göremiyor forumdan görüyor forum en iyi servis hocam :)))
  • tabi oda yaşanmış veya bilgi varsa sorun bir tek sendeyse ayvayı yedin
  • akak93 kullanıcısına yanıt
    he valla bsyi at çöpe gitsin tamamen
  • akak93 kullanıcısına yanıt
    Normalde sata sürücüsünü görmediğinde sata dosyalarını gösteriyorduk sendeki Raid olduğu için Raid dosyalarını göstermişsin ona uyarlanmış bir çözüm. Çözdüğüne sevindim benimde aklımın bir köşesinde kalsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.