Şimdi Ara

Çözülemeyen frene basinca titreme. Uzman arkadaşlar lütfen yardım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
30.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu sorundan muzdarip arkadaşlar kaliper pimlerini öncelikle kontrol ettirsinler

    https://www.youtube.com/shorts/h0R926Q0dXg?si=Xwz3ftkxOpbdiy2G

    Videodaki gibi kontrol ettirsinler muhtemelen pimler eğiktir. Eğilmesindeki sebep de dediğim twist etkisi. Pimler değişir yağlanır kaliper bir süre rahat hareket eder ama sonra tekrar pimler yamulmaya başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi önceki mesajıma güncelleme olarak, amortisör borularımı dikkatlice kontrol ettim. Çok ufak düzeyde bi eğiklik mevcut. Eğim olan yeri dış kısma getirdim. Sonra fren kaliperini balataları temizleyeyim dedim ve ne göreyim? Fren kaliperleri resmen yerine kaynamış durumda zamanla oluşan kir ve korozyondan dolayı yerine sıkışmış. Öyle sıkışmış ki freni pompaladigim zaman neredeyse yerinden çıkamayacak seviyede sıkışmıştı. Fren kaliperini söktüm ve pistonları da söküp(en zor kısım burasıydı aşırı sıkıştığı için pistonun içine bir civarda sıkıştırıp uzun kolla çevirerek çıkardım) etrafını temizledim, o ringleri de temizleyip tekrar topladım. Hidrolik yağını doldurup havasını aldıktan sonra denedim ve sorunum çözüldü. Henüz tam anlamıyla deneyemedim hava soğuk ve yağmurlu olduğu için ama yaptığım bir iki denemede titreşimin tamamıyla gittiğini söyleyebilirim, diskteki ufak eğiklik de zamanla düzelecektir diye düşünüyorum.

    Size de öncelikle pistonların ve pimlerin rahatça hareket edip etmediğini kontrol etmenizi öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sorunu çözdüm arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar. Yotube de tamirat tadilat diye kanalim var. O şekilde çıkmazsa f.kama61 diye arayabilirsiniz. Ordan paylaşım yapacağım. Ordan soru sorarsaniz bildiklerimi aktarırim. Burayı artık kullanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaplan1222 K kullanıcısına yanıt

    Hocam diskiniz egrildikten sonra problemi çözsenizde titreme devam edecektir. Ya diskleri değiştirin ya da kurtarırsa torna yaptırın. Bu fren sorunu nedeniyle artık fren sisteminde ne varsa söker takar oldum. Frenci oldum desem yalan olmaz. Allah düşmanıma göstermesin. Parasını gectim inada bindi iş. Stresten kafayı yemiştim resmen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaplan1222 K kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar bu mesajıma güncelleme yapmak istedim. Sorunum yüzde 90 oranında çözüldü. Sıkıntı sıkışan fren pistonlariyla alakalıymis. Yüzde 10 luk kısım şuan diskteki eğiklik. Aslında onu da düzeltmek için bir fikrim var ama biraz tehlikeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carisma70 kullanıcısına yanıt

    ilk mesajda bahsettiğim parçalar değişimi ve söküp tornalatma işlemi işe yaramadı. daha doğrusu işe yaramış görünmedi (belki parçalar iyi geldi). Ancak daha sonra diskleri sökmeden araç üzerinde portatif cihazla tornalama yapan bi yere yaptırdım ve yaklaşık 10 bin km. oldu her hangi bir sorun görünmüyor. bu mesajı yazmak için mümkün olduğunca beklemek istedim ki kısa vadede sorun tekrar ortaya çıkar mı diye beklemek istedim.

    Tornalama sonrası bi kaç deneme amaçlı kazık fren dışında daha nazik frenleme yaptım. dediğim gibi şimdilik bi sıkıntı yok. son tornalamayı yapan servisteki usta "meşhur marka bile olsa çin'de üretim yapılmış ise bu sorunlar olabiliyor. mümkün olduğunca Çin üretimi disk almayın" dedi. "bu tornalamadan sonra tekrar aynı sorunu yaşamazsın" dedi. Dediği Ne kadar doğrudur bilemem, Ustanın kendi tecrübesi. araç üzerindeki disklerim Hella marka (BMW tedarikçisi) ama Çin üretimi. öncekiler de trw marka ama yine Çin üretimi idi. onları da sıfır alıp taktıktan sonra sorun başlamıştı ve 2 kez söküp tornalattım ama çare olmamıştı.

    Sonuç olarak: herkesin sorununa çare olmasa da diskleri araç üzerinde tornalatmak çare olabilir. Ayrıca mümkün olduğunca Avrupa üretim disk kullanmak gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carisma70 -- 11 Mart 2024; 11:12:40 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.