Şimdi Ara

Çözülemeyen hız problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ay kadar önce, tam da gece saat 4 civarında, beklenmedik bir DSL kesintisiyle karşılaştım. Hemen sonrasında internet hızımın normalde 88 Mbps olması gereken seviyede değil de, 63 Mbps hızla sınırlı olduğunu fark ettim. 



    Durumu net bir şekilde anlatmama rağmen, destek ekibi maalesef istediğim yardımı sağlayamadı. Benimle paylaştıkları bilgiye göre, sorunun kaynağı olarak kullandığım OpenWRT yüklü P2812 model modemimi işaret ettiler. 



    Farklı modemler deneme şansı bulmama rağmen, hız konusundaki sorun çözüme kavuşmadı. Destek ekibi, Türk Telekom'un durumu incelemekte olduğunu ve yakın gelecekte sorunun çözüleceğini bildirdi.



    Garip olan şu ki, zaman zaman belirli saatlerde internet hızım eski haline dönüyor. Bu nedenle, sorunun düzeldiğini düşünerek destek talebimi kapattım. Ancak, hayal kırıklığıyla belirtmeliyim ki, sorun hala mevcuttu. Normalde yüksek hızlarda ve sorunsuz bir şekilde kullandığım internetim, 3-5 saatlik bir kullanım sonrasında tekrar 60-63 Mbps hıza düşüyor. 



    Tesisatımda bir sorun olmadığına kesinlikle eminim. Zira zaman zaman 88 Mbps hız alabiliyorum. Ek bilgi olarak, bu sorun yaşandığında sinyal gürültü oranı (SNR) değerim 8-9 olması gerekirken 6-7 düzeyine iniyor. 




    Sorun yaşamadan önce elde ettiğim DSL değerleri;


    Çözülemeyen hız problemi






    Sorunlu DSL değerleri;


    Çözülemeyen hız problemi



    Abone numaram: 2203308




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ih8sn -- 15 Ağustos 2023; 5:28:50 >







  • Sorun sizden kaynaklanmıyor. Telekom ya da iss kaynaklı. Hızınızı biraz düşürseniz daha iyi olur gibi. Mevcut hız ulaşılabilir hızın üstünde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yaşadığınız sorunu 66441893 numaralı kaydınızı oluşturarak uzmanımıza ve ekiplere ilettim. Uzmanımız ve ekipler gerekli kontrolleri ve çalışmaları yaparak size bilgi verecektir.
  • Mevcut hızın, ulaşılabilir hızın üzerine çıkmasının nedeni, indirme hızımı artırmak için sinyal gürültü oranı (SNR) offsetimi düşürmemden kaynaklanıyor. Bu ayarı açarak ulaşılabilir hızı aşsam da, aşmasam da sorun devam ediyor. Yıllardır bu şekilde sorunsuz kullanıyordum.


    Çözülemeyen hız problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ih8sn -- 15 Ağustos 2023; 16:5:9 >
  • ih8sn İ kullanıcısına yanıt

    Anladım; sorunun sizle alakalı olmadığını yazmıştım.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    66441893 Numaralı destek kaydına istenen verileri gönderdim. Lütfen inceler misiniz?


    Destek kaydında "Altyapınız 74915 kbps desteklemektedir." şeklinde belirtilmiş olsa da, ben gerçekte 84-88 mbps hız alabiliyorum ve bu nedenle hızımın 74915 kbps olarak düşürülmesini istemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ih8sn -- 15 Ağustos 2023; 16:43:58 >
  • ih8sn İ kullanıcısına yanıt
    Uzmanımız arızanın kontrol edilmesi için altyapı saha ekiplerine iletmiştir. Altyapı saha ekipleri adrese gelerek sorunu kontrol edecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.