Şimdi Ara

Çözülemeyen Yüksek Yakıt Tüketimi Sorunun(BMW)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2011 model E90 320xD sahibiyim. aracımı rutin bakıma soktuktan sonra yakıt tüketimi 2 katına kadar çıktı. Bakım öncesi 8.5 yakan araç yazın klimayla birlikte 16 yakıyordu. Şu anda ise 13 lerde.

    Bakımı yaptırdığım servisten başka bir özel servise götürüp durumu izah ettim. Aracı lifte aldılar kaçak yok, bilgisayara bağladılar arıza yok, enjeksiyon değerlerine baktılar her sey normal.

    Ne olur ne olmaz diye orijinal hava filtresi aldım, onu da taktırdım ama yakıt yine düşmedi. Bu arada yakıt filtresini de 2. kez değiştirdik.

    Var mıdır bi fikri olan?



  • Hata kodlarini okuttunuz mu?

    Zengin karışım MAF sensörü falan gibi bir uyari var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Hata kodlarını okutmak dediğiniz herhalde aracın bilgisayara bağlanarak arızalarına bakılması. eğer doğru anladıysam yaptırdım herhangi bi arıza vermedi araç.
  • Bakımdan sonra olduysa kullanılan filtreler ya kalitesiz ya da hatalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde önceki araçlarımın birinde bakımdan sonra yakıt tam 2 katına çıkmıştı. Sonra bi ustayla konuştum yeni bejilerdendir dedi. Bujileri söküp tırnak aralıklarını ayarladı. Yakıt eski seviyesine geri döndü.
    Aracınız benzinliyle deneyin derim
  • Yan sanayi filtreler bu denli değiştirmez yakıt tüketimini, hatta hiç değiştirmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • punkofdamned P kullanıcısına yanıt
    En son (sorun olmaya baslayan)bakim kac km'de ve ne yapildi?



    Edit: arac dizel


    Yağ ve filtre olmasi gerekenden kalin ya da kötü filtre killanilmis olabilir (ama 2 kati yaktirmaz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 1 Kasım 2018; 15:18:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    yakıt filtresi de hava filtresi de bakımdan sonra tekrar değişti. Hava filtresi orijinal filtre ben aldım motor koduna göre internetten.
  • NextMove kullanıcısına yanıt
    araç bakıma girdiğinde 85 binde idi. şuanda 88 binde
  • Benim aracımda da uzun süre uğraşıp en sonunda pes ettiğim bir sorun bu. 9 litrelerden 13'lere çıkmıştı, çözemedik. Sonra manevra yaparken tamponu sürttüm, davlumbaz sökülünce hava emiş tertibatının borularının birbirinden çıktığını gördük. Onları yerine taktık her şey düzeldi.
  • Hafta sonu başka bi servise daha götürcem aracı bahsettiğiniz olayı anlatıcam ustaya. bu kontrolü yapmasını özellikle istiycem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: punkofdamned

    Hafta sonu başka bi servise daha götürcem aracı bahsettiğiniz olayı anlatıcam ustaya. bu kontrolü yapmasını özellikle istiycem.
    Bunu yaratacak bir darbe ben sürerken yaşanmamıştı, sanırım park halindeyken birisi tampona önce dokunup sonra yüklendi ve dağıttı. Kontrol ettirmenizde fayda var.
  • Turbo Dizel araçta hortum çıkarsa ya hiç gitmez ya da cok bariz ses yapar.
    Biraz zor değil mi bu ihtimal, bana MAF sensöru ya da enjektor arizasi gibi geldi. 16l/100km biraz aşırı. Hangi problem bu kadar fark edebilir. Bir semptom ariza vermeden bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 1 Kasım 2018; 18:19:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracınız yol bilgisayarına göre mi 13 litre yakıyor yoksa mazot deposunun bitmesine göre mi 13 litre yakıyor, eğer mazot deposunun bitmesine bakarak 13 litre yakıyorsa bir anormallik var. yol bşlgisayarına bakarak çok yakıyorsa hiç itibar etmeyiniz. bir ara benim yol bilgisayarı da aynen bu şekilde göstermişti. fakat ben hiç dikkate almadım. çünkü aracın gerçekte yaktığı miktar normaldi. siz yol bilgisayarındaki ortalama yakıt tüketimine bakmayın ve aracınızı kurcalatmayın.
  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Helal olsun hocam senin tahmin doğru gibi oldu. hava akış metrede sorun çıktı hep aynı sabit değeri gösteriyor bilgisayardan baktık. Hava akış metreyi yenisiyle denedik düzelmedi usta yazılım güncellemesi o da olmazsa beyin değişimi dedi. Bugün bırakıcam arabayı umarım güncellemeyle kurtulabilirim bu can sıkıcı durumdan.
  • punkofdamned P kullanıcısına yanıt
    Rica ederim dostum, yardimimiz dokundu ise ne ala hastalığı bulmuşsun şimdi sıra tedavide cigerden mi(sensör), sinir sisteminde mi (soketler map sensörune giden kablolar) yoksa beyin(ecu) mi?



    1.Soketlerinden (fis) iki ucunu da kontrol et, kabloyu ve kilifini takip et.



    Once mumkunse 2.Reset, sonra 3Yazilim en son Beyin (tamir)işi zor en son ona git derim. Hatta gitmeden chipntunninf ciler dahil bir kaç yere sor.



    Hata kodları çıkarsa not al.

    Bir ustaya değil bir kaç ustaya sordur.



    Hatta beyin işi kesinse BMW borusan vs sor belki TEKNİK Bulten vardir. Garantiden degisebilir. Bilinen bir ariza mi sor.

    Beynine giden (ecu) bir tane büyük kablo vardir. Hatirladigim kadarı ile bmw'lerde sigorta ve beyin biraz açıkta (3.20ied) o kabloları uçları (soket) uygun sekilde açıp (aku bağlantısını soktukten sonra) contact cleaner - kontakt sprey ile temizlemek faydalı olabilir. Kalinti ve korozyon olmamasinicin kontakt temizleme spreyi olmasina ozen gosteriniz.

    Başka bir arizadan da oluyor olabilri, akü ya da sigorta kutusu düşük akim veriyor ve sonucunda sensor-ecu kendini korumaya aliyor olabilir, hata kodlarını kesinlikle takip ederek devam ediniz.

    Kolay gelsin gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 5 Kasım 2018; 10:50:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Söylediklerini ustaya ileticem hocam aracın başında bekleme imkanım olmadığı için(iş çıkışı bırakıcam herşey yolunda giderse yarın iş çıkışı alıcam) iş beyne kadar gelirse yapma gelip alıcam aracı diycem. Sonrasında artık bir kaç yere daha sorarım.
    Araç hata vermiyor bilgisayara bağlandığında, hava akış debisinin olduğu değer sabit 2000 de kendini korumaya almış (ustanın dediği)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.