Şimdi Ara

Çözünürlük Düşürerek Performansı Arttırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
3
Favori
8.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar android telefonlarda çözünürlüğü düşürerek işlemci, gpu üzerindeki yükü azaltıp performansı ve pil ömrünü arttırmayı anlatacağım. Bu işlem ile Antutu'da 5-10 bin kadar puan yükseltebilirsiniz. Asus Zenfone 5 modeli üzerinden anlatacağım ama başka modeller için de ne yapmanız gerektiğini söyleyeceğim. O yüzden Zenfone 5 kullanıcıları için basitleştirilmiş bir işlem olacak. (Konunun tamamını okuyun lütfen, aşağıda önemli notlar olacak hepsini gözden geçirin)


    Öncelikle yapacağımız işlem için Root gereklidir. Cihazınıza playstore'dan Nomone Resolution Changer isimli uygulamayı indiriyorsunuz. Uygulamayı açınca super user izinleri yani root yetkisi isteyecektir, onaylayın. Uygulamanın ana ekranında 3 tane kutucuk çıkacak karşınıza. Birincisi ekranın genişliği için seçtiğiniz çözünürlük, ikincisi yüksekliği için seçtiğiniz çözünürlük, sonuncusu ise inç başına düşen piksel yoğunluğudur. Sonuncu kutucuğun amacı; örnek olarak çözünürlüğü yarıya düşürdünüz, görüntüler iki kat büyüyeceği için piksel yoğunluğunu da düşürüp görüntülerin büyüklüğünü eski haline getirecek. Yani sonuç olarak aynı görüntüyü daha az pikselle elde edeceksiniz. Bu müthiş bir performans artışı ve pil ömrü kazandıracaktır.

    Peşinen not: Çözünürlük değiştiğinde telefonunuzdaki home, geri, menü gibi tuşların yeri kayacağından dolayı o tuşları ancak orjinal çözünürlükte kullanabilirsiniz. Çözünürlüğü değiştirdikten sonra ise uygulama içinde virtual button oluşturup onları kullanacağız.

    Neyin ne işe yaradığını öğrendik, gelelim yapacağımız işleme;
    --------
    Zenfone 5 kullanıcıları için; Ben optimum performans ve görüntüyü 480p çözünürlükte buldum. Siz isterseniz daha da azaltabilir ya da artırabilirsiniz, eğer siz de aynı çözünürlüğü istiyorsanız width: 480 height: 854 DPI: 190 kutucukları bu şekilde doldurup APPLY tuşuna basın. Karşınıza bir uyarı gelecek eğer ekran düzgün görüntüleniyorsa yes' e basın, yok eğer bir sıkıntı oluşursa hiçbirşeye dokunmayın 10 sn sonra eski haline getirir ayarları. (olur da hatalı çözünürlük verirseniz diye 10 sn içinde onaylamazsanız işlemi iptal etsin diye koymuşlar). Tekrar bir uyarı gelecek buna yes, please diyin bu uyarı da "yeni çözünürlüğünü dene bakalım bir dakikalığına eğer bir sıkıntı olursa 1 dk sonra sana tekrar soracağım" diyor.

    Şimdi çözünürlüğünüz 480p olarak ayarlandı, Virtual buttons' a tıklayıp Toggle Virtual Buttons tuşuna basın. Ekranda tuşlarınız oluşacak. Uygulamanın kendi virtual buttonları çok kullanışlı olmadığından Back Button uygulamasını kullanabilirsiniz daha özellikli ve görünüşü güzel.


    -----------
    Diğer Cihazlar için; Uygulama ekranının üst kısmında telefonunuzun orjinal çözünürlüğü yazar. örnek olarak 600x800 250 dpi olsun diyip kendi çözünürlüğünüze göre yapmanız gerken işlemleri anlatalım. Siz çözünürlüğü 480p yapmak istiyorsunuz. Yapmanız gereken 600-480=120 yani ilk çarpımı 120 düşüreceksiniz. Burada basit bir doğru orantıyla ikinci çarpımı kaç düşürmeniz gerektiğini öğreneceğiz; 600 'de 120 düşüyorsa 800' de x düşer deyip. 800 çarpı 120 bölü 600= 160 bulacaksınız. Yani ikinci çarpanı 160 azaltacaksınız. 800-160=640 olacak. Gelelim Dpi kısmına bu kısımda da orantı yaparak 600 de 120 düşerse 250 de y düşer deyip. y=50 bulacaksınız. Dpi ayarını da 250-50=200 yapacaksınız. Yani ayarınız width: 480 height:640 dpi:200 olacak. kutucukları bulduğumuz değerler ile doldurup APPLY tuşuna basın. Karşınıza bir uyarı gelecek eğer ekran düzgün görüntüleniyorsa yes' e basın, yok eğer bir sıkıntı oluşursa hiçbirşeye dokunmayın 10 sn sonra eski haline getirir ayarları. (olur da hatalı çözünürlük verirseniz diye 10 sn içinde onaylamazsanız işlemi iptal etsin diye koymuşlar). Tekrar bir uyarı gelecek buna yes, please diyin bu uyarı da "yeni çözünürlüğünü dene bakalım bir dakikalığına eğer bir sıkıntı olursa 1 dk sonra sana tekrar soracağım" diyor. Çözünürlüğünüzü 480p olarak ayarladığınız için artık tuşlarınız çalışmayacağından Virtual buttonsa basıp Toggle virtual buttons diyin.


    NOT: Dpi kısmında ufak oynamalar olabiliyor mesela aynı oranda düşürüyorsunuz ama görüntü büyük gelirse dpi değerini biraz daha aşağı çekin. Görüntü küçük geldiyse arttırın.
    Not2: Uygulamanın kendi virtual buttonları hem estetik değil hem de kullanışlı değil. O yüzden playstore dan Back Button'u indirip biraz kurcalayıp istediğiniz ayarlarda, ekranı etkilemeyecek şekile getirebilirsiniz. Back Button dahili virtual button içeren cihazlar gibi çalışıyor, ben memnun kaldım :)
    Not3: Root gerektiren her işlem az ya da çok risk içerir ve bu işlemde bunun sorumluluğu tamamen size aittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwhasanekinci -- 4 Mayıs 2015; 8:12:37 >







  • Ellerinize sağlık hocam harika bir rehber olmuş.
  • G3ün ekranını full HD ye dönderebilsek iyi olacak ama panel yine de full çalışmayacak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AytekinNet

    G3ün ekranını full HD ye dönderebilsek iyi olacak ama panel yine de full çalışmayacak mı?

    Bende bunu merak ediyorum aynen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AytekinNet

    G3ün ekranını full HD ye dönderebilsek iyi olacak ama panel yine de full çalışmayacak mı?


    Çözünürlüğü arttırabilirsiniz gösterdiğim gibi oranlayarak. Panelin çalışmaması durumu ise kendi cihazımda denedim, sonuç olarak çözünürlüğü az miktar kısmak ya da arttırmak paneli etkilemiyor. Ancak 720p olan bir ekranı 1080p yaparsanız (denemeden bilemiyorum) yüksek ihtimalle tuşların yeri kayacaktır. Şöyle bir çözüm bulabilirsiniz; mesela film izlemek için çözünürlüğü arttırmak istiyorsanız, çözünürlüğü yükseltip filminizi izlersiniz daha sonra uygulamada Restore defaults a basıp eski haline getirebilirsiniz. Belki uygulamayı geliştirenler update ile bu sorunu çözebilirler ama şu an maalesef...Çözünürlüğü arttırabilirsiniz gösterdiğim gibi oranlayarak. Panelin çalışmaması durumu ise kendi cihazımda denedim, sonuç olarak çözünürlüğü az miktar kısmak ya da arttırmak paneli etkilemiyor. Ancak 720p olan bir ekranı 1080p yaparsanız (denemeden bilemiyorum) yüksek ihtimalle tuşların yeri kayacaktır. Şöyle bir çözüm bulabilirsiniz; mesela film izlemek için çözünürlüğü arttırmak istiyorsanız, çözünürlüğü yükseltip filminizi izlersiniz daha sonra uygulamada Restore defaults a basıp eski haline getirebilirsiniz. Belki uygulamayı geliştirenler update ile bu sorunu çözebilirler ama şu an maalesef...




  • Arkadaşlar ekranınızın herhangi bir donanımsal özelliğini değiştirmiyor, yani ekran neyse o. 720p ekran varsa isterseniz 8k yapın yine izleyemezsiniz, o ekrandan en iyi verim 720p'de alınır, daha üst çözünürlükteki detayları göstermez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Time Lord

    Arkadaşlar ekranınızın herhangi bir donanımsal özelliğini değiştirmiyor, yani ekran neyse o. 720p ekran varsa isterseniz 8k yapın yine izleyemezsiniz, o ekrandan en iyi verim 720p'de alınır, daha üst çözünürlükteki detayları göstermez.

    Hocam merak ettiğim konu tam olarak şu G3 te 2k ekran var ve bu ekran bataryayı zorluyor,telefonun ısınmasına sebep oluyor.Diyelim ki dedğiniz yol ile bu telefonu full hd ye çektik bu sorunlar düzelir mi?
  • Hocam SS Eklermisiniz,bir de antutu testi yaparmısınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

    quote:

    Orijinalden alıntı: The Time Lord

    Arkadaşlar ekranınızın herhangi bir donanımsal özelliğini değiştirmiyor, yani ekran neyse o. 720p ekran varsa isterseniz 8k yapın yine izleyemezsiniz, o ekrandan en iyi verim 720p'de alınır, daha üst çözünürlükteki detayları göstermez.

    Hocam merak ettiğim konu tam olarak şu G3 te 2k ekran var ve bu ekran bataryayı zorluyor,telefonun ısınmasına sebep oluyor.Diyelim ki dedğiniz yol ile bu telefonu full hd ye çektik bu sorunlar düzelir mi?

    Evet performans artışı olur, gözle görülür şekilde. dpi düzgün ayarlanır tabi. Bana sorarsanız fantezi aramaya gerek yok ama.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.