Şimdi Ara

CPANEL KURULUMU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •      CPANEL KURULUMU


    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internetin hayatımızdaki yeri de vazgeçilmez bir hal almaktadır. Önceden yapmakta zorlandığımız, bizim için külfet olan birçok işlemi internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Hatta artık internet üzerinden sosyal aktiviteler düzenliyor, internet üzerinden arkadaşlıklar kuruyor, internet üzerinden alışverişler yapıyoruz. Kısacası internet artık hayatımızın her alanında yer alıyor. Bu nedenle de internet ve web sitesi kullanımı giderek daha da önemli hale gelmeye başlıyor.



    Hepimiz interneti web siteleri aracılığıyla kullanıyoruz. Örneğin üniversitemizin web sayfasına girip oradan notlarımızı kontrol ediyor, alışveriş yapmak için alışveriş yapacağımız şahıs veya şirketin web sitesine girip oradan işlemimizi gerçekleştiriyoruz. İnternet kullanımının bu kadar yaygınlaşmasının sonucu olarak da ister istemez kullandığımız web sitelerinin nasıl hazırlandığına ilişkin bir merak duygusu uyanıyor içimizde. Web sitesi hazırlamak kimisine göre çok kolay kimisine göre ise küçük detaylar içeren zorlu bir süreç. Ancak her iki durumda da internet sitesi hazırlamak için işimizi kolaylaştıracak programlar piyasada mevcut. İnternet sitesi hazırlamak için yapmamız gereken şey öncelikle sitemiz için bir isim belirlemek ve daha sonrasında bir web hosting hizmeti satın almak. Satın alacağımız bu hizmet bize web sayfamızda kullanacağımız sayfalar, resimler ve dokümanlar için saklayabileceğimiz bir alan oluşturmaktadır.


         CPANEL KURULUMU





    Satın aldığımız bu web hosting hizmeti ile birlikte bize bir kullanıcı adı ve şifre verilmektedir. İşte bu kullanıcı adı ve şifreyi kullanabileceğimiz yer ise bir web hosting kontrol paneli olan ve kontrol panelleri arasında en yaygın olarak kullanılan Cpanel’dir. Cpanel, bize veritabanımızı kontrol edebilme, site adımızı içeren uzantılı mail adresleri oluşturabilme, kısacası sitemizi yönetebilme imkânı sunan bir paneldir. Bu kontrol panelinin görünümü bilgisayarımızdaki kontrol panellerine benzemektedir. Cpanel sahip olduğu kolay ve kullanışlı arayüzleri sayesinde dünya üzerinde birçok kullanıcı tarafından tercih edilen bir web hosting kontrol panelidir. Cpanel, hem Windows hostları hem de Linux hostları için kullanılabilecek paneller sunmaktadır. Bu özellik de bu panelin dünya üzerinde en yaygın olarak kullanılan web hosting kontrol paneli olmasını sağlıyor. Ayrıca kullanımın kolay olması sayesinde birçok kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılmaya devam ediyor.


    Cpanel’e giriş yapabilmek için web tarayıcımızın adres bölümüne siteadı.com:2082 veya siteadı.com/cpanel yazmanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza çıkacak ekranda, size daha önce hosting hizmeti ile birlikte verilen, kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi girdikten sonra Cpanel’e giriş yapabilirsiniz. Cpanel’e giriş için kullanacağınız şifrenizi kimseyle paylaşmayın zira şifreniz ile giriş yapacak birisi sizin veritabanınızı silebilecektir. İsterseniz giriş yaptıktan sonra “şifre değiştirme” bölümünden şifrenizi değiştirebilirsiniz. Cpanel’e giriş yaptıktan sonra başlangıç sihirbazının dilini Türkçe olarak değiştirerek bazı kelimelerin Türkçe karşılıklarını okuyabilirsiniz.


    Ayrıca site adınızı uzantı adresi olarak kullanan mail adresleri ve web siteniz için bir veritabanı oluşturabilirsiniz. Görüldüğü gibi Cpanel kullanabilmek için ayrı bir program kurulumuna ihtiyaç yoktur, ancak kullanım kolaylığı açısından ve kullanımda yardımcı olması amacıyla piyasada mevcut olan bazı programlar bulunmaktadır. Bu programlardan birisi hostgator isimli programdır. Adı geçen program sayesinde Cpanel’i daha kolay ve işlevsel olarak kullanabilirsiniz.


         CPANEL KURULUMU




    Cpanel, web sitesi hazırlayan ve sitelerini takip edip güncel tutanların vazgeçemeyeceği bir web hosting kontrol panelidir. Cpanel, ayrı bir kurulum gerektirmemesi yanında içeriğinde barındırdığı birden çok ara yüz ile kullanıcılarına kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle de web sitesi hazırlama işini hobi edinenlerin yanı sıra özellikle bu işi ticari bir faaliyet olarak sürdürenlerin mutlaka öğrenmesi gereken bir kontrol panelidir.

    Bu makale http://webtasarimrenkleri.com/cpanel-kurulumu/ sitesinden alınmıştır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.