Şimdi Ara

Cpu Blok Tasarımım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese öncelikle, bir forum sitesinde ilk yazışım :) çaylak olarak kusurumuz var ise affola.
    Maceram 3 ay önce sıvı soğutucumun bozulması ile başladı, sonrasın uzun bir araştırma ve çizim süresinden sonra prototip olarak bu ürünü yapabildim, şuan ki haliyle eski soğutucum olan h80iv2 den daha iyi bir performans veriyor, bu yazıları yeni yaptığım blok takılı iken yazıyorum, bu hafta tekrar bir tasarım sürecine gireceğim, insan eksikliklerini görüyor çizdiği - modellediği bir şeyi eline alınca, çok fazla sözü uzatmakta istemiyorum, naçizane iyi kötü yorumlarınız-önerileriniz var ise duymak isterim. Pompa olarak 240L/s su akışı olan küçük bir fırçasız pompa ve 120mm radyatör kullanıyorum, elinde farklı cpu bloklar olan bir arkadaş var ise sistemine takıp kıyaslama yapmasını çok isterim. Bir sonraki modelde direct die yöntemi ile cpu ihs olmadan çalışabilen ve bakır üzerindeki kanalları genişliği çok çok daha küçük (0.15mm) olan bir model düşünüyorum, Türkiye de bir şeyler yapmaya çalışmak gerçekten çok zor, ben aslında mimarım, ama çizim programlarına hakim olduğum için bu ve bunun gibi bir çok şeyi çizebiliyorum, ama önemli olan çizmek değil, dolandırılmadan ya da yüksek fiyatlar vermeden bir prototip üretmeye çalışmak, konuyu çok fazla uzatmadan sözleri size bırakıyorum, herkese şimdiden hayırlı günler..
    Cpu Blok Tasarımım
    Cpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok TasarımımCpu Blok Tasarımım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimarrrbey -- 15 Haziran 2020; 20:38:14 >







  • Hocam merhabalar, öncelikle çalışmanız gerçekten güzel olmuş, baya kaliteli baskı yapmışsınız tebrikler :). Ancak bende gpu için böyle bi blok yapmayı düşünüyorum. Custom soğutma işlerinde yeni sayılırım. Grafik kartımın fan sistemi bozulduğu için böyle bir arayışa girdim, 200 tl verip aliexpressden fan almak yerine ( vergiyle falan 300 rahat olur) custom sıvı soğutma düşünüyorum, sizce mantıklımıdır, bütçeyi ne kadar aşarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The KsM T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, öncelikle çok teşekkür ederim yorumunuz için, ben olaya şöyle bakıyorum, eğer bütçeniz var ise ve süreçler ile uğraşmak istemiyor iseniz hazır sistemler alın. Ama denemek, ya da kendiniz bir şeyler tasarlamak istiyorsanız ve de sabırlı iseniz kendiniz yapmanız, performansı kötü bile olsa en kötü ihtimal, denedim ve yaptım demek için bile yeter. Söylediğiniz bütçe emin olun piyasadaki en kaliteli malzemeler için bile fazla, yaklaşık olarak bir CPU ya da GPU su bloğunun malzeme maliyeti en kaliteli malzemeler ile 50-100 lira arası, burada önemli olan nokta o malzemeyi işleyecek firma ya da şahıs, prototip olarak yapılan ürünlerde çok fazla fiyat(500-1000 lira) istiyorlar, baktığınız zaman bu fiyatlara insanın isteği gidiyor olabilir ama eğer bir tanıdığınız var ise ya da uygun bir fiyata yaptıracak bir yer bulabilirseniz, 200-300 lira ile piyasadaki en iyi bloklar kadar performanslı bit ürün yapabilirsiniz, Türkiye de bir şeyler tasarlayıp üretmek isteyen insanlara selamlar olsun :) sabır işi çünkü :))




  • Çok güzel çalışma, emeğinize sağlık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emeginize saglik gercekten guzel bir calisma olmus ben elimdeki sivi sogutma sistemini 3 4 sene kadar once normal su ile kullaniyodum ve sizdirdigi icin kaldirmistim smdi yeni fikirlerle yeniden kurmayi dusunuyorum hazir sivi almak istemiyorum araç antifirizi veya saf su kullanmayi dusunuyorum. Forumda saf su korozyona sebep oluyo demisler antifirizde iletken demisler kafam karisti tavsiyenize basvurmak istedim yardimci olursaniz cok sevinirim iyi calismalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omarbaba4206 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Ömer Bey, ben teşekkür ederim sağolun. Aslında saf su, cıvadan sonra ısıl iletkenliği en yüksek sıvı. Sadece su ile kullanacaksanız; piyasada distile-deiyonize (0 ppm) olan saf suları almanızı öneririm, ama saf su tek başına korozyon koruması sağlayamadığından, içerisine bazı katkı maddeleri katılması gerekiyor. Öncelikle şunu iyi bilmeliyiz ki 99% bütün antifrizlerin ham maddesi monoetilen glikol, bunu yanına farklı özellikleri için ekstra katkı maddeleri kullanılıyor, saf suyun saflığını yanı yoğunluğunu arttırmadan daha iyi bir ısıl iletkenlik sağlayamayaz ve zaten antifriz ve diğer hazır satılan suların daha iyi bir soğutma performansı sağlayacağını iddaa etmiyorlar, eğer su yoğunluğunu özel sıvılarla artırmıyorlarsa. Bu yüzden sadece blok içerisinde uzun yıllar korozyon olmadan kullanmak istiyorsanız, belli oranlarda antifriz (30%-40%-50% gibi daha fazla konulduğunda su yoğunluğu artacağın için pompa verimi düşecektir) kullanabilirsiniz ya da %15-%20 monoetilen glikol( antifriz ve bu maddelerin son derece sağlık açısından zararlı olduğunu unutmayın soluma ve tene değmesi ya da yanlışlıkla içilmesi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor) kullanabilirsiniz.




  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür ederim sağolun.
  • mimarrrbey M kullanıcısına yanıt
    Anladim o zaman soyle bi karisim yapsam %20 antifiriz %80 saf su uygun olurmu yoksa safsuyun yalitkanligi gidermi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • omarbaba4206 kullanıcısına yanıt
    Antifriz ya da diğer dediğim monoetilen glikol, elektrik iletkenliği olan sıvılar. Saf su elektrik iletkenliği olmasa da, zamanla korozyon olunca saflığını kaybedip oda iletken oluyor. Antifriz ya da monoetilen glikol sadece korozyon ve bakteri önlemek dışında, suyun kaynama noktası artırıp-donma noktasını düşürüyor, yani -30, +100 derecelerde sistemimiz çalışmıyorsa aslında antifrizin korozyon önlemek dışında sistemimize katkısı yok. Eğer saf suyun ısıl iletkenliğini artıracak bir madde var ise antifriz içerisinde, performansa katkı sağlar, ama benim denemelerimde sadece saf su ile çalışan ya da belli oranlar da saf suya katılan antifriz ile gözle görülen bir performans farkı olmadığı. Ama ben şu an ki sistemimde özel ve pahalı olan bir sıvı temin ettim, çok çok az miktarda saf suya katılıyor, ve sıcaklık düşüşü sağlıyor, bunu ise blok tasarımı bittikten sonra; kendi sıvı metal macunumu üretip blokla birlikte pazarlamayı düşünüyorum, onun için forumlarda o sıvıyı yazmayı uygun görmüyorum, antifrize nazaran kapalı devre sistemlerde sıcaklık düşüşünün yanı sıra, uzun yıllar (10) yıl gibi hiç sıvı değişimi olmadan kullanılabilen bir sıvı.




  • Anladm insallah o zman musteriniz oluruz yine ilginize cok tesekkur ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.