Şimdi Ara

¿¿ CPU Çekirdek Sıcaklığı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopumun işlemcisinin (Core Duo T2350) 2 farklı sıcaklığı var. Birisi CPU çekirdek diğeri CPU olarak geçiyor. Çekirdek sıcaklıkları normal iken diğeri acayip sıcak oluyor. Hangisini dikkate almalıyım? Thermal Analysis Tool'daki ACPI Thermal Zone ne anlama geliyor? Teşekkürler...

     ¿¿ CPU Çekirdek Sıcaklığı ??


     ¿¿ CPU Çekirdek Sıcaklığı ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahc -- 25 Temmuz 2007; 23:32:31 >







  • arkadasım işlemcin su anda değişken freknsta sanırım yani ihtiyacı oldugunda mhz sini yükseltiyor.bu durumda ısısnı algılaman saglıklı degil.ya en yüksek frekasta maksimum performansta sabitle veya en düşük mhz ye al bir de öyle bak bence.benim tahminim işlemci everesti acarken biraz kasılmış yükseltmiş saat hızını sonuçta da ısısı yüksek cikmiş.

    ama ben evereste güvenirim genelde.
  • Kastırınca çekirdek sıcaklıkları 45 civarında diğeri ise 75 civarında oluyor. Diğer sıcaklığın neresi olduğunu anlayamadım. ACPI Thermal Zone ne demek?
  • Bence düşük olanlar işlemcinin çekirdeğindeki termal sensörün okuduğudur diğeri de anakartın kendi soketi üzerinde okuduğudur.
    Başka mantıklı bir neden gelmiyor aklıma.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DiabloXT

    Bence düşük olanlar işlemcinin çekirdeğindeki termal sensörün okuduğudur diğeri de anakartın kendi soketi üzerinde okuduğudur.
    Başka mantıklı bir neden gelmiyor aklıma.


    Anakart çok sıcak yani. Laptopu vantilatörle soğutmanın vakti geldi o zaman
  • Bence sıcaklığı o kadar problem etmeyin ciddi anlamda tehlike oluşturacak bir durum yok.Zaten laptop ise gereken soğutma yapılmıştır endişelenecek birşey yok bence.Hele bu havalarda gayet normal bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.