Şimdi Ara

CPU Değişikliği Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yaşadığım soruna tam olarak cevap veren bir başlık bulamadım. Core i5 3470 işlemci + Asus Z77-A anakart kullanıyorum. Core i7 3770 aldım. Anakarta taktığımda bilgisayar çalışıyor ama ilk açılıştaki BIOS ekranı gelmiyor. Siyah ekranda kalıyor. Eski işlemciyi tekrar taktığımda sorun yaşamıyorum. Aldığım yer işlemciyi çalışır halde verdi.

    Sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Yardımcı olur musunuz?



  • Muhtemelen bios güncellemesi yapmanız gerekli.Eski işlemcinizi takıp bios güncellemesini yapın.Anakartın sayfasına baktığımda işlemciye desteği bios 0402'den sonra var.
    CPU Değişikliği Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

    Bios listesi : https://www.asus.com/tr/Motherboards/Z77A/HelpDesk_BIOS/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F996CAA7D -- 9 Nisan 2018; 13:31:5 >




  • Merhaba anakarta pil var onu cikartip tekrar takip deneyiniz.olmaz ise biosu gunceleyip tekrar deneyiniz.
  • LE0NARD kullanıcısına yanıt
    Breath of Horus ve LE0NARD yanıtınız için teşekkürler.

    BIOS en güncel sürümde (0805). Jumper üzerinden ayarları resetlediğimi düşünüyorum. Ayrıca pili de mi çıkarmak gerekiyor?
  • Evet pili cikarip takmakda bi sikinti olmaz bios normale donuyor.resetleniyor.
  • Temurbeyi T kullanıcısına yanıt
    Jumper'dan resetlediyseniz pili söküp takmanıza gerek yok, ikisi de aynı işlevi görüyor zaten. Lakin CMOS resetten sonra da yine siyah ekran mı alıyorsunuz? Ekran kartı kullanıyorsunuz sanırım, monitörü doğru çıkışa taktığınızdan emin olun.
    Yine de;
    1- Psu'yu kapatıp kablosunu çekin, bios pilini çıkarıp bilgisayarın açma kapama tuşuna 5-10 sn kadar basın. Pili takın, psu'yu bağlayın ve sistemi çalıştırın.
    2- Tekrar bios güncellemesi yapabilirsiniz.
    3- RAM'lerin slotlarını değiştirmeyi deneyin.(a1-b1 ise / a2-b2 yapabilirsiniz) Eğer 2 adet RAM kullanıyorsanız önce bir adet takarak deneyin.
    4- Belirttiğim gibi görüntü için doğru çıkışı kullandığınıza emin olun, basit bir hata fakat olmaz demeyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F996CAA7D -- 9 Nisan 2018; 16:40:23 >
  • Tekrar merhaba,

    Monitörle ilgili bir sorun olmadığını düşünüyorum. Çünkü setupı değiştirmeden eski işlemciyi taktığımda ekrana görüntü geliyor. Ayrıca yeni işlemciyi taktığımda anakart açılışta hiçbir şekilde sesli uyarı da vermiyor. Sadece fanlar çalışıyor ama ekran simsiyah.
  • Aldığın yere tekrar götürüp açılıyormu diye tekrar baktır sanırım işlemci sıkıntılı belki aldığın kişi bozuk işlemcide vermiş olabilir veya olmaz diye birşey yok üzerinde statik elektrik yuklu iken ellediysen işlemci bozulmuşta olabilir normalde hepimiz elimizle dokunuyoruz ama dokunmamak gerekir, Özellikle kış aylarında servise gelen makınalar elimizde bozulduğu bile oluyor statik elektrik yuzunden üzerimizde kazak vs varken elindeki işlemci nerden baksan 6 7 yıllık işlemci
  • Temurbeyi T kullanıcısına yanıt
    Eski işlemciyi taktığınızda sistem çalışıyor, biosunuz güncel, diğer işlemci sorunlu olabilir gibi görünüyor. Mümkünse başka bir anakartta işlemciyi deneyin ya da aldığınız yer ile iletişime geçin.

    Aldığınız yerde işlemcinin çalıştığını teyit etmiş miydiniz? Yani satıcının sözüne güvenerek değil de gözünüzle gördünüz mü, bunu sormak istedim. Statik elektrikten dolayı kaynaklanmış bir sorun da olasılıklar dahilinde, dediğim gibi işlemciyi başka bir kartta deneyebiliyorsanız deneyin,mümkün değil ise aldığınız yere götürüp mümkünse orada test edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F996CAA7D -- 9 Nisan 2018; 23:49:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.