Şimdi Ara

CPU Isınma Sorunu: AMD Fx 8150

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemci: AMD FX-8150 (AM3+) 3.6GHz
    Ekran Kartı: POWERCOLOR HD7850 PCS+ GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11
    Ram: 16 GB
    Anakart: Şuan modelini bilmiyorum. MSI
    Kasa:http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/cooler-master-rc-942-kkn1-gp-haf-x-942-black-edition-full-tower--pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=51398#allImages tam bu olmasada bunun bi değişik modeli. Vatandan almıştım yine.

    Eskiden hiç sorunum olmazdı ama şu aralar CPU overheat olup pc kapanıyor. Yüklü bir bilgisayar değil. Sadece leauge of legends oynuyorum oyunun ortasında kapanıyor. Yeni monitör aldım Asus 27" önceden lg 19" kare vardı. İkisini aynı anda kullanıyordum bir kaç kez mavi ekran aldım yeni monitörden sonra. Sonra asusu tek kullanmaya başladım bu seferde cpu ısınmaları başladı. Ama FPS de büyük artış oldu 130 lara çıkıyor önceden 80 90 ı geçmezdi. Malum kış ayındayız ve odam buz gibi olur benim. Kasada da yeterince soğutma olduğuna inanarak almıştım. Kasayı açtım işlemci hariç hepsi buz gibi. Fanlar düzgün çalışıyor. Forumu araştırdım yetersiz soğutmadan dolayı demişler ancak bu aylarda soğutmamım yetersiz kalacağını düşünmüyorum ve yaz aylarında bile sorun yaşamadım. İşlemci ile ilgili bir sorun olabilir mi garantiye göndermelimiyim yoksa soğutucumu almam gerekir.

    Eğer çözüm soğutucu ise max 150tl bütcem var önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar..











  • cooler master hyper 212x 150 tl vatan da bak derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar verebiliyorsanız http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6191

    tower soğutucularla uğraşmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusunmeklazim

    o kadar verebiliyorsanız http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6191

    tower soğutucularla uğraşmayın

    kesinlikle katılıyorum.En azından anakart üzerinde baskı olusmayacaktır sıvı soğutmalarda.ayrıca coğu hava soğutmadanda daha iyi olacaktır
  • soğutucu almadan önce ısı derecelerini yazın. Kapanma olayı kaç derecede oluyor. macun, ızgaraların temizliği yapıldımı. iyibir virüs taraması yapıldımı, gereksiz olanlar kaldırıldımı. Egzoz fanlar nasıl, işlemci boşta iken kullanım oranı kaç. cpu fan kontrol bios tarafından ayarlımı? bunlara önce bakılması gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.