Şimdi Ara

CPU kullanımı yüksek, sistem önbelleği düşük.ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • msi rs 480 o/b
    amd athlon 64 3000+
    1024+128 mb ddr 400
    80 gb maxtor


    ...ve windows xp kurulu bilgisayarımda "windows görev yöneticisi" penceresinde her internet sayfasını açtığımda cpu kullanımının yaklaşık %60-90 civarlarına kadar yükseldiğini görüyorum.ancak yarım dakika sonra cpu kullanımı % 4-10 arasında, düşük seyrediyor.ne zaman ki ikinci bir komut versem ve başka bir işleme daha başlasam bu sırada zaten bilgisayarın işlem yapmakta zorlandığını anlamak hiç zor olmuyor.başka bir deyişle internette gezinirken media player'dan veya diğer oynatıcılardan müzik dinleyemiyorum.bilgisayar iki işlemi bir arada kesinlikle yapamıyor.seslerde bozulmalar, masaüstünde mouse cursor'ünün hareketinde dahi yavaşlamalar, kesintiler meydana geliyor.kısaca cpu kullanım hızı azami değerlerde dolaşıyor ve bu da bilgisayarın sağlıklı ve seri bir şekilde çalışmasına engel oluyor.

    bir diğer mesele ise sistem önbelleğinin de düşük olması.yukarıda belirttiğim üzere yaklaşık olarak 1,2 gb ram'e yakın bir hafızam mevcut.bir diğer bilgisayarım da ise 768 mb ram bulunmakta.768 mb'lık bilgisayarımın sistem önbelleği rakamı 498248 iken, 1,2 gb ram e sahip bilgisayardaki sistem önbelleği rakamı 251480 kadar.neredeyse iki misli ram e sahip olduğu halde sistem önbelliği de bir o kadar düşük değerlere sahip.

    birkaç kez format dahi attım bilgisayara ve online bios güncellemesi dahi yaptım.ancak değişen hiçbir şey olmadı.cpu kullanımını makul düzeylere çekmek ve sistem önbelleğini olması gereken seviyelere çıkartmak için ne yapmam gerekir? yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.







  • o sonradan taktıgın bellek biraz yanlış olmamış mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: steyy

    o sonradan taktıgın bellek biraz yanlış olmamış mı ?


    nasıl yanlış olmuş anlayamadım ki? ikisi de drr 400 mhz ram.bunun neresinde yanlışlık olabilir? kaldı ki ram de dediğiniz gibi bir yanlışlık olsa sistem ya hiç başlamaz ya da açılsa da ram i hiç görmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.