Şimdi Ara

Cpu sıcaklıkları dalganıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Bir kaç gün öncesinde işlemcimin normalden daha sıcak çalıştığını farkettim ve temizlik için kasayı açıp temizliği termal macun yenilemesini yaptım. Kullanmış olduğum işlemci i7-6700k soğutucum ise Lian Li Galahad 360. Temizliği yapıp tekrar montajı yaptıktan sonra testler yaptım bir sorun var mı acaba diye dikkatimi çeken bir kaç konu oldu. Bunu sizlere danışmak istedim.


    İşlemci sıcaklığım sürekli dalgalanıyor. İnternetten baktığımda aynı işlemciye sahip sıvı soğutma kullanan kişiler aynı oda sıcaklığında boşta iken 22-28 arası değer alıyor ve bu değerler sabit. Stress testte ise maksimum 46-47 dereceye çıkıyor ve uzun süren testte bile 48 dereceye ulaşmıyor. Daha eski ve bildiğim kadarıyla performans olarakta daha kötü bir soğutucu kullanıyor. Fakat ben test attığım zaman ise 52 derecelere kadar çıkıyorum ki süre geçtikçe 60lara kadar çıkıyor hatta geçiyor bile. Daha iyi bir soğutucu ile nasıl daha kötü değerler alabilmekteyim bilemiyorum ve önceden böyle bir sorun yaşamıyordum en azından dikkatimi çekmemişti.

    İkinci bir durum ise işlemci boştayken bile sürekli olarak dalgalanıyor. 25-26 derecede dururken yük artmadığı halde 35e çıkıp tekrar 28 sonra 25'e iniyor ve çok sık oluyor. Bu normal midir ? Windows güç planını dengelide kullanıyorum yüksek performans kullanmıyorum. Aşağıya görüntüleri ve donanımlarımı bırakıyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

    Cpu sıcaklıkları dalganıyor.
    Cpu sıcaklıkları dalganıyor.
    Cpu sıcaklıkları dalganıyor.


    Anakart : Msi H270 Gaming M3

    CPU : i7 6700k Lian Li GALAHAD 360 Black 360 mm

    Cpu soğutucu : Lian Li Galahad

    Ram : GSKILL 32GB(2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16

    Ekran Kartı : Asus ROG Strix GeForce RTX 3080 Ti OC Edition

    PSU : Asus ROG Thor ROG-THOR-850P 850 W

    Kasa : Lian Li O11 Dynamic XL ROG Certified O11DXL-X ATX

    Fan : 5x Lian Li UNI Fan SL120 Black








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.