Şimdi Ara

cpu soğutma tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • e8500 cpu
    ga ep45-ds3l anakart
    thermaltake sopranos rs pencereli kasa ile cpu sıcaklıgı daha yaz gelmeden 65'C yi gormeye basladi kasa masanin altinda kendi bolmesinde duruyor ve seste geceleri rahatsız edecek boyutta.. yazın havalar daha da ısındıkca dahada ısınacak gibi gorunuyor cpu. bu nedenle uygun bir cpu soğutucusu almayı dusunuyorum arastırdım bir suru marka model filan var fiyat performans sessizlik filan derken bir cokta ozellik var ama karar vermemi engelleyen soru işaretleri var kafamda,
    1- kasamı dik kullanıyorum ve yatirmak gibi bir planimda yok soğutucuların ağırlıkları 400-1000 gr arası ve iyi bir sogutucu da 800 gr civarında bunu dik kullanırken anakarta zarar vermezmi tek noktadan o kadar agirlik anakarta zarar vermez mi ?

    2- kocaman kocaman soğutucular kasanın kapağı kapatııldığa zaman ramlarin uzerine geliyor ve kocaman bir alan kaplıyorlar işlemciyi soğuturken anakartın ısınmasına neden olmuyorlar mı? ve diğer parcalarin yerlesimine zarar vermiyorlar mı? ocz reaper ram almayı dusunuyorum onun uzerindeki heat pipe biraz uzun oldugu icin soğutucu ramlarin uzerini kapatırmı ve ramlarin sıcaklığına etkisi olur mu?

    3-o kocaman soğutucuları monte edince extradan soğutma icin kasaya fan takmama gerek varmı?


    bu arada oc yapma gibi bir planım yok sadece oyun oynuyorum..

    yorumlarınızı bekliyorum







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.