Şimdi Ara

cpu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar p4 3 ghz 512mb ram ati radeon 256mb ekran kartı 120 gb harddisk makineye sahibim.Bilgisayar açıldıktan kısa bir süre sonra cpu alert uyarısı veriyor ve sıcaklık 60 dereceyi buluyor.cpu fanı çalışıyor.Herhangibir oyun vb.çalıştığında sürekli alarm veriyor.Makineyi kapattığım zaman yer yer kilitleniyor.Ne yapmam gerektiği ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.



  • cpu ile soğutucu arasındaki krem gibi bir şey ( unuttum adını ) soğukluk iletimini sağlıyor o bitmiş olabilir. veya bilgisayarın içersindeki hava sirkülasyonu ii olmayabilir. çünkü yeni sistem P4 ler çok ısınma yapıyor. mesela benim sistem de P4 630 3,0 ghz kasam Feel hurricane II ( 1 i 12 cm lik fan olmak üzere 4 tane fan ) olmasına rağmen cpu 50 derece civarı çalışıyor.

    Bios u default ayarlara getirmeyi unutma....
  • Sevgili dostum öncelikle teşekkür ederim vermiş olduğun bilgilere.Peki bu ısınma sorununun devamında makine kilitlene bilirmi?makineyi açtığım zaman hiç bir şekilde mause ve klavyeyi kullanamıyorum yer yer.Tekrardan teşekkürler.
  • Eğer CPU aşırı ısınmışsa kilitlenme ve donma yapar. Fan CPU üzerine tam oturmamışsa yada thermal macun özelliğini kaybetmeye başlamışsa bundan dolayıda olabilir.

    Fan söküp bi temizle ve macunu yenileyip tekrar tak sorun çözülsün.

    Kolay gelsin.
  • Dostum sağoalsın çok teşekkür ederim.
  • rica ederim...

    benim başıma AMD de gelmişti bi kere, cpu alert uyarısı veriyordu ve kapatıyordu. cpu yandı diye götürdüm servise, meğerse soğutucuyu ters takmışım. amd de varmış böyle bir şey, intel de duymadım ama bi dene istersen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mago -- 13 Aralık 2006; 15:02:29 >
  • hocam sorun montajdan kaynaklanıyor olabilir....heatsink cpu ya tam temas etmiyo yada oturmamis olabilir...termal macun kullanmasan bile o kadar ısınmaz...yapacagin sey basit...sogutucuyu cıkaracaksin heatsink teki ve cpu nun uzerindeki versa termal macunlari temizle ve yani macun sur tekrar montajla...eger sorun dewam ederse cpu arızalı olabilr...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.