Şimdi Ara

Cpu Undervolt ve Isınma Hakkında yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Masaüstü animasyon işlerim için sistem dizdim, render işlemi sırasında cpu %100 oluyor haliyle, sıcaklık 90 dereceyi gördüğü için işlemci Ghz sıcaklık arttıkça otomatik düşüyor. ilk başta 5.3 Ghz de başlarken sıcaklık 90 dereceye geldiğinde 5.02 ghz ye kadar düşüyor. Bunun içinde Undervolt yapılmalı diye okudum bazı yerlerde. sizin tavsiyeleriniz nelerdir?


    Sistemim:

    AMD Ryzen 9 7950x

    Rx 7800XT

    64GB Ram

    1TB SSD (%60 dolu durumda)

    240mm DeepCool sıvı soğutma

    Kasada 4 Fan bulunuyor, hava akışı gayet iyi durumda


    Bios menüsünden voltaj değeri buldum -0.0175V yaptım bir ara pc boşta beklerken kendini kapattı. -0.0100V yaptım yine bir ara kendini kapattı, yük altında kapanmıyor boşta beklerken denk geldim hep. -0.0075V de bile kapandı dün, çok nadir oluyor bu kapanmalar ama galiba fazla düşürdüğüm için oluyor?


    Ne yapmam lazım sizce arkadaşlar? V'yi düşürünce sıcaklık değerleri de düşüyor 78 80 e kadar düştü. Ghz de 5.15 lere akdar çıkmıştı halbuki








  • Ne sıvı soğutma kullanıyorum ne de bu kadar high end'e yakın CPU. Buradan bakınca bence elinizdeki sıvı soğutma o işlemciye yetmiyor gibi geldi. Daha büyük radyatörlü çok daha güçlü model lazım gibi.


    Kasa içi hava akımı iyi dediğiniz için bu kısmı eliyorum. Bir ihtimalde işlemci macunu düzgün sürülemiş, kurumuş vs olabilir.


    Kullanan arkadaşlar yorum yaparsa çok daha iyi olur tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 25 Kasım 2023; 3:44:24 >
  • hocam sistemi yeni dizdim işlemci macun yada bakımıyla alakalı olamaz daha 3 hafta olmadı alalı. soğutma bana da yetersiz gibi geliyor o yüzden undervolt a kafa yoruyorum. yeni aldığım için soğutucuyu da değiştiremem.


    zaten kasaya 360mm sığmaz gibi geliyor, sıvı soğutucuyu yukarı monte etmişler çok bi boşluk kalmamış. kasanın ön tarafına monte edilir mi bilmiyorum açıkcası, öndeki 3 fan sökülüp yukarı mı montaj edilir öyle bir durumda?

  • xraydeniz X kullanıcısına yanıt

    Kasanın modeline göre bakmak lazım. 3 fanı önden söksen bu sefer kasanın hava akımını bozabilirsiniz. İşlemci watt değeri ile soğutucunun maks watt soğutma değerlerini kontrol etmek lazım.


    Her şeyi düzgün monte ettiğinizden kesin eminseniz eğer bence o soğutucu o işlemciye küçük kaçıyor. Mecbur o soğutucu satılıp daha büyük bir sıvı soğutma ya da noctuanın tepe model hava soğutması alınacak.



    https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/10zog6f/is_a_240mm_aio_enough_for_a_7950x


    Şu konuya bir göz atın derim. Düşüdüklerimi söyleyen olmuş.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.