Şimdi Ara

(CRDİ VGT) GETZ'DE GERÇEKTEN ESP VAR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullanmakta olduğum 2006 vgt dizel hyundai getz de, yol bilgisayarının altında her zaman sönük şekilde duran "esp" - "esp off" ikaz lambaları mevcut... Ancak esp yi iptal etmek için düğme yok! Ne kadar aracın savrulma dinamiklerini zorlasamda aracın esp lambası yanmıyor... Ayrıca esp varmış gibi de virajlarda performans göstermiyor... Acaba hyundai markasının daha fazla özellik gösterme kaygısından dolayı mı yok olan özelliği var gibi gösterip satıyor... ?



  • burda değilde koredekinde yada almanyadakinde vardır


    buraya hep kırpılmış ürün gönderdikleri için lambası var ama kendisi olmaz çoğunlukla

    3. dünya ülkesiyiz ya
  • Birde halkımız aracını satarken EPS direksiyon sistemini ESP zannedip üzerine bastıra bastıra vurgulamazlar mı...
  • nasıl aracınızdan memnunmusunuz yakıt tüketimi nasıl
  • O lambalar sen kontağı açtığında kısa süreli yanar ve sönerse esp var demektir. Türkiyede satılan hiçbir Getz de Esp mevcut değil ama Eps direksiyon sistemi mevcut olabilir.
  • Hayır o lambalarda yanmıyor... Öyle bir ihtimalde yok... Eps var onu biliyorum ama millet ısrarla espli diye satıyo bu arabaları... demekki sıfır alırken espli diye iteliyolar millete, ya da millet eps ile esp yi ayırt edemiyor...

    Yakıt tüketimine gelince; kullandıklarım şirket arabası 2 tane var... 2006 7.6 , 2007 model olan 7.4/ 100 km ... sizlerin tüketimi nasıl ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JimBeam

    Birde halkımız aracını satarken EPS direksiyon sistemini ESP zannedip üzerine bastıra bastıra vurgulamazlar mı...


    +1905 bir tanıdığa araç ararken,satan adamla bayağı atışmıştık bu konuda.anlatamadım sonuçta ama ben biliyodum espsiz olduğunu aracın yetmezmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsdanger

    Kullanmakta olduğum 2006 vgt dizel hyundai getz de, yol bilgisayarının altında her zaman sönük şekilde duran "esp" - "esp off" ikaz lambaları mevcut... Ancak esp yi iptal etmek için düğme yok! Ne kadar aracın savrulma dinamiklerini zorlasamda aracın esp lambası yanmıyor... Ayrıca esp varmış gibi de virajlarda performans göstermiyor... Acaba hyundai markasının daha fazla özellik gösterme kaygısından dolayı mı yok olan özelliği var gibi gösterip satıyor... ?


    ESP Getz lerde bildiğim kadarı ile bulunmamaktadır. Göstergede bulunuyor olması var olduğu anlamına gelmez.
    Bunun nedeni aynı seri bazı araçlara genelde aynı göstergeler takılır aracın donanımına göre göstergedeki fonksiyonlardan bazıları çalışır bazıları çalışmaz.
    Bu arada ESP li olmayışı 3. dünya ülkesi olmakla alakalı değil maliyetle alakalıdır, 1000-1500 TL civarında farklılık oluşa bilir, distrübütör firmanın isteği ve müşteri portföyüne göre araçlar belirlenir ve satışa sunulurlar. Malesef yanlış bilgiler mevcut.
    Mesela ABS olmayan araçta ESP olamaz. Arkadaşlarında belirttiği gibi ESP EPS ile karıştırılmaktadır.
    Örneğin Afrikada bulunan gibi bir ülkeye bile kılimasız araç gitmektedir bunun sebebi distrübütör firmanın talebidir.

    ESP Electronic Stability Program (Elektronik Denge Programı) ABS'ye entegredir.

    EPS yani Electric Power Steering günümüzde birçok otomobilde görev yapan elektrikli direksiyon sisteminin kısaltılmasıdır. Elektrik motorundan gelen güçle direksiyonun daha hafif olmasını sağlayan bu sistem, özellikle şehir içinde büyük kullanım rahatlığı sağlar. Bu sistemden önce araçlarda çoğunlukla hidrolik direksiyon sistemleri kullanılıyordu. Aracın alternatöründen gelen güçle çalışan bu sistemlerde motora yük binmediği için ortalama yüzde 3 yakıt tasarrufu da sağlanır. Fakat yollarımızın çok iyi olmamasından sebep sorun çıkardıkları için bazı markalar hidroliğe dönmüşlerdir.




  • Türkiyede premiumlar dışında standart olarak ESP'nin olduğu araç varmı ki zaten?
    Hondalarda Opellerde VW'lerde bile yokken veya opsiyonel satılırken küçük sınıf bir Hyundai'de olsun??
    Araç fiyatlarını bu hale getiren vergi sistemimize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanerkan -- 9 Mayıs 2010; 1:16:42 >
  • Getz de ki esp değil eps. bu hep karıştırılan birşey sadece getz de değil bu durum eps kullanılan diğer araç kullanıcıları da esp ile karıştırabiliyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.