Şimdi Ara

Creative DiVi 428 - Orite DV 3020'ye karşı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu karşılaştırmayı yapmamdaki amaç benim gibi kameraya yüklü miktarlarda para veremeyecek durumda olup ihtiyacını karşılayacak kadar bir video kamera almak isteyen ve bu parayıda çöpe atmak istemeyen arkadaşlara birazda olsa fikir verebilmek.

    Creative DiVi 428:

    Video Çekimi (640*480 – 30 fsp) : Açık havada idare eder gibi görünsede aslında rezalet.
    Az ışıklı ortamlarda hepten unutun. Video çekimi çok parazitli ve kesinlikle CCD olmasına rağmen tatmin edici değil. Işığın yeterli olduğu ortamlarda bile çok karanlık bir görüntü var hiçbirşey seçilmiyor. Görüntünün LCD ekranındakiyle alakası yok. VCD bile yapsanız kötü bir görüntüsü var.
    Resim Çekimi (8 mp) : Yine gündüz idare eder gibi görünüyor ama kesinlikle bekleneni veremiyor. Ayrıca net resim çekmek çok zor. Görüntüyü, tuşa yarıya kadar basıp sabitlemek ve tam basıp çekmek gerekiyor ama bunu yapmak çok zor. Çektiğim 10 resimden 8’inde görüntü kayması ve bulanıklaşma vardı. Yine az ışıklı ortamlarda kamera başarısız.
    Zoom (4x Dijital): Tabii ki Rezalet. Ayrıca fiziksel kamera yapısı sayesinde zoom tuşunu kullanmak ölüm, ileri geri itilen bir düğme var ama kafasına göre çalışıyor.
    Ses Kaydı: Çok hışırtılı bir kaydı var, mikrofonu çok kalitesiz. Aynı durum video çekerkende geçerli.
    Web Cam – TV bağlantı: Bu üründe ilginç bir şekilde WebCam özelliği yok anlam veremedim. TV bağlantısıda USB kablosuyla aynı kabloyu kullandığı için sürekli sök tak yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu özellikte rezalet.
    Mp3: Cihaz mp3 çalıyor ama dosya ismini track001 şeklinde gösteriyor ve bu uyarı hiçbir web sayfasında yok. Kutudan çıkan bir kağıt parçasında yazıyor. Kaset dinler gibi mp3 dinlemek işinize gelirse buyrun.. Ses kalitesini test edemedim ama idare eder sanırım.
    Yazılım-Kullanım: Kameranın kendi yazılımıda Türkçe desteği olmasına rağmen (tek olumlu özellik bu sanırım) pek kullanışlı değil. Kullanıcının çözmek için çabalaması lazım. Mod tuşu emanet duruyor ve kaydırma tuşu kullanılmış ki bozulmaya çok müsait.
    Tabii birde şarj işkencesi var. Kamerayı şarj etmek için her seferinde pili çıkarıp kendi özel kızağına takmanız, o kızağıda adaptöre takmanız lazım. Yolculuklarda ne kadar siniz bozucu bir hal alacağını varın siz düşünün. PC bağlantısında sorun yok, yazılım kurmadan kendiliğinden cihazı tanımını yapıyor PC.
    Ergonomi, Malzeme: Tasarımda tuşların yeri gerçekten çok kötü konumlanmış. İki elinizi kullanmadan kameraya hakim olamıyorsunuz, tek elle kullanayım derken maymun oluyorsunuz. Deklanşör (kayıt) tuşu flaşın üzerinde olduğu için çekim yaparken parmağınız flaşı kapatıyor. Malzemeside plastik ve tek düşmede işi bitik gibi duruyor.
    Paket İçeriği: Paket içeriği olarak Creative Türkiye’nin tüketici yasasına karşı suç işlediğini belirteyim çünkü ürünün 2 sayfalık basit açıklaması dışında Türkçe Kullanma Kılavuzu YOK.
    10 sayfa bir kitapçık bastırmak zor gelmiş sanırım Creative Türkiye’ye (tabii varsa böyle bir yer.) Onun dışında beklediğim gibi Sürücü CD’si ve dandik bir video düzenleme (Prestomu ne) programı çıkıyor. Kamera kılıfı güzel ama kamerayı kurtaramıyor. Kulaklıkta yine 1 YTL’lik dandik kulaklıklardan.
    Son Not: Kamera Orite DV 3020’den yaklaşık 50 YTL pahalı olmasına, CCD sensörü olmasına, 1GB hafıza desteklemesine rağmen Oritre DV 3020’ye yaklaşamıyor.
    Büyük heyecanla aldığım kamerayı geri vermek zorunda kaldım. Bu arada ürün iadesinde sorun çıkarmayan Pcsatis.net (okyanus bilgisayar’a) teşekkürler.


    Orite DV 3020:

    Video Çekimi (640*480 – 30 fsp) : Işığın yeteli olduğı ortamlarda iç veya dış farketmeden çok tatminkar bir sonuç veriyor. CMOS sensör olmasına rağmen görüntü DiVi 428’den çok daha net ve aydınlık.
    Hele biraz VirtualDub’dan anlıyorsanız DVD kalitesinde görüntü elde etme şansınız var.
    Az ışıklı ve sarı ışıklı kapalı ortamlarda bu kamerada pek tatminkar değil. O yüzden ortamın yeterli ışıkta olması çok önemli. Birde ani hareketleri algılayamıyor kamera o yüzden daha çok sabit yerlerden çekim yapmak lazım.
    Resim Çekimi (6 mp) : Gündüz ve yeterli ışıkta görüntü yine tatminkar ve net. Az ve sarı ışıkta flaş kullanarak iyi fotoğraflar çekilebiliyor. Daha iyi sonuç için Photoshop’tan yardım alınabilir. Gece modunda idare eder sonuç alabilirsiniz. Yakın çekimlerde makro tuşunu kullanmak çok iyi sonuçlar almaya yardımcı oluyor.
    Zoom (8x Dijital): Tabii ki bu da rezalet.
    Ses Kaydı: Ses kaydı biraz parazit almasına rağmen bence temiz. DiVi 428’e göre çok iyi.
    Video çekerkende gayet anlaşılır.
    Web Cam – TV bağlantı: WebCam özelliği mevcut ve gayet tatminkâr, TV bağlantısı için farklı kablo kullanması güzel.
    Mp3: Bu cihazda mp3 çalıyor ama dosya ismini track şeklinde gösteriyor. DiVi 428’le aynı kötü tarafı bu. Birde kulaklık jackı ince tercih edilmiş, burada her kulaklık uymadığı için sıkıntı yaşanabilir.
    Yazılım-Kullanım: Kendi kullandığı yazılım benim çok hoşuma gitti. Gayet detaylı ve anlaşılır. Türkçe sesteği olmaması kötü bir özellik ama basit mantığı sayesinde kullanıcıyı zorlayacağını sanmıyorum. DiVi 428 deki şarj işkencesi bu cihazda yok. Adaptörü tak ve şarj et bu kadar basit. PC bağlantısı için sürücü kurmak lazım ve kesinlikle sürücüyü cihazı takmadan kurun yoksa çok zorluk çıkabiliyor. Depolama aygıtı ve Cam modları arasında geçiş için mod tuşuna basmak yeterli.
    Ergonomi, Malzeme: Tasarımda tuşların yeri bu cihazda gayet iyi. Zoom ve deklanşör tuşları arkada olduğu için tek elle cihaza hakim olmak hiçde zor değil. Malzeme olarak DiVi 428’den daha kaliteli ve metalde kullanılmış. Boyun askısıda gezilerde çok işe yarayan bir özellik.
    Paket İçeriği: Türkçe kullanma kılavuzuna gösterdiği özen için Beyaz Teknoloji’yi tebrik ediyorum. Üşenmemişler ve kendileri kitapçık bastırmışlar. Sayfanın sonunada Garanti Belgesi - Destek ve Teknik Servis bilgilerini koymuşlar. Paket içeriği olarak ne lazımsa o konmuş. Yazılım olarak DiVi 428 daha iyi Ulead ürünleri var. Ayrıca panaromik resimler üretmek içinde bir Ulead yazılımı konmuş. Kulaklık ve kılıfı ucuza kaçmış ama olsun.
    Son Not: Bu ürün DiVi 428’den daha ucuz olmasına rağmen ondan çok daha tatminkâr bir ürün. Hangisini tercih edeceğinizi size bırakıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lenduha -- 15 Kasım 2005, 15:03:54 >







  • arkadaş cmos sensörü olmasına rağmen demiş.ama cmos sensörlerin yapımı kolay olduğu için herkez tarafından yapılabiliyor.bunun için insanlarda kötü izlenim bıratı.ama cmos sensörler ccd den daha iyidirr.
  • kardeş izlenimlerini yazman güzel olmuş...bi aralar bazı arkadaşlar bu creativ i merak ediyorlardı ama alan olmamıştı galiba..
  • arkadaşım eline sağlık çok güzel bi çalışma

    merak edenler için kıyaslama yapabilecekleri ve hiç bir yerde bulamayacakları
    birinci elden kendi tecrubelerine dayanan doğru ve eksiksiz bilgi.
    aralarındaki farkı bu yazıyı okuyanlar versinler.
    tekrar tebrik ediyorum.
    diğer arkadaşlardan da benzer emek verilmiş çalışmalar bekliyorum.
    hangi marka olursa olsun.yeterki birinci elden ve bence en önemlisi
    KULAKTAN DUYMA,ARASTIRMA VE INCELEMEDEN UZAK BILGILER yerine
    KENDİ TECRUBELERİNE DAYANAN GERCEK BİLGİLER
    olsun.

    unutmayalım ki HEPİMİZ BU İŞLERİ AMATÖRCE YAPIYORUZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burkon -- 19 Kasım 2005, 12:57:42 >
  • Sağolun arkadaşlar. Bu çalışmada kesinlikle bir ürüne taraflı yaklaşmadım ve objektif olarak tecrübelerimi yazdım. Orite'nin de kötü taraflarını belirttim ama Creative'e göre çok daha iyi bir kamera.
    Ben Türkçe böyle bir karşılaştırma bulamadığım için Creative aldım ve pişman oldum. Umarım bu iki üründen birini alacak olan insanlara bir fikir verebilir.

    Bu arada örnek videolar ve resimler göndererek bana Orite almamda fikir veren Burkon'a teşekkürler.

    Burkon'un Kayıt Örnekleri için:http://forum.donanimhaber.com/m_3457644/tm.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lenduha

    Sağolun arkadaşlar. Bu çalışmada kesinlikle bir ürüne taraflı yaklaşmadım ve objektif olarak tecrübelerimi yazdım. Orite'nin de kötü taraflarını belirttim ama Creative'e göre çok daha iyi bir kamera.
    Ben Türkçe böyle bir karşılaştırma bulamadığım için Creative aldım ve pişman oldum. Umarım bu iki üründen birini alacak olan insanlara bir fikir verebilir.

    Bu arada örnek videolar ve resimler göndererek bana Orite almamda fikir veren Burkon'a teşekkürler.

    Burkon'un Kayıt Örnekleri için:http://forum.donanimhaber.com/m_3457644/tm.htm

    okey lenduha
    tüm merak edenler adına tekrar tekrar bu çalışmandan ötürü seni candan kutluyorum..




  • Dost gercekten cok saol aciklamalarin icin. bugun fuarda da urunu inceledim ve satici bana ayni seyleri soylemisti. O'rite'in birde 3625P modeli var. onu almayi planliyorum fakat bulabilirmiyim bilmiyorum. ozellikleri 3020 den cok daha gelismis ve fiyati da 1 o kadar cazip geldi bana. yarin ilk isim arastirip 3625P yi bulmak. sayet bulamazsam 3020 yi alicam. Bulursam alip yeteneklerini forumla paylasicam. paylasimin icin yeniden tesekkurler.
  • Tam da alışveriş siteleride iki ürünü gordukten sonra bu topici okudum iyi oldu. ceative 428 siyah olanı nı dusunuyodum. orite daha iyi diyorsunuz ama 512 max estekliyor degilmi? bir de ben bunların yerine 400 mil luk bir hp digital foto makinesi alsam 6mp- 30 fps- hangisi daha iyi olur.thanxx
  • Dostum 512 mb veya 1 GB tarafına fazla takılma 50 YTL verip bir 512 daha alırsın olur sana 1 GB zaten küçücük birşey. Creative'den kesinlikle uzak dur.
    HP foto mak soruna gelince 6 mp 30 FSP görüntü çeken bir makineyi George Lucas kullanıyordur herhalde O foto mak en fazla 352*288 çözünürlükte video çeker, Orite 640*480. Merceğinin Orite'den daha kaliteli olduğuna eminim, optik zoom senin için önemliyse ve video tarafını çok kullanmayacaksan HP al. Ama ben özel günlerimi ve anılarımı resim ve video çekeceğim diyorsan orite'yi tavsiye ederim.

    Orite bazen kötü resimler çekebilir ama burda devreye Photoshop ve benzerleri giriyor ve o eksiği kapatıyor. Tabi bu benim için geçerli.
    512 mb hafıza boşken 40 dk civarı 640*480 video çekiyor. Ek 512 alırsanız bu rakam 80 dk olur. Bence yeterli bir süre.




  • isikayhan senin dediğin makine 1000 YTL civarı birşey. Bu arkadaş 400 YTL lik bir foto mak.'den bahsediyor. Ayrıca 1000 Lira olmasına rağmen 30 kareyi ancak 640*480'de çekebiliyor.
    Tabii yinede Orite'den kaliteli bir cihaz olduğu belli ama orite 300 YTL
  • hp
    bahsettigim makina yukarda genpa daki fiyatı 550 gibi bisey ve en önemlisi 640-480 30 fps video var...

    genpa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliwer -- 6 Aralık 2005, 13:46:34 >
  • ideefixe linkinden baktım ben amma kazıkçıymış bunlarda ha ama 550'de pahalı bence. Tabii kaliteli cihazdır bu.
  • creative bi arkadaşım tavsiyesiyle aldım
    web cam özelliğinin olmayışı video çekimde zoom olayının olmayışı ve makine kullanımını direk kolaylaştıran cihaz üzerindeki düğmelerin konumlarının kullanışlı olmaması ve 2 gün kullanımdan sonra bide donma ve kilitlenme gibi teknik arıza verince cihazdan baya soğuyup iade ettim
    ama video kayıt kalitesi süper
    şimdi kodak c340 aldım onun gibi değil videosu
  • Yav benmi ayarlayamadım acaba cihazı görüntü rezaletti bende arkadaşım. Bütün ayarlarda, ve birçok mekânda denedim. Az ışık, iyi ışık ama sonuç hep rezaletti. Çamur gibi.
  • Bu cihazın DV-316 modelini arkadaşım almıştı bende çok istemişti o ara imkan yoktu 2 gün evvel DV-428 i aldım bende valla benim için önemli olan kısmı zaten görüntü kaydetmesi ve fotoğraf çekmesiydi. Mp3 player olarak hiç denemedim zaten discman mp3 player var. Görüntü olarak bende tatmin oldum cdye çekip tvde vcd olarak izlendiğinde bi düğünde çekilmiş görüntü kadar iyi sonuç veriyor nerdeyse ama ışık konusunda bayağı kötü
    Ve Dv-316 modelinde video kaydederken zoom açılıp kapanıyordu bunda ne hikmetse olmuyor ama kayıda başlamadan önce zoom yapıp çekerseniz mesela 4x le kayıt yapabiliyorsunuz ama değişmiyor. Fotoğraf çekimi ise gayet tatmin edici geldi bana çekim tuşuna hafif basıp sabitlendikten sonra çekilince güzel sonuç alınıyo ama evet arkadaşın dediği gibi biraz hassas fazla titreme olursa görüntü blurlanabiliyor. Ama görüntü kalitesi olarak falan çok net ve güzel. Videoyu cihazda normal izleyip pcye attıktan sonra karanlık görüntü olması ilginç bi durum ama ne hikmetse TV ye bağlayıp izlediğimde aynı kalite çıkıyor daha önce hiç kamera vs kullanmadım ama ses olarakta pek kötü gelmedi bana sessizken cihaz üzerinde tizik bi ses geldiği doğru ama pcde müzik dinlerken kayıt yaptığımda gayet net ve temiz sonuç geldi geriye (yani cihazın hoparlörü pek iyi değil diyebiliriz pekde önemli değil bence) bide EV ayarı var buda ışığın sensörün algılama oranını ayarlıyor sanırım karanlık ortamlarda onu yükseltince biraz daha parlaklık oluyor.

    Şimdilik bir şikayetim yok pazartesi 1gb bellek alıcam biraz daha kullanayım sizlerle bilgilerimi paylaşırım. Ben izmirde oturuyorum Carrefour teckhnosa dan 12*30 şeklinde aldım 360ytl 350ytl ye orite modeli vardı bu olmasaydı onu alıcaktım ama creative kaç aydır aklımda olduğu için aldım yinede memnunum Saygılar




  • Mp3 'ün Track olarak çalması ne demek...Anlamadım...Güzel çalmıyor mu...Kullanışlı değil mi? Orite için soruyorum
  • mp3ler isim olarak yazmıyor. listede Audio cd de dinlediğin gibi Track 1 Track 2 Track 3 .... şeklinde gözüküyor.
  • arkadaşlarr acaba orite ve creative le çektiğiniz resimleri ve videoları sitede yayınlama olağınız var mı?
  • bugun arkadaslar bimek. te 225$ yerine 99$+kdv creative cam alcam sanuırım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.