Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 İSTASYONU (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.729
Cevap
4
Favori
123.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ses sistemi ve uygun dekoderi nereden alabiliriz...
  • Çok güzel bir hoparlör seti..
  • Creative'in neden böyle ses sistemlerini artık üretmediğini çok merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 10 Mayıs 2011; 14:54:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ..Knight..

    Creative'in neden böyle ses sistemlerini artık üretmediğini çok merak ediyorum.



    çünkü yeni model yaparsa iyi bir şey yaparsa fiyat artıcak o parayıda cretiveye kimse bağlamaz gider dandik dvd li 5+1 alır ama güzel bir 7+1 creative yeni modeline vermez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bowers wilkins -- 9 Mayıs 2011; 15:08:36 >
  • Arkadaşlar bu sistem sıfır olarak satılmıyor sanırsam, dogru mu yani üretimi yok artık?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuikkuik

    Arkadaşlar bu sistem sıfır olarak satılmıyor sanırsam, dogru mu yani üretimi yok artık?

    Bulsam alacağım ama bende bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bowers wilkins

    quote:

    Orijinalden alıntı: ..Knight..

    Creative'in neden böyle ses sistemlerini artık üretmediğini çok merak ediyorum.



    çünkü yeni model yaparsa iyi bir şey yaparsa fiyat artıcak o parayıda cretiveye kimse bağlamaz gider dandik dvd li 5+1 alır ama güzel bir 7+1 creative yeni modeline vermez

  • Arkadaşlar yıllardır creative kullanıcısı olarak yorumlarımı yansıtmak istiyorum. Elimde Creative X-Fi Elite pro ses kartı, Yanında Megaworks 5+1 Ses Sistemi ve Creative DDTS-100 Decoder Mevcut. Kardeşimin evinde de Logitech Z5500 Ve Creative X-FI Extreme Music Ses kartı var.Müzik kulağı iyi birisi olarak yorumlamak istiyorum. Eğer Creative in ürünlerini paraya kıyıp decoder ve iyi bir ses kartı ile kullanırsanız Muhteşem bir ses kalitesi var. Tizler Keskinlikten kulaklarımı çınlatıyor.Ve ben kendi sistemimde S750 yide Test Ettim. Decoder ve iyi bir ses kartı ile Üçlü bir grup oluşturursanız Muhteşem bir güç ve ses alırsınız. Eğer onboard ve DB si düşük ses kartı ile kullanırsanız kulakla hissedilir bir ses kaybı oluşur. Creative her zaman kendi ses sistemlerini kendi ses kartları ile birebir uyumlu hale getirmiştir. Örnek vermek gerekir ise Kardeşimdeki logitech ile creative in thx bölümünde Bass Crossfader var kullananlar iyi bilir. Ben bunu logitech bağlı iken etkinleştirdiğimde hiçbir değişiklik olmuyor. Ancak creative ile etkinleştirdiğimde dehşet bir dolgun bass sesi ön plana çıkıyor. Bu demek oluyor ki ne kadar uyumlu olursa olsun creative ses sistemleri kadar uyumlu değil. Tüm ayarlarından ve özelliklerinde faydalanabiliyorsunuz. Logitech te tizler biraz zayıf. Basslar kuvvetli fakat çok sert vuruyor.Ancak creative de daha yumuşak ve dogun tok bass lar var. Logitech bağlı iken xfi cristalizer ayarını %70 ve üstüne getirdiğimde distorsiyon ve çatlamalar meydana geliyor. Bunu daha iyi duyabilmek için sesi kısın ve kısık seslerde dinleyin daha iyi farkedersiniz. Fakat creative de aynı durum sözkonusu değil. yükselttikçe sesler daha da dolgun ve güzelleşiyor. Sonuç olarak diyebilirim ki bahsedilen setlerin hepsini denedim creative ses kalitesinde bambaşka. Hele ki xfi elite pro, ddts100 decoder birde s750 niz 3 ü bir arada bağlı ise hiçnir multimedya set evinizdeki ses kalitesine yetişemeyecektir buna şüpheniz olmasın birebir test ettim çünkü.
    Hayırlı forumlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuntepir

    2. el Z5500 aldım çok memnunum.. Dekoderinde açma kapama tuşu olandan. ürün sıfır denilecek kadar kusursuz.. 500 tl ye geldi..
    şimdi ise s750 alacağım z5500 ü satmadan. konuda herkesin dediği gibi tiz problemi gerçekten fark ediliyor.. yuksek hzlerde mantarlıyor fakat satıp s750 almıyacağım tabiki sadece s750 yide alıp 2 seti bir kullanacağım.. sonuçta 2 sette efsane ve daha iyileri yok kendi çaplarında. konuda lider aykut arkadaşıma özel mesaj attım bir arkadaşımıza daha atmıştım hatta onun nickini unuttum sağolsunlar hiç geri dönmediler.. overclock felan yapmışlar s750e 1500W civarı demişler.. bu gerçek değer mi yoksa peak mi ? sonuçta z5500 ün kutusundada 1000W peak yazıyor...¿ en fazla 500 tl + kargo ya s750 tamirsiz bulabilir miyim?
    birde son olarak s750 için harici dekoderi almaya ne kadar gerek vardır film daha cok ağarlık muzik dinlemek için kullanacağım?
    decoderin ne + sı oluyor? şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..


    Düzenleme Notum: Ses Kartım --->> Audigy2 ZS Digital Pro ses kartını yüklerken platinium - platinium pro - 3. digital pro çıkıyor onu seçiyorum digital çıkış var fakat bu ses kartında optik çıkış var mıdır? digital çıkış için kablo tos kabloymuş ? basit ... Fakat ses kartından çıkan 3.5 mm lik jack stero mu yoksa mono 2 şase kablo mudur? yani her yerde bulabilir yaptırabilir miyim? extra bir pci cart ile bu ses kartından kablo ile baglanarak optik cıkış alınabiliyormuş? sanırsam?..


    Dipnot: oku oku bu kadar sayfayı anca okurum... daha 3. sayfadayım o kadar gereksiz dialoglar varki ne yazmışlar bilmiyorum bile ama bunu bilmiolar.. 5+1 kodlanmış filmdeki sag on hoptan gelen ses sağ arkaya gidiyorsa. o sesi orta kolonda dengeleyip sora sag arkaya vermesini sağlıyorlar bu sayede 7.1 9.1ler işlev görüyor :) s750 hakkında bilgi için geldim maşallah bildiğim şeyleri boş boş okuyorum :D

    S750 yanında decoderin şöyle bir avantajı olur.. Sonuçta s750 analog bir sistem ve pc harici cihazlara bağlayamazsınız.Ancak decoder ile ugrade ederek dijital bir sistem yapmış olursunuz ki o zaman ps3,bluray player,tv gibi cihazlara optik giriş sağlamış olursunuz.;Platinyum pro ses kartında optik çıkış var gibi hatırlıyorum fakat audigy2zs serilerinde mono yani coaxial olarak çıkış verebiliyor diye hatırlıyorum fakat bu seferde ses sisteminin optik girişi olması gerekiyor. s750 ile ddts-100 decoder kullanırsanız o zaman salona tv nin yanına güzel bir sinema sistemi oluşturmuş olursunuz.Çünkü decoderin performansı gerçekten çok güzel. Özellikle filmlerde. Müziklerde ise neo6 ile music modunu seçtiğinizde upmix yaparak diğer uydulara surround veriyor.Yani sanatçı sesi merkezden geliyor.Buda sanki gerçek 5+1 havası vermeye çalışıyor.Ancak orjinal bir dts müzik kodlu bir audio track bulursanız o zaman mükemmel olur. Zira ben analog dinlemeyi tercih ederim.




  • Ses kartındaki digital out un içinde kırmızı ışık yanıyor mu? Eğer yanıyor ise toslink kablodur. Alırken toslink olarak sorarsan normal bir optical kablo ve ucunda bir aparatı vardır.Aynı mono jack gibi. Onu optik kablonun ucuna takarsın ve toslinki de jak gibi yuvasına iyice oturtursun. O zaman topik çıkış verir.Senin baksettiğin mono jak ise şöyle bişey. Bir tarafı mono jaktır, diğer tarafı ise dişi lale jak. 1-2 metrelikte iki tarafı erkek lale jack kabloyu z5500 ün lale yani coax girişine takıyorsun diğerinide pc tarafına. Böylece coax tan dijital ses alıyorsun.Mesela bu kablo ben decoder alırken çıkmıştı içinde. Ses kalitesi olarak aslında pek fark etmez ama en kayıpsız ses yine optiktir.
    Birde toslink olduğuna emin olabilmen için ses kartının mono jack yuvasında kırmızı yani optik lazer ışığının yanması lazım yanıyor ise toslink adaptörü ile dönüşümlü optik çıkışlı anlamına geliyor.Eğer yanmıyorsa direk mono jack ile coax a bağlanan optical out çıkış anlamına geliyor.




  • Şuan bede Audigy2 ZS var ve bu konsollarla aynı. Fakat iyi bir ses sitiyorsan X-FI modellerine geçebilirsin. Daha kristal sesler alırsın.
  • Evet beyler topiği biraz canlandıralım. Yıllardır kullandığım z5500 + megaworks ikilisinin yanına s750 alarak sizlerin arasına bende katıldım. Foruma kimse uğramasa da set elime geçince sizlere sorularım olabilir. S750 de en çok merak ettiğim olay megaworkse göre ses dengesi ve tizlerin berraklığının ne kadar artacağı, güç konusunda çok daha güçlü olacağını tahmin ediyorum.

    İyi forumlar.
  • sanırım s750 kullanan pek kalmadı bozulunca yaptırma konusunda büyük sıkıntı oluyor. benim woofer bozulunca z5500 almıştım inanın s750 yi arattı özellikle akustik tarzda müzik dinliyorsanız s750 nin tizleri gayet başarılı z5500 ün en büyük eksisi tizlerin olmayışı ama

    bas konusunda gayet iyi.şimdi tekrar woofer aldım sadece 1 kolondan ses gelmiyor 6.1 olarak kullanıyorum o bile yetiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut52

    sanırım s750 kullanan pek kalmadı bozulunca yaptırma konusunda büyük sıkıntı oluyor. benim woofer bozulunca z5500 almıştım inanın s750 yi arattı özellikle akustik tarzda müzik dinliyorsanız s750 nin tizleri gayet başarılı z5500 ün en büyük eksisi tizlerin olmayışı ama

    bas konusunda gayet iyi.şimdi tekrar woofer aldım sadece 1 kolondan ses gelmiyor 6.1 olarak kullanıyorum o bile yetiyor.

    Tiz konusunda Cambridge setler gerçekten başarılı. Bende aynı sorunları yaşamadan paşa paşa kullanırım s750'yi inşallah. Ama z5500'ün de allahı var 7 yıldır kullanıyorum boost'ta kaç defa zorlamama rağmen banamısın demedi, hala taş gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatss -- 5 Ağustos 2012; 21:42:18 >




  • S750 çok iyi, süper filan diyenler olmuş ama, unutmayın ki, herkes malını över ve deneyimler de kişiseldir. İlginçtir, Z500 üzerine sayfalar dolusu şey yazılmışken, bu topiğin pek müdavimi olmamış.

    Bakın, Creative'in ilk müthiş seti, DTT3500 Digital idi. Çıkacağını o zamanlar bir dergide okumuştum ve distribütör şirketin de telefonu verilmişti. Hemen büyük bir heyecanla sarıldım telefona ve aradım. "Henüz gelmedi ama çok kısa sürede gelecek" denildi. Yani o seti ilk alanlardan biriyim. Yıllarca da kullandım.

    Bunu niye yazıyorum? Çünkü Creative'in ilk en müthiş seti idi. Hem de "Cambridge Soundwork" diye epey de reklamını yapmışlardı. Dijitaldi filan. Uzun yıllar kullandım. Birkaç yıldır da sizlere ömür oldu.

    Eğer S750'nin bası da onun gibi ise hiç boşuna övüp durmayın. Bası ne dolgun idi, ne de derinden geliyordu. Yüksek seslerde bası da sesi de çatlıyordu. Hiçbir zaman tatmin edici bir bas sesi de duyamadım. Ayrıca şu an elimde Logitech Z906 var ve mesela Creative DTT3500 ile krşılaştırılacak olursa bas sesinin kalitesi de gücü de tartışılamaz. DTT3500 subwooferın içini açıp bakmış birisiyim. S750'ye çok benziyor. Creative'in hava tahliye borusunu bile neden bu kadar dandik yaptığını anlayamıyorum.

    Creative seslerde daha mı iyi? Bir açıdan evet, bir açıdan hayır. Creative bir uyanıklık yapıyor. Ses kartı piyasasında hakim olduğu için, kendi hoparlörlerini ve anfilerini de bu ses kartlarının ürettiği sinyallere vb. tam uyumlu yapıyor. Bu yüzden çok övülüp duruluyor.

    Tweeterın ve bu anfi ses kartı uyumunun bir an olmadığını varsayın, o zaman Creative Logitch ile boy ölçüşebilecek mi acaba?

    Maksadım kesinlikle Logitech'i övmek değil. Açıkçası şu an elimdeki Z906'ya çok da bayıldığımı söyleyemem. Ama kimse gelip bana Creative subwooferların daha iyi olduğunu söylemesin. Ses konusu ise tartışmaya açık.

    Dediğim gibi bu alanda kişisel deneyimler ve kişisel görüşler ön plana çıkıyor. Ama bence bas konusu tartışmaya açık değil. Logitech açık ara önde. Keşke ikisi de daha iyisini daha makul fiyatlara yapsalar da, gerçekten çok kaliteli bir sistem ile karşılaşabilsek.




  • Artık üretimi olmayan bir set ve ikinci el bulmakta nerdeyse imkansız. Artık övmenin de bir anlamı yok.

    Ama ben THX 550 ime bu S750 nin konsolu takmayı çok ama çok isterdim . Bilginiz varmı çalışıp çalışmadığını ?
  • 2004 ten beri kullanıyorum sadece pc setleri olarak karşılaştırırsak müthiş bir settir tizler çok keskin ve net midler kararlı ve dolgun baslarda yıkıcı şuan hi fi ye geçme gibi bir niyetim var ama bu settende çok memnunum kararsızım değiştirmelimiyim diye bu seti olan arkadaşlar setinize iyi bakın değerini bilin efsane setlerden biridir
  • şu decoderi bulamazmıyız bir yerden, bende g500 ve megawork var ama maalesef decoderim yok :S
  • HerhangiBiriyim

    arkadaşın söylediklerine katılmıyorum çünkü dtt 3500 ile 5.1 - 7.1 mega giga serileri arasında dağlar kadar fark var tamam 3500 eskilerin efsaneri ama gücü inspire ve t serileri ayarında yada biraz daha fazla ama üst seviye değil s750 ile yada z906 ile aynı kefeye koymak hata olur


    Rouvax


    Wolverine arkadaşımız 3 sene önce kumanda ünitesini 50 tl ye satıyordu sordum megada çalışmaz dedi eğer çalışıyor olasaydı megaworks sahibi olmadan mega için s750 kontrol ünitesi almış olacaktım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

    S750 çok iyi, süper filan diyenler olmuş ama, unutmayın ki, herkes malını över ve deneyimler de kişiseldir. İlginçtir, Z500 üzerine sayfalar dolusu şey yazılmışken, bu topiğin pek müdavimi olmamış.

    Bakın, Creative'in ilk müthiş seti, DTT3500 Digital idi. Çıkacağını o zamanlar bir dergide okumuştum ve distribütör şirketin de telefonu verilmişti. Hemen büyük bir heyecanla sarıldım telefona ve aradım. "Henüz gelmedi ama çok kısa sürede gelecek" denildi. Yani o seti ilk alanlardan biriyim. Yıllarca da kullandım.

    Bunu niye yazıyorum? Çünkü Creative'in ilk en müthiş seti idi. Hem de "Cambridge Soundwork" diye epey de reklamını yapmışlardı. Dijitaldi filan. Uzun yıllar kullandım. Birkaç yıldır da sizlere ömür oldu.

    Eğer S750'nin bası da onun gibi ise hiç boşuna övüp durmayın. Bası ne dolgun idi, ne de derinden geliyordu. Yüksek seslerde bası da sesi de çatlıyordu. Hiçbir zaman tatmin edici bir bas sesi de duyamadım. Ayrıca şu an elimde Logitech Z906 var ve mesela Creative DTT3500 ile krşılaştırılacak olursa bas sesinin kalitesi de gücü de tartışılamaz. DTT3500 subwooferın içini açıp bakmış birisiyim. S750'ye çok benziyor. Creative'in hava tahliye borusunu bile neden bu kadar dandik yaptığını anlayamıyorum.

    Creative seslerde daha mı iyi? Bir açıdan evet, bir açıdan hayır. Creative bir uyanıklık yapıyor. Ses kartı piyasasında hakim olduğu için, kendi hoparlörlerini ve anfilerini de bu ses kartlarının ürettiği sinyallere vb. tam uyumlu yapıyor. Bu yüzden çok övülüp duruluyor.

    Tweeterın ve bu anfi ses kartı uyumunun bir an olmadığını varsayın, o zaman Creative Logitch ile boy ölçüşebilecek mi acaba?

    Maksadım kesinlikle Logitech'i övmek değil. Açıkçası şu an elimdeki Z906'ya çok da bayıldığımı söyleyemem. Ama kimse gelip bana Creative subwooferların daha iyi olduğunu söylemesin. Ses konusu ise tartışmaya açık.

    Dediğim gibi bu alanda kişisel deneyimler ve kişisel görüşler ön plana çıkıyor. Ama bence bas konusu tartışmaya açık değil. Logitech açık ara önde. Keşke ikisi de daha iyisini daha makul fiyatlara yapsalar da, gerçekten çok kaliteli bir sistem ile karşılaşabilsek.

    6 ay kadar z5500 kullandıktan sonra sesi çok açamıyorum diye satıp T3 aldım. Şimdi üstüne para verseler z5500 e değişmem T3 ü. 2.1 olmasına rağmen bence z5500 den daha başarılı. z5500 den önce 1 yıldan fazlada thx 550 kullandım. Şunu söyleyeyim bi daha logitech ses sistemi almam sanırım.

    Bu topik neden az logitech topiği çok söylemesi kolay. z5500 z906 heryerde var ama piyasada ne s750 ne thx 550 nede giga 500 var. zamanında alanlarda ya müzik dinliyordur yada film izliyordur. topiğe girecek vakitleri yoktur.




  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.