Şimdi Ara

Creative ses kartı kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir ses kartı almak istiyorum. Benim almayı düşündüğüm model creative in CREATIVE SOUND BLASTER 5.1 CMSS modeli . Bir de creative in CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 24 BIT ses kartı var. İkinci kart yaklaşık 20 ytl daha pahalı. Acaba bu iki kart arasında bir fark varmıdır yoksa 20 ytl ekstradan vermeye gerek yokmudur. Yani ilk kartı mı alayım?

    Teşekkürler



  • sound blaster serisi çok önceden beri var yani eski bir seri eğer ucuz olsun dersen audgy value düşünebilirsin fakat paran varsa xf tabi ses sistemin çok iyi değilse xf ye para verme bence
  • Evet benim ses sistemi çok iyi değil. Philips 4+1 ses sistemi var yani sıradan bir sistemi. Ben zaten on board un biraz yüksek seslerde boğulmasından kurtulmak istiyorum, çok iyi bir sese ihtiyacım yok, ancak kafama takılan bir soru daha var; bendeki hoparlörler philips, acaba creative ses kartıyla herhangi bir uyum sorunu olur mu ? Bu audugy in yorumlarından bir tanesinde eğer creative ses sisteminiz yoksa bu karta boşuna para vermeyin tarzında birşey okumuştum. Bu doğrumudur acaba? Yoksa bir sorun olmaz mı?
  • genel olarak problem çıkmıyor ve çıkmaması lazım ama ilginç teknik olarak olmaması gereken problemlerde çıkabiliyor.
    bilhassa philips bu konuda uzman (problem çıkarma)
    mesela bende kablosuz kulaklığı var şarj kısmı kendi pilinden başka pili şarj etmiyor üstelik aynı tip (Nimh AA) ve amperajda(1200 mA) olmasına rağmen.
    böyle gıcık bir firma philips. illa onun pilini alıcaz tabi onu sarj etmezse de iki pil için uğraş artık.

    birde saydıkların ses kartlarını kesinlikle alma. value olan modellerden uzak dur. (bunların wista desteği henüz yok)
    2. el bir eski tip live (bunuda vista desteğinden şüpheliyim test etmedim) ler bile bu yenilerden iyi. Tabi biraz daha kalite diyorsan 2. el bir eski tip audgy1 yada audgy2 ,yada zs bulursan iyi olur. audgy normal serilerin vista sürücü paketi çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 19 Ekim 2007; 11:48:55 >
  • Anladım, o zaman ben ilk söylediğim ses kartını alayım. 2.el audigy2 ve audigy ZS ses kartlarına baktım(www.sahibinden.com da bulabildim sadece) fiyatları benim için oldukça fazla, 110-120 ytl civarında en az. Bu durumda ben CREATIVE SOUND BLASTER 5.1 CMSS modelini alacağım sanırım.
  • CREATIVE SOUND BLASTER 5.1 CMSS

    tavsiye etmiyorum forumda birinde vardı sorununu çözemedik, galiba güncel driver e yazılımları yok sadece kart olarak çalışıyor öyle creativenin yazılımlarına hasret kalırsınız. bulursam linkini koyarım ama zor.


    buldum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_18303156/mpage_1/key_//tm.htm#18309597



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 19 Ekim 2007; 13:42:09 >
  • bende yeni x-540 aldım.kart için de bu ikisi arasında kararsızım.
    sound blaster in 7.1 i de var sitelerde.acaba yanlışmı yazılmış yoksa hakkaten başka bi kartmı.
    exa nın sitesinde gördüm.audgy 7.1 var bide soundblaster 7.1 var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihaitachi -- 19 Ekim 2007; 14:05:16 >
  • anladığım kadarıyla bu kartlar çok fazla özelliği olmayan kartlar , ancak sorun Creative'e alternatif başka bir ses kartı markası olmaması. Audigy 1 ve 2 ler de benim için çok pahalılar. En azından böyle bir kart alsam bile bunu destekleyecek çok iyi bir ses sistemim yok. Arkadaşım creative 7.1 cmss eax modelini almıştı. Memnun olduğunu söylüyor, en azından on board ses kartına göre çok daha iyi bir performans aldığını söylüyor. Ben de Audigy 1 ya da 2 alamayacağım için sanırım ya creative 7.1 cmss eax ya da CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 24 BIT ses kartlarından birini alacağım.
  • Ses sistemine verilen para kadar en az ses kartına yatırım yapmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.