Şimdi Ara

Creative Sound Blaster Tactic3D Fury Oyuncu Kulaküstü Kulaklık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SuperPunch kullanıcısına yanıt
    Daha önce de dediğim gibi ses kartının üzerinde gelmesi ve ses seviyesi tatmin edici. Özellikle bas severler için ideal. Ben bas seviyesini 30-40 gibi tutuyorum.
    Mikrofon çıkartılabiliyor 3.5mm standart bağlantısı var.
    Müzik, film, dizi hepsin de test ettim beni memnun etti. Ama unutmamak gerekir ki ses bir zevk işidir.
    Ben günlük kullanımda Creative T20 hoparlör kullanıyorum. Kulaklığı sadece oyun için aldım. Uzun süre kullanım için kumaş ped olmasını tercih ettim.
    Plastik kısımları kırılacak gibi değil ama çok hor kullanmamanız iyi olur. Metal olması iyi olur diye düşünebilirsiniz ama benim gibi 3-4 saat oyun başında oturacaksanız hafiflik daha önemli olabiliyor.
    İşin yazılım tarafında ise gayet basit ve hızlı bir arayüzü var.

    Kısacası fiyatına göre iyi bir kulaklık. F/P ürünü olarak bakabilirsiniz.
  • Anladığım kadarı ile bu kulaklığın alıcıları ara ara mesaj atıyorlar. Arkadaşlar ben bu kulaklığı almanızı öneririm. Sebebi ise aslında çok basit. Eğer dikkatli bir kullanıcı iseniz bu tam bir fiyat/performans ürünüdür.

    Kulaklığın asıl pahalı olan parçası ses kartı. Araştırırsanız öğrenebilirsiniz kendisi sound blaster play! 2 diye bir ses kartıdır ve fiyatı 100TL civarı olarak değişmektedir. Sizin aldığnız kulaklık ne çok iyi ne de çok kötü, tamamı ile standart ses veren bir stereo kulaklıktır. Malzeme kalitesi ne aşırı kötü ne de aşırı iyidir. Örnek olarak ben hyperx cloud kullanıyorum. Parçalarının çoğu alüminyum ve üzerinde dikişli işlemeler mevcut. Aynı şekilde sünger derisi falan var. Bunlar fiyat arttıran mühim olmayan detaylardır. Çünkü eğer kulaklığı kafanızdan turnuva şampiyonu olmuş gibi çıkarmazsanız, yani kulaklığı hor kullanmazsanız malzeme kalitesi size yetecektir. Evet kırılgan bir yapısı var ancak her parçası kaliteli malzemeden yapılmıştır. Kulaklık kafanızda ucuz bir kulaklık gibi durmaz, ancak dediğim gibi dış görünüşü size aşırı sağlam bir kulaklık gibi gelmesin, öyle değil. Kırılgan...

    Bunlar titiz kullanıcılar için önemli detaylar değil. Çünkü titiz kullanıcı zaten bu kulaklığı kırması için ya düşürmesi ya da üzerine oturması lazım.

    Kulaklığın kapsüllerine dikkat edecek olursanız deri sünger yapısı mevcut değildir. Bu dışarıya ses kaçırma-dışarıdan ses duyma gibi dezavantaj sağlar. Eğer ki çevrenizde sesten rahatsız olacak birileri mevcut ise bu problem yaratacaktır. Veya çevreniz çok sesli ise bu ufak problem yaratabilir sizin için. Ancak bu kapsüllerin avantajı mevcuttur. Deri kaplı süngerler her zaman ama her zaman bir vakit sonra soyulur, 1 saat üstü kullanımda rahatsız etmese bile terlemeye yol açar. Bu ciddi dezavantajdır ev kullanıcıları için. Bu kulaklıkta böyle bir şey söz konusu olmayacaktır. Ayrıca ses yalıtımı açısından düşündüğünüz gibi tüm sesi dışarı vermeyecektir. Kulaklıklar 2 katman ses yalıtımı sunar. Bunlardan birincisi iç yalıtım diğeri ise kapsül yalıtımı. Dikkat ederseniz kulaklığın kenarları deri kaplı ancak kapsül değil. Bu sayede kulağınıza ses gelirken dışarı aşırı gitmesi önlenecektir. Bu çok standart bir oyuncu kulaklığı özelliğidir ancak bilmeyenler için yeterli olduğunu belirtmek isterim.

    Creative kulaklıkların en büyük avantajı fiyat/performans olmalarıdır. bu durum sadece oyun için değil, multimedya için de aşırı derecede önemlidir. Örnek olarak eğer müzik dinleme, film izleme gibi durumlarda kulaklığınız bir oyuncu kulaklığından çok daha iyi ses verecektir. Çünkü genellikle oyuncu kulaklıkları tiz-orta sesleri vermeye yöneliktir. Bu yüzden siz müzik ve filmde tatmin edici ses duyamazsınız. Filmlerde nispeten olabilir ama müzikte yeterli bass duyamazsınız. Creative yazılım desteği ile bu açığı her zaman kapatmıştır. 2009 dan beri aktif olarak creative ses kartları kullanırım asla film-müzik-oyun arasında seçim yapmadım. Her zaman en iyi sesi aldım.

    Kulaklığın bu sistemde aşırı önemli olmadığını eğer açıklayabildiysem ne mutlu bana. Bildiğiniz üzere artık CS:GO gibi sesin en önemli olduğu oyunlarda bile ses kartı + kulak içi kulaklık kullanılıyor. Yani kendinizi çok fazla derte sokmayın böyle ucuz bir kulaklık alın ve yolunuzu bulun. Ben şahsi olarak zevk aldığım için 450TL civarında bir sistem aldım kulaklık ve ses kartından oluşan, bu sistemin vereceği sesten az miktar fazlasını alabiliyorum. O da 48kHz yerine 96kHz olmasından kaynaklanıyor. Ki bu aradaki fark bu kadar fiyat farkına asla değmez. 150TL'lik bir kulaklık olduğunu tekrardan hatırlatıp alırsanız pişman olmayacağınızı belirtmek isterim.




  • sanırım kulaklıkta bir problem var. önceden kulaklıkla pc de veya telefonda normal bir şekilde müzik dinleyebiliyordum. şimdilerde ise müzik açtığımda vokal sesi en diplerden geliyor. sanki banyo efekti varmış gibi. yazılımından surroundu kapatıp denediğimde zaten gelen ensturuman sesi de azalıyor vokalin yanında. jack ile telefona takıp dinlediğimde de aynı şekilde oluyor. sorun ne olabilir sizce ? servise göndersem mi bilemedim.
  • Traylor kullanıcısına yanıt
    Biraz geç oldu kusura bakma.
    Aynı sorunu bende yaşadım. Sanırım kablo ile alakalı. Servise gönderdim ve para iadesi yaptılar.
    Sizde vakit kaybetmeden servise gönderin.
  • soqo kullanıcısına yanıt
    hadi ya. hemen göndereyim bende o zaman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traylor -- 22 Mart 2016; 16:54:59 >
  • ürünü servise gönderdim ve değişim yapıp yeni ürün gönderdiler.

    şu hyperx cloud 2 kampanyası olunca sattım mecburen
  • Traylor kullanıcısına yanıt
    Keşke bana da yeni ürün verselerdi. Senin adına sevindim. Hyperx Cloud 2 iyi bir set, güle güle kullan.
    Ben audio technica ad700x aldım ve rahata erdim. :)
  • soqo kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim sağolasın :) sen de artık aşmıssın olayı a.t. ile ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traylor -- 23 Mart 2016; 16:15:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.