Şimdi Ara

CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E FARK YARATIR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar, merhabalar. Şu sıralar ses kartı almayı düşünüyorum fakat alacağım ses kartı ile anakartın üstündeki onboard arasında pek fark yoksa boşuna masraf etmek istemiyorum. Sistem de çoğunlukla müzik dinlerim, oyun hiç oynamam film de çok izlemem. Yani sırf müzik için bu upgrade yapmama gerek var mı onu merak ediyorum. Kullandığım ses sistemi; Logitech Z5500. Anakart ile ilgili bir kaç bilgi vermek gerekirse üstünde optik çıkış var. Dolby Digital Live 5.1, Dolby Home Theater özellikleri mevcut ayrıca. Bilgi sahibi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi acaba?

    Bu almak istediğim Ses Kartı;http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-XFi-Titanium-PCI/M/B001E25KDK.htm

    Bu da kullandığım Anakart;http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3154#ov

    + Şöyle bir şeyden bahsediyor, anakart linkine tıkladığınızda göreceksiniz, '' Excellent Audio Performance
    High-performance DAC (Digital-Analog Converter) with 106 dB Signal-to-Noise ratio playback quality '' diye bir açıklama var. 106dB vb bir şey yazıyor.







  • z5500 icin hic gerek yok. Tek farki analog baglantida pcden amfiye daha yuksek ses cikisi olur ki zaten sesi sonuna kadar acacagini sanmiyorum. Cogu insan bu hicbir onemi olmayan farki daha kaliteli ses aliyorum diye yanlis yorumlar. (kulaklarinda duyma kaybi yoksa z5500 gibi bir aleti zaten sonuna kadar acma geregi duymazsin)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JakX

    z5500 icin hic gerek yok. Tek farki analog baglantida pcden amfiye daha yuksek ses cikisi olur ki zaten sesi sonuna kadar acacagini sanmiyorum. Cogu insan bu hicbir onemi olmayan farki daha kaliteli ses aliyorum diye yanlis yorumlar. (kulaklarinda duyma kaybi yoksa z5500 gibi bir aleti zaten sonuna kadar acma geregi duymazsin)

    Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler fakat ben en azından onboard ses kartından iyi olacağını düşünmüştüm.
  • Analog baglarsan daha iyi olur tabii ama degermi orasi tartisilir.

    Istersen biraz bekle ben sanirim ses kartini yukseltecegim elimdeki titaniumuda sana uygun fiyattan veririm boylece farki hissetmezsen bile fazla zararin olmaz.
  • Hocam bende asus m4a89gtd pro usb3 mainboard var. Zamanının iyi ana kartlarındandı. Dolby digital falan desteklemezdi oyunlarda filmlerde 2 kanal ses gelir kart onu kendi 5.1 dağıtırdı. Ben bu yüzden o bahsettiğiniz kartın fatal1ty modelini almıştım 3 yıl önce. Bence müzik açısından da farkı oldu. X-fi crystalizer özelliği ve equalizer daki ayarlamaların sese etkisi falan daha iyi gibi geliyor. Eskisinde açsan da aynı kıssan da aynı ses alıyordum. Mid bas ağırlıklıydı on board ses kartı bu low baslara daha rahat iniyor gibi. Sonuçta ses için üretilmiş ayrı bir kart on board tan tabii ki daha iyi olur düşüncesindeyim. Benimle niye ses kartı aldın diye dalge geçenlere ikisi arasındaki farkı dinletince susturuyordum

    Kişiye göre değişen bir şey ses. Ben fikir vermesi için kendi deneyimlerimi yazdım. Şu an iyi ki almışım diyorum yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.