Şimdi Ara

Crossfire Ekran kartları üzerine fan yerleşkesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ben de iki tane HD5750 ekran kartı var ve crossfire ile bağlılar. Fakat şöyle bir sorunum var, aralarında çok az boşluk olduğundan üstteki kart çok fazla ısınıyor. Boştayken, havanın da sıcaklığına göre 70-75 derecede çalışıyor. Oyun oynarken veya yük altındayken manuel olarak fanları 100%'e çıkarıp öyle kullanıyorum, sıcaklık değerleri de 85-90 derece dolaylarında seyrediyor. Kartların ömürlerinden yemek istemedim bu şekilde, o nedenle de bir tane 12 cmlik fan aldım. Plexi yan kapağın üzerine yer açıtırıp, fanı ekran kartlarının üzerine gelecek şekilde taktırmak istiyorum. Fakat en verimli yerleşke nasıl olur acaba? Fanın merkezi tam iki kart arasındaki ufak boşluğa mı denk gelmeli, yoksa biraz daha aşağıya mı? Veya başka bir yere mi? Ben bilemedim.

    Eğer bu tarz bir şeyde deneyimi veya bilgisi olan biri bana yardımcı olabilirse sevinirim.

    Teşekkürler.



  • Tam kartların üstüne üfleyecek şekilde konumlandırırsanız daha çok verim alacağınızı düşünüyorum
  • İşte benim de merak ettiğim şu:

     Crossfire Ekran kartları üzerine fan yerleşkesi


    Acaba fanlar tam merkezlerinin hizalarında mı en iyi hava akımını üretirler (S-Flex yazan yerin hizası), yoksa kenarlarına doğru mu?
    (Yukarıdaki fotoğraf benim aldığım fanın fotoğrafı değil, temsili bir fan fotoğrafıdır.)

    Çünkü fanın konumunu ona göre, en iyi hava akımını tam iki ekran kartının arasında kalan dar boşluğa üfleyecek şekilde yerleştirmek istiyorum.
  • Tam merkez hizasına koyarsanız hava akımını engeller 2 kart arasındaki bir karttan aldığı sıcak ısıyı diğer kart sıcak hava olarak üfler altlı üstlü 2 şer fan koyabiliyorsanız en verimli yöntemdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oandic
    Çünkü fanın konumunu ona göre, en iyi hava akımını tam iki ekran kartının arasında kalan dar boşluğa üfleyecek şekilde yerleştirmek istiyorum.

    Bu durumda fanın orta göbeği alttaki kartına denk gelmeli.Yani fanı ortadan biraz daha aşağıya doğru yada tam tersi konumlandırmalısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.