Şimdi Ara

Crosshair V Formula Z M2 nvme ssd kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Elinde bu anakarttan bulunan arkadaşlara yardımcı olmak için bu yazıyı yazıyorum. Bende 2014 de aldığım asus crosshair v formula z anakartlı bilgisayarımı nasıl hızlandırırım diye araştırdım.O zaman çok para vermiştim ve güzel son model bir anakarttı.Vazgeçemedim.Sağolsun O zamanki Vatan mağazası ve Asus Çizgi yetkilisi beni bu markadan soğutsalarda anakart güzel bir anakart.Hala kullanıyorum, sürekli olmasada.Pcie2.0 olduğu halde 4,0 lar çıktı vazgeçemedim. Fakat

    Crosshair V Formula Z  M2 nvme ssd kurulumu


    Crosshair V Formula Z  M2 nvme ssd kurulumu


    Crosshair V Formula Z  M2 nvme ssd kurulumu


    Crosshair V Formula Z  M2 nvme ssd kurulumu

    Türkçe bir destek bulamadım. Bölük pörçük anlaşılmaz bir iki cümlelik yazı gördüm nette. Asusa yazı yazdım. Destek verin diye. Eski bir anakartmış destek veremeyeceklerini yazdılar maille. Crosshair V Formula Z  M2 nvme ssd kurulumu Çok makbule geçti. Sonra win-raid forumunu inceledim.Ordada işlem sırasına uyulduğunda olmadı.Çok uğraştırdı.Vazgeçiyordum.Doğru yolu buldum merak etmeyin

    Öncelikle hızı iyi olan bir m2 nvme ssd almalısınız.250gb yeter.Fazla paraya gerek yok.Şu an için 970 evo plus 500 tl nin altında. Okuma 3500- yazma 2500 civarında.Hızı yüksek olmaliki sizin anakartınız Pcie 2,0 olduğu için ancak yarı değerleri alacaksınız.Bu m2 ssd yi bağlayacağınız pcie x4 adaptör gerekli. Oda 100 tl civarı. Çok para vermeyin.Dandikte almayın. Sonuçta bilgisayarınız sizi çok memnun edecek. Emin olun.Benim makinem bumuymuş diyeceksiniz…Açılış ve kapanış hızları, oyun yada çizimde ki farkı çok bariz göreceksiniz…Anakart Pcie 2,0 olduğu halde normal sata ssd ye göre 3 kattan fazla bir hız göreceksiniz.Resim yapıştırabilirsem gösterecem..

    Gerekli olanlar:

    1.      M2 nvme ssd

    2.      Pcie x 4 adaptör kartı

    3.      Win 10x64 yüklü boot edilecek usb.( Bilgisayarınıza win 10 x64 indirip , Rufus programi ile boş bir usb belleğinize win 10 u yazdırın. Rufus otomatik yapar. Rufusu heryerden indirebilirsiniz.Win 10 u lisanssızda indirseniz windovs bir süre normal çalışıyor. Ondan sonra bakarsınız.

    Gelelim asıl konuya. Bu işi nasıl yapacaksınız. Anakartınızın biosu nvme sürücüyü desteklemiyor.Öncelikle asusun sayfasından son bios sürümü 2201 indirin.All süitle kurun.Sorun olmaz. Sonra win-raid forumundan mod bios 2201  V15 i indirin. Link vermek serbestmi bilmiyorum.Epeydir yazmadım.

    Boş bir usb belleğin 1 gb olabilir,   indirdiğiniz bu CF5CAP dosyasını ana dizine atın. Yani belleği açtığınız zaman ilk olarak bu cap dosyası gözüksün.Belleği önce bilgisayarınızda fat32 olarak biçimlendirin.

    Bilgisayarınızı kapatın ama fişten çekmeyin. Bu belleği anakartın arkasında rog connect tuşunun yanındaki beyaz usb portuna takın.Rog düğmesi ışığı yanıp sönme ya başlayana kadar eliniz birkaç saniye basılı kalsın, sonra elinizi çekin.Yaklaşık 2 dakika kadar rog düğme ışığı yanıp sönmeye devam edecektir.Işık söndüğünde yeni biosunuz yani nwme ssd sürücüyü tanıyabilecek biosunuz hazır demektir.Bitmedi tabi.


    İşlemler:

    1.      M2 ssd taktığnız adaptörü Pcie slotuna monte edin. Üstten aşağı kırmızı 1. Slotta ekran kartınız varsa siz üstten aşağı 3. Kırmızı slota takın. ( Paylaşmadan bütün hız yansısın.)

    2.      Win 10 yüklü usb belleğnizi bilgisayarınıza takın ve bilgisayarınızı açın ve del tuşuyla biosa girin.

    3.       Biosta   on chip sata channel disabled yapın.

    CSM disabled yapın. Secure boot windovs uefi olsun. Fast boot enabled kalabilir. Boot menüsünde sizin m2nwme ssd niz pata olarak görünecek. Boot opsiyonlarından ilk seçenek olarak usb belleğinizi seçin. Zaten o görünecek ve pata görünecek. On chip sata kapalı olduğu için sizin bilgisayarınızdaki önceki C olarak görünen sata ssd niz görünmeyecek. F10 tuşu ile ayarları kaydedin ve çıkın.Bilgisayar yeniden başlarken açılıştaki post siyah ekran gelmeden F8 tuşuna bas çek yaparak boot ekranını getirin.Orda seçeceğiniz win 10 yüklü belleğiniz ama başında UEFİ yazılan belleği seçin ve devam edin.

    Hata ekranı gelirse ( sizi bios menüsüne yönlendirecektir ) aynı işlemi yani bilgisayarı yeniden başlatıp boot ekranını getirme işini tekrardan yapın.Win 10 kurulum ekranı geldiğinde normal olarak windovs 10 yüklemesini yaptırın.Burdada sizin m2 nwme sürücünüz biçimlendirme sırasında sorun çıkarsa win10 yüklemesinde geri tuşuna basın, gerekirse pc yi yeniden başlatın (eğer win onarın menüsü çıkmazsa).Windovs onarım seçeneğini seçin ve komut satırı ile select disk v.b. clean v.b. komutlarla bu adımı kolayca geçersiniz.Bu konuda internete yazınca zaten Türkçe bilgi var.

    Windovs sorunsuzca yüklenecektir.M2 ssd nizin markasına göre bir kontrol yazılımı indirebilirsniz.samsung da magician var örneğin.Bu yazılımla kontrol yaptığınızda artık nasıl bir makineye sahip olduğunuzu göreceksiniz.


    Yardımcı olabildiysem ne mutlu.Resimleri yeni çektim.Bu işlemi 2 ay önce yapmıştım.

    Selamlar


    Anakart : Crosshair v formula z

    İşlemci : Amd Fx 9370 ( radyatör taktım.Isınma yok)Crosshair V Formula Z  M2 nvme ssd kurulumu 

    Ekran : asus r9270xdc2t

    ssd : samsung 970 evo plus m2 nvme ssd 250 gb

    kasa : phanteks enthoo 719




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin Usta -- 19 Mart 2021; 15:30:1 >







  • 970 evo plus pcie.3.0 3500 okuma -3200 yazma hızları bizim anakart pcie 2.0 olduğu için yarı hızları vermişti.Çokta memnunum. Ama insanoğlu işte durmuyor. 980 pro 500 gb istedim. Gelince haftasonu onu takacam bilgisayara. 6900 -5000 hız pcie 4.0 da veriyor teknik değerleri.

    Bakalım bizim crosshair v formula z pcie 2.0 anakartta kaça düşecek .Yarıyamı düşecek, dahamı aşağı. Denedikten sonra burada yazarım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metin Usta

    970 evo plus pcie.3.0 3500 okuma -3200 yazma hızları bizim anakart pcie 2.0 olduğu için yarı hızları vermişti.Çokta memnunum. Ama insanoğlu işte durmuyor. 980 pro 500 gb istedim. Gelince haftasonu onu takacam bilgisayara. 6900 -5000 hız pcie 4.0 da veriyor teknik değerleri.

    Bakalım bizim crosshair v formula z pcie 2.0 anakartta kaça düşecek .Yarıyamı düşecek, dahamı aşağı. Denedikten sonra burada yazarım...

    980 pro pcie 4.0 da bu değerler. pcie 3.0 da 970 evo plus tan farkı yok. Taktım win 10 x 64 kurdum. aynı değerleri verdi. Söktüm.

    Yeni bir pcie 4.0 anakartlı makina toplayana kadar kenarda dursun...

  • merhaba aynı anakarttan bendede var senin bu yaptıgın nvme yi şimdi bende uygulamak istiyorum ama modlanmış olan 2201 v15 bios nerden temin edebilirim

  • benim sistem fx8350 işlemci

    remler kinston pretador 2400mhz 32bg


    ekran kartı asus rx580 8gb oc edişın

    pover suply 850 wat tam modüler 80 gol rampage

    toshıba tr200 480gb ssd

    kınston a2000 500gb nvme

    corsayır sıvı sogutma ıc1500

  • Bu konuyu hortlatıyorum ama aynı ana karta sahibim. Burada mesajınızı okuduktan sonra ilgili siteye gidip biraz daha araştırma yaptım ve modlu son versiyonu(ilgili sitedeki ilgili konuda v17 ve 444 numaralı post) indirdim. Bios'a yükledim. WD Green SSD (480gb) ile sorunsuz çalıştı. Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.