Şimdi Ara

CRT kalitesinde LCD (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • LBRTN kullanıcısına yanıt

    iyi de çalışan crt bulmak zor değilmi yav   çalışsa ne kadar çalışır ? şu an ips monitörler 1ms'e kadar indi. ghosting falan olmuyor. temiz panellerde sadece kenarlarda az bir ışık sızması oluyor. o kadar sızma da zaten oyunlarda fark edilmiyor. 4:3 için bir de siyahlar daha iyi olacak diye crt'ye geçmek ilginç bir hareket olmuş   şunu aldım geçenlerde tavsiye ederim:







  • ebenama kullanıcısına yanıt

    CRT'lerin elektroniği sağlam oldukça bozulanına rastlamadım henüz   Hocam bende bu monitörün G3223Q Versiyonu var 4K olan model ama inanın ki kaliteli 19" crt ye geçtikten sonra G3223Q yi bile kenara koydum kullanmıyorum 1-2 aydır, o monitörlerin 1ms olduğunu da düşünmüyorum eminim daha fazladır CRT'deki haraket hızını gördükten sonra o monitörü kullanamaz oldum :D şu an ki CRT monitörüm 2048x1536 çözünürlük yapabiliyor modern oyunlarda o çözünürlüğü kullanıyorum daha eski oyunlara girince 640x480 hatta 320x240 yaptığım bile oluyor eski dizi film izlerken vs görüntü kalitesi muazzam oluyor, bu arada çok kaliteli crtler sony,mitsubishi liyama gibi modellerin çıkardığı crtler 4K oled den bile daha iyi sonuçlar veriyor tabi onlara sahip olmak çok zor :D





  • Data Sheet'den baktım GtG 1ms diyor. En düşük 0.5ms olabiliyor benim bildiğim ama fark edileceğini sanmıyorum. Belki CRT'deki ölçü GtG değildir.


    Ben özellikle 4K almadım çünkü ekran kartının canına okunuyor ayrıca 60fps üstü 6900xt ile bile çok zor.


    evde yer olsa nostalji hesabı bi Flatron ez alasım geldi valla. Soft mod wii'yi bağlardım  

  • ebenama kullanıcısına yanıt

    4K icin daha cok erken.Hem cok pahalilar hemde standart olmus DA ve DV standartlarini desteklemiyorlar.

  • Crt aşığı arkadaşlara alternatif olarak plazma tvleri öneririm. Plazma çalışma prensibi olarak lcdlerden tamamen farklıdır. Aynen crtler gibi pixel response time oranı 0.01 ms gibi çok düşük düzeydedir. Hareketli görüntülerde sıfır motion blur yaratır. Ghosting yoktur. Işık sızması yoktur. Lcd-ledlere ve de crtlere göre kontrast ve siyah oranları çok iyidir.


    Ben crt , tft-lcd, modern lcd, 4k led, tv , oled tv , qled tv , ips panel tv-monitor, va panel tv-monitor, 240hz gaming monitor gibi piyasada ne varsa hepsini birebir oturma odamda pcye bağlı şekilde denedim ve kullandım.


    Aralarında gerek oyun için gerekse genel görüntü olarak en iyisi oled, ikinci sırada ise plazma diyebilirim. Olede kabaca plazmanın yeni ve teknolojik hali diyebilrim. Fiyatı çok ulaşılabilir bir seviyede değil hala. Plazmalar ise kinci el piyasasında uygun fiyata bulunabiliyor. Güzel bir plazma tv bulursanız çok iyi bir oyuncu monitörüne sahip olmuş olursunuz.


    240hz oyuncu monitörü ile plazmayı kıyasladığımda en bariz fark motion blurdu. Monitör sabit 280hz'de bile plazma kadar net akıcı bir görüntü sunamıyor. Crtlerde ise genel bi parlaklık düşüklüğü, zayıf kontrast , kötü siyah durumu var. Artı çözünürlüğü ne kadar yüksek olursa olsun görüntü genel olarak çok soft. Göz yorması da cabası. 4:3 oranı yine dezavantaj. En baba crtyi alıp deneseniz bile iyi bir plazmanın görüntü kalitesini tattıktan sonra crt çok silik kalacaktır gözünüzde.




    Ateri Kasediyoutube
    Samsung 27" crg50.27" 1080p va panel 4ms gsync gaming monitor. Panasonic 50UT50 1080p plasma tv. Im comparing plasma tv and 240hz gaming monitor.I think plasma hav zero motion blur.240hz monitor have a little motion blur and a little ghosting.Plasma still better for motion clarity.
    https://www.youtube.com/watch?v=f_Jft8CwIJc&ab_channel=AteriKasedi




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.