Şimdi Ara

Crt monitörümü Laptopa taktım artık açılmıyor. Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Emektar bilgisayarımda ilginç bir arıza başgösterdi. Durum şu ki, eski bilgisayarımın yanına yeni laptop aldım. Laptopum Samsung R522, Windows 7; eski masaüstü bilgisayarım ise xp sp2 yüklü. Crt monitörüm gayet güzel çalışıyordu. Merakımdan monitörün kablosunu söküp lapopuma taktım ve gayet güzel görüntü aldım. Sonra kablosunu geri masaüstü bilgisayarıma taktım. Bilgisayrı açtığımda anakart logosu geliyor, windws başlıyor. Hani windows xp yazarda altından mavi şerit geçer dururya. Açılış sesi de geliyor ama bu noktadan sonra görüntü kayboluyor. Esasında bilgisayar çalışıyor ama görüntü alamıyorum. açıp kapatmak, fişini sökmek, kablolarıyla oynamak sorunu çözmedi. Anakrtın pilini söküp taktım. Ramları, ekran kartını öyle...

    Anakartın sürücülerini tekrar yükledim, Sistem geri yükleme yaptım olmadı. Güvenli modda ve VGA modunda açılıyor, laptopa takınca göüntü alınıyor. Ama laptopa taktıktan sonra XP de normal şekilde açılmıyor artık.

    Aklım durdu artık. Ne yapacağımı bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.







  • Monitöründe bir problem yok; çalışıyor. Bunun ispatı dizüstüne bağladığında görevini yerine getiriyor oluşu.

    Bu sebeple ki sen masaüstü bilgisayarında yapabileceklerini yapmışsın. Sonuç olarak düşünebildiğim ekran kartında veya yazılımına bağlı gelişen bir problem.

    Özellikle güvenli modda açabiliyor olman ekran kartında oluşabilecek bir soruna işaret ediyor. Benim bir kartımın ram modüllerinde sorun oluşmuştu; sadece güvenli modda sisteme giriş sonrasını görüntüleyebiliyordu, veyahut yazılımını yüklemeden, yani ondan maksimum verimi almaya çalışmadan.

    Bunu test edebilmek için ya bir arkadaşından ödünç kart alır ya da sadece test amaçlı ikinci el bir ekran kartı satın alırsın. Muhtemelen sorununun ekran kartından kaynaklandığını göreceksin.
  • denemissinizdir gerci ama ne olur ne olmaz diye bir hatirlatayim. sol alttaki FN tusuyla beraber F5 ya da F6 tuslarina basarak CRT ya da laptop ekranini kullanmayi secebilirsiniz, orada bir takilma olabilir.
  • Arkadaşımın monitörünü aldım ve denedim. Fakat sonuç yine aynı. XP yazısı çıkıyor, tam hoş geldiniz yazısı çıkacakken ekran pasif duruma geçiyor. Ekran kartında bir sorun olabilir ama laptopa takıncaya kadar hiçbir sorun yoktu. Laptopa taktıktan sonra böyle oldu. Laptopun bir programı var. Ekranları seçmene yarıyor. ikisinde de görüntü, yalnız lcd, yalnız crt gibi seçimler yapabiliyorsun. O ayarlardan bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Fakat bu programa hakim değilim. Laptopu yeni aldım.

    Sorun çözülmedi. Önerilerinizi bekliyorum.
  • Sorun Çözüldü.....

    Bilgisayarımda Pardus 2009 da yüklü. Monitör Pardus'ta da çalışıyordu. Neyse sebebini anlamadım ama sorunu çözdüm. Şöyle ki: Daha önceden bilgisayarımın image ını almıştım. Velhasıl Sistemi yeniden yükledim. Sorun çözüldü. Ama hiçbirşey anlamadım. Sonuçta monitörde ya da ekran kartında fiziki sorun yok. Tek sebep yazılım. Ama monitörü laptopa takıp çıkarınca masaüstü bilgisayarın yazılımı nasıl değişti anlamadım. Oysa sistem geri yükleme de yapmışım.

    Korkum şu ki: tekrar monitörü laptopa taksam anlaşılan aynı sorun olacak.
  • İlk mesajınızda bilgisayardan Pardus'u açabildiğinizi söyleseydiniz isabet olurdu. O halde konunun ilk planda yazılımsal olduğunu, denemelerinizi sürücüleri hedef alarak yapmanızı önerirdik.

    Monitörünüzü laptopa takmaktan çekinmeyin. Aynı sorunla karşılaşırsanız ekran kartının sürücülerini güncellemeyi düşünün. Hatta bana sorarsanız, madem dizüstünde Win7 kullanıyorsunuz, muhtemelen de sevmiş olmalısınız, masaüstünüde Win7 yapıverin.
  • Muhtemel sorun:
    Laptopa bağlanan crt monitörün çözünürlük ayarlarının laptopa göre ayarlanması nedeniyle daha düşük ayarlanmış masaüstü çözünürlüğünü göstermemesi.

    Örnek:
    Laptop: 1280*800
    Masaüstü: 1024*768

    Muhtemel çözüm:
    Laptopa tekrar bağlanan monitörün çözünürlüğünün düşürülerek Xp tarafından açılmasına olanak vermek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miharbi

    Muhtemel sorun:
    Laptopa bağlanan crt monitörün çözünürlük ayarlarının laptopa göre ayarlanması nedeniyle daha düşük ayarlanmış masaüstü çözünürlüğünü göstermemesi.

    Örnek:
    Laptop: 1280*800
    Masaüstü: 1024*768

    Muhtemel çözüm:
    Laptopa tekrar bağlanan monitörün çözünürlüğünün düşürülerek Xp tarafından açılmasına olanak vermek



    Çok mantıklı. Çünkü ben bağlanınca en iyi çözünürlük tuşuna tıklamıştım. Muhtemelen monitörün çözünürlüğü yükselmişti. Şimdi tekrar denedim. CRT yi laptopa bağladım ve CRT monitörün çözünürlüğünü orjinaline (1024*768) ayarladım. Sonuç olarak masaüstüne taktığımda, xp de, sorun çıkarmadı.

    Bilmeyince sorun oluyor. Ama bilgi paylaştıkça büyüyor. Çok teşekkürler.




  • arkadaşlar konuyu hortlatmış olucam ama bende de şu an bu problem oluştu
    yazılanları denememe rağmen de düzeltemedim
    masaüstü bilgisayarım 1152 x 864 çözünürlüğündeydi ve monitörü labtopa bağlayıp kulandıktan sonra tekrar masaüstüne bağlayınca
    monitöre bir türlü görüntü gelmiyo ve standby konumunda kalıyo
    donanımsal olarak ne masaüstü pc de ne de mönitörde bir sorun var
    çözüm için yardımlarınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.