Şimdi Ara

Cruze araçlar arasında yakıt farklılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrblar daha önce 2 adet wtcc edition plus at sedan cruze kullanıcısıyım son aracın olan sedan wtcc yi hanım hb araç istediği için 2013 hb sport plus at sunrof maylink li aracimla değiştirdim sorum şu daha önce kullandığım iki aracimlada tatile gittim 2 sedanlada cok kasıp ekonomik kullanarak izmitten afyona yol bilgisayarinda 5.5 litre ortalamayla gidebiliyordum buda 7 litre civarı lpg yapıyordu ancak dün itibariyle döndüğüm Alanya tatilinden 8.4 lt yol bilgisayarı ortalamasi ve 9.8 lt lpg tüketimi ile tamamladim İzmit afyon arası tüm cabama rağmen 8.1 yol bilgisayarı 9.4 lpg tüketimim oldu ayrıca tatile çıkmadan şehir içinde ortalama 14 lt lpg tüketimim vardı bu değer sedanla 12 lt idi butun araçların bakımını yapar yola çıkarım yagim hep mobil1 0-40 esp serisi bütün araçların lpgsini ben taktırdım hepsi Atiker gold aracın elm327 ile lft sft ayarlarına bakıyorum nerdeyse sıfırda çalışıyor benzinle aynı problem ney cozemedim yardımlarınızı bekliyorum.yol bilgisayarı verileri hep yüksek aracın hiç arıza lambası yanmadi hiçbir arıza belirtisi yok km daha26000 de hiçbir arıza kaydı yok sizce sorun nedir birtürlü sedanlarla yakaladigim değerleri ne şehir içi nede şehir dışı yakalayamiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: HN260

    Mrblar daha önce 2 adet wtcc edition plus at sedan cruze kullanıcısıyım son aracın olan sedan wtcc yi hanım hb araç istediği için 2013 hb sport plus at sunrof maylink li aracimla değiştirdim sorum şu daha önce kullandığım iki aracimlada tatile gittim 2 sedanlada cok kasıp ekonomik kullanarak izmitten afyona yol bilgisayarinda 5.5 litre ortalamayla gidebiliyordum buda 7 litre civarı lpg yapıyordu ancak dün itibariyle döndüğüm Alanya tatilinden 8.4 lt yol bilgisayarı ortalamasi ve 9.8 lt lpg tüketimi ile tamamladim İzmit afyon arası tüm cabama rağmen 8.1 yol bilgisayarı 9.4 lpg tüketimim oldu ayrıca tatile çıkmadan şehir içinde ortalama 14 lt lpg tüketimim vardı bu değer sedanla 12 lt idi butun araçların bakımını yapar yola çıkarım yagim hep mobil1 0-40 esp serisi bütün araçların lpgsini ben taktırdım hepsi Atiker gold aracın elm327 ile lft sft ayarlarına bakıyorum nerdeyse sıfırda çalışıyor benzinle aynı problem ney cozemedim yardımlarınızı bekliyorum.yol bilgisayarı verileri hep yüksek aracın hiç arıza lambası yanmadi hiçbir arıza belirtisi yok km daha26000 de hiçbir arıza kaydı yok sizce sorun nedir birtürlü sedanlarla yakaladigim değerleri ne şehir içi nede şehir dışı yakalayamiyorum.

    Lastikler, baskı balata ve oksijen sensörleri bu yakıt tüketimini etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lastiklerimi yola çıkmadan kontrol ettim 33 hava bastım araç otomatik vites sensorleride obdden kontrol ediyorum sıkıntı yok ama araç diğer araçlara göre aşırı tüketim sergiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim NB ile 9lt yakarken aynı şartlarda HB WTCC aracım ile 9.5lt yakardım. Onu da jant+lastik farklılığına bağlardım.

    Araç hakkında tecrübeli olduğunuz için, bir yanlışınız mı var? da denmiyor. Bu kadar fark oluşması da normal değil..
    8.4lt yol bilgisayarı sonucunda çıkan 9.8lt lpg hesabı, lpg depo/pompa hesabı mı yoksa -kabaca- %20 hesabı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HN260

    Lastiklerimi yola çıkmadan kontrol ettim 33 hava bastım araç otomatik vites sensorleride obdden kontrol ediyorum sıkıntı yok ama araç diğer araçlara göre aşırı tüketim sergiliyor.

    Sedan cruze ile hb cruze'unuzda 100 km/h da ilerlerken motor devri kaç gösteriyor? Her iki aracınızın aynı hızdaki motor devirlerine dikkat ettiniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urfes -- 5 Haziran 2016; 0:02:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de aynı 3000 devir 6.vites 125 km falan ancak bugün formlarda bisey okudum benim aracım 2014 şubat trafiğe çıkışlı yani şasi numarasının 10 harfi E buda my 13.5 117 hp olduğunu gösteriyor muş aracın yani sedan 124 hp 154nm tork hb 117 hp 155 nm tork Euro 6 motor yani motorları farkliymis buda demek oluyor ki 124 hp hem daha az yakıyor hemde daha seri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine de o kadar fark yaratmaması lazım. Ayno Ecotec motor Euro6 normları için yazılım ile 117bg çekilmiş.

    Benim 113bg'lik NB aracım ile 124bg'lik HB aracım arasındaki yakıt farkı maksimum 0.5lt kadardı.
  • İnanın daha önceki aracındaki memnuniyetimden dolayı bu aracı aldım problem ney neden böyle anlamadım.araca hafta içi ecufast yazılım yaptıracağım inşallah çekişte ve yakıtta bi miktar düzelme olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarım yol bilgisayarı ve pompa hesabı ayrıca tüketimde özellikle şehir icinde yol bilgisayarının %10 kadar üzerinde oluyor genelde benzin lpg farkı %25 derler bu bağlamda acaba yol bilgisayarı mi yanlış gösteriyor onu da anlamış değilim bakalım yazılımdan sonra ne olacak eğer aracım 117 bg gerçekten bu modele yazılımda atılmiyormus ozaman hepten yandık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu içinde 117bg'lik Cruze kullanan arkadaşlar da var, yakıt hakkında şikayetlerini duymadım.
  • Kafam iyice karıştı dün servis goturdum çok yoğundu subab ölçümü yapmasını istedim yapamadı ama usta daha 27000 km olan arabanın subaplarında sorun olduğunu söyledi rampa çıkarken arabanın sesi değişti bir uğultu geliyor ama ne geç çalışma nede tekleme stop etme titreme gibi sikintim yok yazılım attiracaktim problemimi çözüp atmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübeli arkadaşlardan destek Rica ediyorum lutfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.