Şimdi Ara

Crysis 3 - Krizin 3. Yankısı…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Crysis 3 - Krizin 3. Yankısı…

    Geçmişten Bir Ses: Cevat Yerli, Crysis serisinin üçleme oyun olacağını ve Crysis 2 çıkmadan 3. Oyunun yapımına başlayacaklarını da belirtmişti…

    10 Nisan 2012: Cevat Yerli Twitter da bu cümleleri kurdu; "Ah i am very excited, a few more days to go...stay tuned." Yani ‘’Ah, çok heyecanlıyım, sadece birkaç gün daha… Beklemede kalın’’.

     Crysis 3 - Krizin 3. Yankısı…


    Cevat Yerli’yi takip edince böyle heyecanlandıran sözler de görünce aklımıza Crysis 3 ya da yeni bir Crysis’ten başka bir şey maalesef gelmiyor ve gelmedi. Crytek şu an bir kaç proje üzerinde çalışsa bile, Crytek’ten en büyük beklentimiz yeni bir Crysis.

    11 Nisan 2012: Bu gelecek pazartesi günü yeni sayısı yayınlanacak olan GameReactor dergisi, dergiye Crysis fanlarını heyecanlandıracak kapak resmi eklemiş ve kapakla kalmayayıp, ‘’Oyun dünyasında ilk kez bir açıklama ve aksiyon dolu devam…’’ diyerek heyecanın dozunu arttırmış durumda…

     Crysis 3 - Krizin 3. Yankısı…


    Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi, GameReactor’un kapak resminin kontrastını azıcık yükseltiyoruz ve üst köşede Nanosuit’in petekli deseni meydana çıkıyor.

    Bir an genel olarak ilk duyuruları yapan, ilk görselleri sunan GameInformer dergisinin web sitesinde baktım. Gelecek sayısında da Halo IV’ü gördüm. Eh Halo IV’ün desenlerine de dikkat edince nanosuit’in desenlerine benzeyen desenler var. Bir an hayal kırıklığı yaşadım. ‘’Dergideki resim Halo IV’e aittir, Crysis 3’ü prim yaparak daha da iyi pazarlama derdindeler vs…’’ gibi düşüncelere kapıldım. Heyecanım geçtikten sonra düşününce fark ediyorsun ki New York ile Halo ne alaka?
    (Eh heyecan işte o an her şeyi unutturuyor sana)

    GameInformer, Halo IV’ü duyurduğuna göre, GameReactor ise o açıklamasında ilk defa oyun duyuracağına göre, bu oyunun Crysis olacağını düşünerek araştırmalara devam ettik.

     Crysis 3 - Krizin 3. Yankısı…

    Yukarıdaki görselde bahsettiğim desenleri görebilirsiniz.

    Bu sırada Neogaf da boş durmamış, EA Origin satış sayfasında Crysis 3 diye arattığımızda alttaki resimde de görüldüğü gibi, Crysis 3: Limited Edition’a ait görüntüler ortaya çıkmış. Tabii bu olayın üzerine o bölüm şu an Origin’den kaldırılmış durumda. Neyse ki SS alınmış. Bu sırada da Origin'deki kapak resminin banner'ı sızdırılmış.

     Crysis 3 - Krizin 3. Yankısı…

     Crysis 3 - Krizin 3. Yankısı…


    Şimdilik hiçbir yerde olmayan deneyimlerime gelelim...

    Sevgili dostum Emre Özbilen ile işi abartarak böyle bir shop denemesi yaptık. Banner'dan alınan Nanosuit'i, kapaktaki resim ile birleştirince ortaya bu görüntü çıkıyor. Kırmızı olarak işaretlediğim binalarla, Mavi olarak işaretlediğim binaların bannerdakinin aynısı olacağını göreceksiniz.

     Crysis 3 - Krizin 3. Yankısı…


    Bu demek oluyor ki GameReactor'un yeni sayısı Crysis 3 ile alakalı ve Crysis 3 geliyor...

    Derin bağlantılarımı yine işin içine sokuyorum. Gelen ilk bilgilere göre geliştirilmiş Cry Engine 3 motoru ile oyun yapılacak ve Crysis 3, harabe olmuş New York'ta geçecek, hatta NY bir orman'a dönmüş durumda. Yani Crytek bu sefer ilk iki oyunu birleştirmeye karar vermiş gözüküyor. Eh birazda Will Smith'in I am Legend (Ben Efsaneyim) filminden ilham alınarak yapılmış oyundu (Filmi izlemeyen varsa hemen izlesin). Orada da aynı durumlar söz konusuydu. Aslında ilk iki oyunun birleşmesi gerçekten harika olur.

    Oyunun çıkış tarihine gelirsek 2014 de çıkacak olan Homefront 2'den önce, yani 2013 ilkbaharı gösteriliyor. Çıkması planlanan platformlar ise PC, PS3 ve Xbox360. Resmi açıklama ise 15 Nisan da yapılacak. Daha fazlasını ben bile bilmiyorum ve resmi açıklamayı bekliyorum.

    Son Yorumlarım...

    Bana kalırsa üçüncü oyun şimdi çıkmasın. Çünkü serinin hemen bitmesini istemiyorum ama Cry Engine 3 ile yapılan Crysis 2 gibi bir teknolojinin tek bir oyunla sınırlı kalmasını da istemem. Yani Crysis 2'ye, Crysis: Warhead gibi bir DLC türü oyun çıkmasını isterim. Hikaye olarak, Lingshan'dan dönüşü ve Prophet'in intihar ettiği sahneye kadar olan durumların olması, diğer alternatif düşüncem ise Crysis 2 de de hikaye tamamlanmamıştı oyun bitince credits bile gelmiyordu. C2 ile C3 arası oyun da olabilir. Bakalım resmi açıklamada neler göreceğiz? Zaten bu durumları Avni Yerli başta olmak üzere birçok Crytek çalışanına anlatmıştım.

    Nomad ve Psycho'ya ne oldu?
    Prophet mıyız? Alcatraz mı?
    C3 İstanbul da olacak mı?
    İstanbul da dahil dünyayı gezerek sef saldırılarını mı durduracağız?
    Yoksa Lingshan'a geri dönüp merkezden olayı mı bitireceğiz?

    Hepsini zamanla öğreneceğiz.... Resmi Açıklamayı Bekliyoruz...

    Tayfun KUMAŞ (TayfunKey)
    Crytek Community



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TayfunKey -- 14 Nisan 2012; 13:40:19 >







  • Konu güzel ama bir hata var. Krizin 3 yazmışsın da Crysis kelimesinin Kriz ile alakası yok. Cevat Yerli Crysis ilk çıktıyı sene bizim oyunun adının Kriz ile alakası yok demişti. Yani Oyunumuzun adını Türkçe olarak Kriz olarak adlandırmayın hata yaparsınız demişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.