Şimdi Ara

Cs go Donma Sorunu!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Genesis DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram

    Intel Core i5 4570 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

    Asus HD7850 DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

    PHILIPS 21.5" 228C3LHSB/00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

    ASUS H87-PLUS Intel H87 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI Anakart


    Toshiba 3.5" 500GB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk

    COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

    Genel ozellikeri pcnin bu. Gta 5 i bile son garafiklerde kasmadan oynaya biliyorum ama Cs go da neden se rekabetci maclarda genelde oluyor ani patlama yada yanici bomba yada molotof onumde patlayinca oyunda donma oluyor ve ses takiliyor genel olarak komple oyunu kapatmadan duzelmiyor bazende alt tab yada gorev yoneticisini acinca duzeliyor sizce sorun nerdeolabilir...



  • Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt
    ayarlardan efektleri yüksekse düşüğe çek öyle dene, daha önceden yapıyormuydu ?
  • Grafik konusunda bir suru sey denedim ayarlar kismindan ama sonuc alamadim sureklide olmuyor bazen cevrimndisi sunucuda sinirsiz bomba va alip her yere smok molotof atiyorum her hangi bir kasma olmuyor yada oyundan atma gibi bir problem rekabetcidede aynen boyle bazen 2 3 mac atiyorum sikinti yok ama bazen bir macta 3 4 dakkada bir dondugu bile.oluyor driverlari guncelledim temiz kurulum yaptim farkli isletim sistemlerini kurup denedim ama cozum bulamiyorum malesef. Grafik karti surucusu durduruldi gibi bir uyari aliyirum bu donma sorununda oyunu kapatinca altta baloncuk seklinde yaziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt
    Anladıgım kadarıyla driver da skıntı var yada ekran kartın sıkıntılı muhtemelen hızlı kurulum degilde diğer seçenegi kullan 5-5 de donması gerçekten büyük skıntı publicde neysede.
  • Stock fan mı kullanıyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Islemcı ve ekran kartı kendı fanları uzerındekıler yanı dedıgın gıbı stock fan ama kasanın kendı ozel ıkı tane fanı var 120 mm lık bırı kasanın ustunde dıgerı kasanın on yuzeyınde alt tarafında sanırım tasarımdakı sıklık bır yerdede ıcındkeı hava surkılasyonunun alttan gırıp uste dogru cıkması ıcın tasarlanmıs neyse asıl soruna gelırsek sence stock fanlardan mı kaynaklanıyordur eger oyleyse cozum yolu ne olabılır ?

    Bunların harıcınde aklıma artık ıslemcı nın altına surulen termal macun ıslevını yıtırmıs olması guc kaynagının asınmadan kaynaklı eskısı gıbı guc vermemesı gıbı sıklarda gelıyor sızce nereden baslamalıyım bu sorunu yasıyan arkadaslar varsa bu sorunla ilgili bılgı verırse cozum bulmuslarsa sevınırım.
  • Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt
    İşlemci macunları 1 seneye kadar devamlı kullanılabiliyor ancak senin işlemciden kaynaklanan birşey degil, sorunun ekran kartında oldugunu düşünüyorum driverlari silip tekrar kurmanı öneririm
    Olmadi diyelim, İşlemci macununu degiştir, SSD kurmayı dene oyunu bendekı donma sorunu bu şekilde ortadan kalktı yeni nesil işlemci kullanıyorsun işlemciden kaynaklanması mümkün gözükmüyor.HDD'dende kaynaklanabiliyor bendekı sorun tamda buydu.
  • Hocam 2 seneye yakın zaman oldu zaten Kullanımını coktan bıtırmıstır o macun :) o cozumu baska bır arkadastanda duydum yakınb ır zamanda ssd ye gecmeyı zaten dusunuyorum ama fıyatların bıraz daha dusmesını beklıyordum 120 gb lıkları 230 dan baslıyor :) gta 5 le wındows yuklenınce zaten yer kalmıyor benım gıbı steam kullanıcılarına :( Drıverlara gelırsek hocam kac kere sıldım yukledım haddı hesabı yok sırf bu yuzden wındows 7 den 10 a gectım drıverları 10 da daha stabıl olur dıye yada eskı sorunlara nazaran fıxlenmıstır dıye yıne care olmadı kendı sıtesını gectım drıver programlarıylada guncelledım Drıver boost. gıbı programlarla yıne care olmadı :D aklımdan gecenlerden bırısı suan ssd alıp tertemız bır kurulum yapmak aslında :D ama bu seferde aklıma su gelıyor bana verdıgı uyarı ekran kartı ıle ılgılı ? ssd ıle alakalı olsa normal donma olur kendıne gelır bu donma uzun surelı ve cogu zaman hata raporu alarak son buluyor :D aynı senın dedıgın sıkıntıyı laptopumda yasıyordum csgo da ama donmalar bır kac sanıyelık olup kendı kendıne duzelıyordu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridvan Dilmac

    Hocam 2 seneye yakın zaman oldu zaten Kullanımını coktan bıtırmıstır o macun :) o cozumu baska bır arkadastanda duydum yakınb ır zamanda ssd ye gecmeyı zaten dusunuyorum ama fıyatların bıraz daha dusmesını beklıyordum 120 gb lıkları 230 dan baslıyor :) gta 5 le wındows yuklenınce zaten yer kalmıyor benım gıbı steam kullanıcılarına :( Drıverlara gelırsek hocam kac kere sıldım yukledım haddı hesabı yok sırf bu yuzden wındows 7 den 10 a gectım drıverları 10 da daha stabıl olur dıye yada eskı sorunlara nazaran fıxlenmıstır dıye yıne care olmadı kendı sıtesını gectım drıver programlarıylada guncelledım Drıver boost. gıbı programlarla yıne care olmadı :D aklımdan gecenlerden bırısı suan ssd alıp tertemız bır kurulum yapmak aslında :D ama bu seferde aklıma su gelıyor bana verdıgı uyarı ekran kartı ıle ılgılı ? ssd ıle alakalı olsa normal donma olur kendıne gelır bu donma uzun surelı ve cogu zaman hata raporu alarak son buluyor :D aynı senın dedıgın sıkıntıyı laptopumda yasıyordum csgo da ama donmalar bır kac sanıyelık olup kendı kendıne duzelıyordu.

    Termal macun sık sık yenilenmesi gereken birşey değildir.

    10 yıllık bilgisayarlarda bile bu macun kalitesine ve kullanım şartlarına göre görevini yerine getirebilmektedir. Yani termal macun için falan boşuna zahmete girip işlemci, fan uğraşmayın. İlla ki termal macun değiştirmek isterseniz size ufak bir öneri; termal macuna para vermeden diş macununu kullanabilirsiniz. Termal etkisi yüksektir ve hatta yer yer daha iyi sonuçlar veriyor (tecrübeyle sabittir). Tabii ömrü termal macun kadar uzun değildir.

    Gel gelelim sizin eğer ısı probleminiz olsaydı; ne GTA V i oynayabilirsiniz, ne de uzun vadeli bilgisayar kullanabilirsiniz. Hele ki bu ısı problemi işlemci ile ilgili olsaydı bırakın Alt+F4 veya Ctrl+Alt+Delete yaparak görev yöneticisine dönmeyi resetten veya fişi çekmekten başka yol kalmaz.

    Probleminiz diğer birçok arkadaşın söylediği gibi ya ekran kartı arızasından kaynaklanıyor, ya da driver problemi yaşamaktasınız. Sierra ve Valve firmalarının acaba sizin kullandığınız ekran kartı chipsetiyle ilgili önerdiği bir driver olabilir mi? Bunlara bir bakın. Son olasılık olarak ekran kartınızın fiziksel belleklerinde problem olabileceği yönünde, fakat bu da düşük ihtimal. Sonuçta ekran kartınız söylediklerinizden anladığım kadarıyla CS-GO dışındaki aktivitelerde görevini yerine getirebiliyor.

    Öncelikle bilgisayarınızı çeşitli Benchmark programları ile test ettikten sonra duruma göre bir tamir arayışına giriniz. Benchmark programları donanımı son raddesine göre test eder ve o testler esnasında donanım parçaları eğer ki kusurluysa zaten hata verecektir.

    Kolay gelsin ...




  • Hocam pekı verdıgı puanı neye gore degerlendırıcem ben gecen bır tane dendım bana kusuratlı bır sayı soyledı 7binlerde bır seydı sanırım 3dmark kullanmıs oldugum program yanı bu sayısal deger neye gore kac uzerınden deger verıyor benım parcalarıma anlamadım ben pek :s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ridvan Dilmac

    Hocam pekı verdıgı puanı neye gore degerlendırıcem ben gecen bır tane dendım bana kusuratlı bır sayı soyledı 7binlerde bır seydı sanırım 3dmark kullanmıs oldugum program yanı bu sayısal deger neye gore kac uzerınden deger verıyor benım parcalarıma anlamadım ben pek :s


    Bu tarz programlar herhangi bir kriter üzerinden puanlama yapmaz. Hali hazırda dünya sıralamaları vardır zaten, siz sisteminize bu puanlamalara göre bir not verebilirsiniz isterseniz. Fakat Windows 7 puanlamasını 7.7 puan üzerinden yapar ve buna göre bir puan verir.

    Benim size "Benchmark programları ile test edin" dememdeki sebep; yazımda da anlattığım üzere donanımınızı zorlar ve zorlanan donanım eğer ki kusurlu ise patlak verir. Yani Ram testi yaparken hata verirse Ram problemi vardır, ekran kartı testi yaparken problem çıkarsa ekran kartında.

    Sizin test problemsiz tamamlandıysa eğer donanımınızda herhangi bir problem olabileceğini düşünmüyorum.

    Son olarak şunu deneyin. Ekran kartı sürücünüzü software programları ile birlikte değilde, sadece DLL dosyalar halinde yükleyin. Yani işin özü şu ki; kurduğunuz driverı sade ve öz kurun. Birde oyunda, oyunun işleyişini olumsuz etkileyebilecek eklentileriniz varsa bunları kapatın. Oyuna girerken arka planda çalışan gereksiz programları görev yöneticinizden bulun ve kapatın.

    Benchmark alabildiğinize göre problem büyük olasılıkla programsaldır ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 21 Ekim 2015; 15:45:03 >




  • Cs go işlemciye yük bindiren oyun ve yeni güncellemelerle bir çok kişi sorun yaşıyor. Bende fx 8150 4.7 ghz ve r9 290 1150-1400 hızlarında kullanmaktayım fps ayarlarda en yüksekten tut en düşüğe maks 190 200 oluyor. Ve ekran kartı kullanımı genelde 35 40 hatta 20 ye bile düşebiliyor , cpu kullanımı 60 80 arası değişiyor. Fakat cod ghostta bütün ayarlar açık yüksek patlama sahnelerinde bile fps 40 50 ki gpu ve cpu kullanımları yüksek gayet normal. Csgo da optizimasyon sorunu var hocam son 3 güncellemeden yeni modellemeler sıkıntı çıkarıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş macunu önerisini hiç duymamıştım gerçekten ilginç kullananlarıda görmedim riskli olmalı, yüksek meblalara sistem kuranlar kendini riske aticagini sanmiyorum. termal macun'u 15-20 liraya sürüyorlar 2 ay önce yenilettim yeni işlemciyi takarken şuana kadar gayet akıcı oynatıyor herhangi bir sorun yok. Benchmark testide önemli ekran kartı ısıya bağlı yada macunu işlevini yitirmiş olabilir onada bir termal macun iyi gelecektir. Arkadaşin dedigi gibi 2-3 saniyelik donmalar yaşiyordum HDD'de yüklü iken SSD aldım tamamen yeniden kurup girdigimde hiçbi sorunla karşilaşmadım. Yakında SSD ler HDD'lerin yerini alıcak gibi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaddro -- 22 Ekim 2015; 12:30:05 >
  • Hocam bir iki saniyelik donmalara eyvallahta oyundan atarcasina donmasi cok can sikiyor rekabetci modda genelde oluyor birde oyundan sogudum acikcasi :s Bu guncellemelerle ilgili sikintiyi son zamanlarda laptopumda yasamaya baslamistim bir kac saniyelik donma smok. Ve atesli bombalarda kasma vs tarzi sikintilar olmaya baslamisti. Ama masa ustundeki donma cok farkli boyutta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guaddro

    Diş macunu önerisini hiç duymamıştım gerçekten ilginç kullananlarıda görmedim riskli olmalı, yüksek meblalara sistem kuranlar kendini riske aticagini sanmiyorum. termal macun'u 15-20 liraya sürüyorlar 2 ay önce yenilettim yeni işlemciyi takarken şuana kadar gayet akıcı oynatıyor herhangi bir sorun yok. Benchmark testide önemli ekran kartı ısıya bağlı yada macunu işlevini yitirmiş olabilir onada bir termal macun iyi gelecektir. Arkadaşin dedigi gibi 2-3 saniyelik donmalar yaşiyordum HDD'de yüklü iken SSD aldım tamamen yeniden kurup girdigimde hiçbi sorunla karşilaşmadım. Yakında SSD ler HDD'lerin yerini alıcak gibi :)

    Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. "Ben termal macunu silin diş macunu kullanın" demiyorum. Fakat vakti zamanında kullanmışlığım var ve bu macunu kullanmadan önce "termal macun alternatifleri" olarak araştırma yaptıktan sonra kullandım ve etkisini gördüm.

    Ama termal macun ile diş macununu yan yana koyduğumuzda elbet ilk tercih termal macundur fakat imkansızlıklar doğrultusunda diş macunu da bir alternatif olabilir. Aynı zamanda termal macun yerine kullanılacak diş macunu da pürüzsüz, katkısız ve krem kıvamında olanlardan olmalı, bazı diş macunlarının içerisinde parçacıklar, karbonat veya tuz zerrelerini andıran katkılar var. Denemedim ama o macunların iş göreceğini sanmam. Tabi termal macun alternatifi olarak tek tercih diş macunu değildir. Bu alternatifler arasında Arko veya benzeri yüz kremleride vardır. İşin özü şu ki; kıvamını bozmadığı sürece ısıyı ileten her kremsi madde termal macun alternatifi olarak kullanılabilir.

    Hali hazırda sizin de dediğiniz gibi ve hatta 5-10 TL gibi rakamlara termal macunlar var, en kaliteli olarak lanse edilen termal macunlar bile 25-30 TL civarında. Gel gelelim bir diş macunu yeri geliyor 30 TL bile olabiliyor : ).

    Ben bilgisayar teknikeriyim ve inanın 12 yaşımdan beridir (yaşım 32) teknik servislere giderim. Tabii ki her zaman insan yanında binde bir kullanacağı termal macunu taşımıyor. Öyle yerlere teknik servislere gittim, öyle bilgisayarlar ile karşılaştım ki! Emin olun karşılaştığım bilgisayarlar arasında "diş macunu bile bir lütufmuş" dedirtenler olmuştur. Bazen 10 liralık şeylere "1.000 lira vereyim yeterki olsun" diyorsunuz ama olmuyor. Yani tek problemin para olmadığı mekanlar da mevcut. Bu sebepten ben alternatif sunuyorum.

    SSD konusuna ise katılmıyorum. Yakın zamanda (önümüzdeki 5-10 sene) yüksek kapasiteli SSD lere (1-2-3 TB v.b) alım gücümüz yetmez gibi. Örneğin ben arşiv yapan bir insan olduğum için 8 TB HDD kullanıyorum ve 250 GB bir SSD kullanmayı çok istiyorum fakat bilgisayarımda o SSD yi takacak slot yok. Hoş olsa da şu an fiyatları benim vereceğimin baya bir üstünde.

    Bu konuya bence açıklığı

    quote:

    Orijinalden alıntı: .Führer.

    Cs go işlemciye yük bindiren oyun ve yeni güncellemelerle bir çok kişi sorun yaşıyor. Bende fx 8150 4.7 ghz ve r9 290 1150-1400 hızlarında kullanmaktayım fps ayarlarda en yüksekten tut en düşüğe maks 190 200 oluyor. Ve ekran kartı kullanımı genelde 35 40 hatta 20 ye bile düşebiliyor , cpu kullanımı 60 80 arası değişiyor. Fakat cod ghostta bütün ayarlar açık yüksek patlama sahnelerinde bile fps 40 50 ki gpu ve cpu kullanımları yüksek gayet normal. Csgo da optizimasyon sorunu var hocam son 3 güncellemeden yeni modellemeler sıkıntı çıkarıyor.



    bu mesajı ile getirmiş ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 22 Ekim 2015; 13:17:26 >




  • Haklısınız imkan olup olmadıgıda önemli hiç uğraşamam diyen arkadaşlar için söylemiştim ssd ve termal macun kısmını.Olmayınca olmuyor buda bir gerçek Cs go ya sürekli yeni güncelleme geldikçe oyundan aldıgım fps dede düşüş seziyorum. Ancak diger oyunlarda hiçbir sorun yok herkes cs go dan çekiyor ne çekiyorsa :)
  • Aynen hocam cs go da ki sikintiyi. Sanirim kimse baska oyundan cekmiyor bende 8 yasindan beri half life ve cs oynayan biriyim vazgecemiyorum bu oyundan zevkinden :) sorun yazilimsal olabilir diye aslinda bu konuyuda actim fakat genel olarak donanimsal taktiklet verildi. Cozum icin diger driver vs olaylarini defalarca farkli yontemlerle denedim olmadi belki oyunu icindeki bazi dosyalarda oynama yapilipta bu soru. Kalkar gibi dusundum. Ama bu soruna bu sekildede cozum bulan yok sanirim..
    Elinize saglik bu arada burdan surekli cevap yaziyorsunuz:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.