Şimdi Ara

Cube i7 STYLUS İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çıktığından beri merakla takip ettiğim tabletime nihayet kavuşmuş bulunmaktayım. Cihazı GEARBEST sitesinden ikinci yıl indirimlerinde 290 dolara aldım. Çıktığından beri fiyatında fazla oynama olmadı.

    http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_232112.html

    Öncelikle malzeme kalitesine değinmek istiyorum. Cihaz çok sağlam duruyor. Esneme yapan oynayan herhangi bir aksamı bulunmuyor. Biraz da kalın olduğundan sağlamlık hissini pekiştiriyor. Cihazda kullanılan hoparlörler genelde az ses verdiğinden şikayet ediliyor lakin ses seviyesi beni bile memnun etti. Özellikle bsplayer da ekolayzırdan ses seviyesini arttırınca gayet yüksek çıkıyor sesi. Yine kulaklık çıkışı da yeterli seviyede ses veriyor. (sesin kalitesi hakkında pek bir şey söyleyememeğim. Çünkü bayağı ağır işitme kaybım var.)Usb yuvası olarak microUSB 3.0 kullanılmış Tabletin kutusundan bu Usb yuvasını tam boy usb yuvasına dönüştürecek adaptör çıkıyor. Aslında bu kadar kalın bir tablete tam boy USB yuvası konulabilirdi.

    Performans olarak henüz çok bir şey denemedim. Windows mağazasından indirdiğim oyunları sorunsuz oynattı. Bazı oyunlardatablet 80 derecelere çıkıyor. Haliyle tabletin arkası el yakacak derecede ısınıyor. (halo oyunlarını denedim mesela. Sorunsuz Oynattı lakin arka tarafı bayağı ısındı))İnternette gezinirken en ağır siteleri bile takılmadan açıyor. Yine kablosuz kullanımda internet hızınızı sonuna kadar kullanıyor. İnternette gezerken ısınma olayına genellikle rastlamıyorsunuz ama arada arka taraf Isındığı oluyor.
     Cube i7 STYLUS İnceleme


    Gelelim tabletin esas Özelliği olan stylus kısmına. Kalemi kalibre ederken sorun yaşadım. Sol üst ve alt köşede Olması gerektiği gibi algılamıyordu kalemi. Bu yüzden ekranı sol kısmına yanaştıkça İmleç ile kalem ucu aynı hizada olmuyor. (söyle diyeyim yaklaşık soldan 1 cmkadar alanda sorun oluyor. ) . Onun dışında herhangi bir sorun teşkil etmiyor . Örnek vermek gerekirse bu inceleme yazısı ŞU ana kadar note3 kalemiyle yazıldı :) . Bundan sonrası da onla yazılacak. :)

    Batarya kullanımı genelde 4-5saat arası. Karışık kullanımda gördüğüm süre bu.

    Tüm hepsini kısaca özetlersek:

    Artıları:
    Hızlı İşlemci ve ssd
    1080p ekran
    kalem desteği
    4 gb ram
    Malzeme kalitesi

    Eksileri:
    Isınması (termal mod Şart)
    Kalemin soldan 1cm likalanda doğru hizada olmaması
    Batarya süresi


    Ekleme:
    Tablet ısınıyor demiştim. Lakin bunun sebebi Çinlilerin tableti performans olarak dipte kullanmasıymış :). xda da iki görsel buldum. Bunları yapınca sorun kalmıyor. Yine de tam gücünde kullanmak isterseniz bu tablete bu modu yapıp bayağı faydasını gördüğünü yazan birinin videosunu da ekliyorum. Tabi tabletin arkası bu durumda nasıl oluyor bilmiyorum.
     Cube i7 STYLUS İnceleme

     Cube i7 STYLUS İnceleme



     Cube i7 STYLUS İnceleme Cube i7 STYLUS İnceleme

    Ekleme 2: 128 gb sd kart destekliyor. Ben şunu aldım http://www.gearbest.com/memory-cards/pp_333352.html . Kart okucusu usb 3.0 olmadığından tam hızları alamıyorsunuz. Testte 20 mb yazma 30mb sniye de okuma hızı vardı. Torrentte indirmeleri sd karta yapıyordum ve önceki sd kartta her indirme bitiminde diske yazılıyor diye bir ibare çıkıyor ve bir süre bekletiyordu. Bunda öyle bir sorunla karşılaşmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 18 Mayıs 2016; 12:22:40 >







  • hakan247 H kullanıcısına yanıt
    Yok benim aldığım fiyata klavye dahil değil. Klavye almadım.Aldığınız linki atarsanız bir şey söyleyebilirim klavyenin dahil olup olmadığına dair.
  • hakan247 H kullanıcısına yanıt
    Yok gereksiz olur mu en iyisini yapmışsınız.O linkten aldıysanız klavye gelmeyecek. Fiyat değişiyor. 299 da oluyor ara sıra. Ben aldığımda paypal kampanyası vardı. 10 dolar da oradan indirim oldu. Ekran köşelerinde olan sorun için youtube da biraz araştırdım. Surface pro 2 de aynı sorunu yaşayan vardı. Mesaj attım nasıl çözdün diye. Alıştım dedi :D. Başka wacom tabletlerde de görmüş bu sorunu. Ben de gearbest supporta mesaj attım. Üretici ile görüşüp dönelim dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 25 Nisan 2016; 13:30:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan247 H kullanıcısına yanıt
    1. 128 gb işini bilmiyorum ama xda da bakarsanız bulursunuz illa ki deneyen birini
    2. Sadece otg kullanarak win10 temiz format attım. Üstünde lisanslı win10 ile geliyor.
    3. Ürünün çözünürlüğü 1080 p. Ben o ekran alıntısı aldığım zaman simgelerin daha büyük olup olmayacağına bakmıştım lakin daha küçük görünmüştü . Bayağı da bulanıklaştırınca indirmeler bitince gerisin geri 1080p ye döndüm:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalem ile ilgili sol 1cm kenar boyunca olan sorun(ekranın başka bazı yerlerinde de oluyor ama sapma 1mm nin altında,sol kenarda sapma belirgin) nedeniyle gearbest gönderin değişelim,gönderin tam para iadesi yapalım ya da göndermeyin 30 dolar geri iade edelim dediler. Ben de hem yazı yazarken,soru çözerken sorun çıkarmaması hem de bir daha o kadar süre bekleyemeyeceğim için 30 doları kabul ettim. 14 dolar da bu siparişten dolayı puan birikmiş. Bir tane kulaklık bir tane de 128 gb sd kart aldım:D. 900 tl verip tüm ihtiyaçlarımı karşılamış oldum. Türkiye'den alsam ne kadar tutacağını düşünmek bile istemiyorum :)

    Bu sapma ile ilgili bir şey daha söylemek istiyorum. Misal sol üst köşe ve alt köşe kalibrasyon yaparken kalemi biraz sağda algılıyor. Yani şöyle söyleyeyim 2 çember var iç içe ortada bir nokta. Noktada algılamak yerine 2. çemberde algılıyor. Sağ tarafta ise hani ekranın yanında siyah yerler bulunuyor ya oralara değdirince algılıyor. Muhtemelen alttaki digitzeri doğru oturtamamışlar :)




  • hakan247 H kullanıcısına yanıt
    2280 olan modeller bu tablete olmuyor diye biliyorum. Bayağı büyük geliyor.Attığınız linkte de bizim tablete dair pek bir şey göremedim.
    "The most common is the 2260 or 2280 drives. Unfortunately these will not fit"

    http://techtablets.com/forum/topic/how-to-upgrade-the-ssd-in-the-cube-i7-stylus-video-and-pics/

    Hocam herkeste bu sorun olacak diye bir şey yok. Bakarsınız sizinkinde olmaz. Açıkçası başka kalem denemedim ama muhtemelen başka kalemde de olurdu. Elime başka kalem geçerse deneyeceğim tabi:)

    İletişim kurmak içinhttp://support.gearbest.com/faq/index/index bu siteye gidin. Sağ üstten giriş yapın(gearbeste girdiğiniz e mail şifre ile). Sonra giriş yaptığınız yerin hemen altında tickets yazan yere tıklayın.




  • hakan247 H kullanıcısına yanıt
    Ağız kısımları oluyor olmasına tablete sığmıyor. Benim attığım linkte de sandisk takmayı denemiş ama sığmadığı için hem düzgün oturtmak hem sabitlemek için kasa içinde yapılabiliyorsa mod gerekiyor. Kaldı ki çalışıp çalışmayacağını kesin olarak da söyleyemem ama 2242 leri deneyip çalıştıran var.
  • üründen genel olarak memnun musunuz? özellikle pil süresi, stylus gecikmesi, performans konularında.
    2 hafta sonra çine gideceğim i7 stylus ilk hedeflerim arasında. (aslında 80-90 dolar üstü her ürün hedefimde)
  • yavuzdesign kullanıcısına yanıt
    Bana soracak olursanız ben memnunum. Alma amacıma uygun bir biçimde kullanıyorum :) İsteklerimi karşılıyor.
    Stylus hakkında yorum yapmam pek doğru olmaz çünkü incelemede de anlattığım gibi benim ekran biraz sorunlu. Eğer resim yapmak için kullanacaksanız(kendi sorunumdan bahsediyorum. Hepsinde olacak diye bir şey yok) sizi üzebilir. Ben pdf üzerine not almak ve yazı yazmak için aldım ki bu işleri görürken sıkıntı vermiyor. Pil süresi normal tabletlere göre düşük. 4 ila 5 saat arası gidiyor internet film kullanımında. Performans konusunda şu ana kadar teklediğini görmedim. İnternette gayet akıcı bir şekilde gezinip, torrentte son hız kullanabiliyorsunuz. Store oyunları ve steamden bir kaç oyun denedim sorun çıkarmadı.

    Yine performans demişken çinliler ilk mesajda dediğim gibi 4,25 olan tdp (galiba) yi 6w olarak ayarlamış. Bu haliyle içini açıp termal mod yapmadan kullanmak bayağı zor çünkü arka taraf yanıyor. Ama normal haline getirirseniz pek sorun çıkarmıyor. Sadece şardayken zorlayınca ısınıyor. Bu ısınma mevzusu cube i9 da da var. Teclast x3 pro daha güzel gibi duruyor.




  • hakan247 H kullanıcısına yanıt
    Transcend in ve ztc nin bizim tablete tam uyumlu 512 gb modeli zaten var. Neden böyle işlerle uğraşasınız veya uğraşalım?

    http://www.amazon.com/dp/B016W1PP5K/ref=twister_B00L22QITM?_encoding=UTF8&psc=1

    http://www.amazon.com/ZTC-512GB-Armor-Drive-ZTC-SM201-512G/dp/B00Z8BYOWG/ref=pd_cp_147_4?ie=UTF8&refRID=1EC83277AKX4RHD6C1PP




  • Bende dün teslim aldım tableti.
    Gümrükte baya uğraştırdılar ama neyse ki sorunsuz teslim almayı başardım.
    Tablette biraz ısınma var fakat beni aşırı derecede rahatsız etmedi henüz. Alüminyum kasa olması kalite hissini artırdığı gibi soğumasına da etki ediyor fakat tabi aynı oranda da hızla ısınıyor. Dün aldığımda biraz sorunluydu Windows explorer.exe hataları veriyordu ama güncellemeler ve Türkçe kurulumlar sonunda sorun çözüldü.
    Klavyeyle birlikte almanız gerekiyor ürünü klavye gelmiyor sadece tablet geliyor. Klavyenin arkasına 2 adet USB girişi var fakat tablet üstündeki kadar güçlü enerji üretmiyorlar ne yazık ki. Örneğin ben 3.5 inç adaptörsüz harddiski bağlayamadım. Hatta güç yetmediği için ikinci kabloyu taktım yine de çalışmadı yeterli gücü sağlamıyor. USB vs. takmak için mouse falan için yeterli olur ama harddiski tablet üstündeki USB 3.0 güce takmanız daha sağlıklı.
    Aynı zamanda bluetooth mouse da aldım ve gayet güzel çalışıyor.
    Şarj ile ilgili bir şey söyleyemiyorum. Tam şarjla alıp sürekli kullanmadım hatta daha bitirmedim ama bu haliyle işimi fazlasıyla görür gibi geliyor.
    SSD'nin artısını sistemde gayet güzel hissediyorsunuz inanılmaz stabil ve hızlı çalışıyor makine.
    Laptopu seyahatlerde yanımda taşımaktan bıktığım için almıştım gerçekten de çöpe attıracak seviyede bu tablet.
    Tam pil testi yapınca yazarım buraya tekrar. Bu arada bende kalemle ilgili bir kalibre sorunu yok. Sistemi geldiği haliyle kullanıyorum Windows 10 orjinal kurulu geliyor zaten oynama yapmak istemedim bu hali gayet iyi bence.

    Bu arada bir edit yapayım.
    Hem windows hem Android almak isteyenler bence hiç bulaşmasınlar.
    MEMU isimli program ile windows üzerinde sanal bir Android sistem çalıştırabiliyorsunuz ve tam ekran yaptığınızda Android tabletten bir farkı olmuyor. Dün bir oyun indirip oynadım hatta gayet yeterli geldi. Ağır oyun indirip oynamadım ama sorun çıkaracağını sanmıyorum. Çıkaracağı tek sorun ısınma sorunu olur gibi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 7 Mayıs 2016; 20:50:03 >




  • AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Hocam hem windows hem android kullanmak istiyorsanız yani dual boot olarak kullanmak istiyorsanız remix os nin bizim tablete uyarlanmış hali var xda da. Kurulumu da oldukça kolay. Hatta android 6.0 ın uyarlanmışı bile var ama onun kurulumu biraz karışık.

    Isınma konusuna yukarıda değindim. Eğer rahatsız ederse(ki beni internette dolaşırken bile rahatsız ediyordu) intel xtu yu indirip fotoğraftaki yeri 4.25w yaparsanız sorun çözülüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan247

    Anonim kardeş gümrük meselesini açar mısın? Sorun nasıl çözüldü.
    Free kargo mu dhl falan mıydı
    Arka kapak alüminyum mu? Plastik diye biliyorum ve fotoğraflar öyle görünüyor.
    Bir de 128gb sd kard destekliyor mu

    Hocam gümrük işi biraz dertli oldu. Vergisini ödemeniz gerekebilir. Bulunduğum şehirde gümrük biraz rahat olduğu için gerçek tutarı söylememiştim ben bir şey istemediler öyle aldım bir şekilde. Çok kurcalamayalım onu :) Ücretsiz posta yoluyla geldi ürün.

    Arka kapak alüminyum.

    SD kart konusunda bir şey diyemiyorum ben SD kart takmadım elimde de 128 GB kart olmadığı için deneme şansım yok ne yazık ki. 32 GB var sadece elimde.

    quote:

    Orijinalden alıntı: @hacı1992

    Hocam hem windows hem android kullanmak istiyorsanız yani dual boot olarak kullanmak istiyorsanız remix os nin bizim tablete uyarlanmış hali var xda da. Kurulumu da oldukça kolay. Hatta android 6.0 ın uyarlanmışı bile var ama onun kurulumu biraz karışık.

    Isınma konusuna yukarıda değindim. Eğer rahatsız ederse(ki beni internette dolaşırken bile rahatsız ediyordu) intel xtu yu indirip fotoğraftaki yeri 4.25w yaparsanız sorun çözülüyor.


    Hocam XDA'yı bir inceleyeyim. Isınma konusunu da bir gözden geçireyim çok dikkatli okumadım mesajını açıkçası. Teşekkürler.




  • Arkadaşlar selam
    Öncelikle tabletin hayırlı olsun güle güle kullan benim sorum şua ben hem office işlerimi yapabileyim hem LoL oynayabileyim hem de cihazım hafif ve mobile olsun istiyorum. Tabi Türkiye şartlarında bu istediğim şeyleri yapan ürünler servet fiyatında. Bu ürün sizce LoL konusunda nasıl olur? Ya da önerebileceğiniz bir tablet var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gre3n

    Arkadaşlar selam
    Öncelikle tabletin hayırlı olsun güle güle kullan benim sorum şua ben hem office işlerimi yapabileyim hem LoL oynayabileyim hem de cihazım hafif ve mobile olsun istiyorum. Tabi Türkiye şartlarında bu istediğim şeyleri yapan ürünler servet fiyatında. Bu ürün sizce LoL konusunda nasıl olur? Ya da önerebileceğiniz bir tablet var mıdır?

    Sanırım şu video yardımcı olcaktır.
    https://www.youtube.com/watch?v=rjmzaDYIKWw

    İşlemciyi tabiki masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardaki ile kıyaslamamak gerekiyor fakat performans olarak oldukça başarılı buldum ben cihazı. 4 GB ram ve SSD diskin artılarını kullanırken görüyorsunuz. Muhtemelen oyunlarla ilgili hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Ofis konusunda da zaten sorunsuz bir kullanım sunuyor.

    Edit// Videoyu eklemeyi unutmuşum ya ben



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnonimAdam -- 8 Mayıs 2016; 13:07:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnonimAdam

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gre3n

    Arkadaşlar selam
    Öncelikle tabletin hayırlı olsun güle güle kullan benim sorum şua ben hem office işlerimi yapabileyim hem LoL oynayabileyim hem de cihazım hafif ve mobile olsun istiyorum. Tabi Türkiye şartlarında bu istediğim şeyleri yapan ürünler servet fiyatında. Bu ürün sizce LoL konusunda nasıl olur? Ya da önerebileceğiniz bir tablet var mıdır?

    Sanırım şu video yardımcı olcaktır.
    https://www.youtube.com/watch?v=rjmzaDYIKWw

    İşlemciyi tabiki masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardaki ile kıyaslamamak gerekiyor fakat performans olarak oldukça başarılı buldum ben cihazı. 4 GB ram ve SSD diskin artılarını kullanırken görüyorsunuz. Muhtemelen oyunlarla ilgili hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Ofis konusunda da zaten sorunsuz bir kullanım sunuyor.

    Edit// Videoyu eklemeyi unutmuşum ya ben

    Öncelikle ilgin için teşekkürler. Ama video çıkmıyor linkte.
    Dzltm: alıntı yapınca link çıktı çok teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gre3n -- 8 Mayıs 2016; 13:09:21 >




  • AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Xda ya bakmanıza gerek kalmadı :) En azından remix os için. Remix os yi kendi sitesinden indirip kurabilirsiniz. Önceki sürümde wifi çalışmıyordu ama bu son sürümde kalem dahi çalışıyor. Root edeyim derken yanlış bir şey yaptım galiba açılmadı, kaldırdım ben de :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacı1992

    Xda ya bakmanıza gerek kalmadı :) En azından remix os için. Remix os yi kendi sitesinden indirip kurabilirsiniz. Önceki sürümde wifi çalışmıyordu ama bu son sürümde kalem dahi çalışıyor. Root edeyim derken yanlış bir şey yaptım galiba açılmadı, kaldırdım ben de :D

    Valla hocam açıkçası Android + Windows şeklinde Dual Boot hiç düşünmedim. Zaten ihtiyaç duyduğum bir şey değil. XDA konusunda ektra SSD diskten bataryaya soğutma panelinden anten değişimine her şey varmış biraz da onun için bakmak istemiştim.

    Sizin için Dual Boot olmasının nasıl bir artısı olur mesela?
    Ben cihazı daha çok ofis bazlı kullanmak için aldım. Yanımda laptop taşımak zor geliyor hantal büyük makine. Hafif pratik küçük ve özellikle tablet olarakta kullanmaya müsait olması bu cihaza itmişti beni. Android ile multitasking yapamıyoruz malum.




  • AnonimAdam A kullanıcısına yanıt
    Ağır oyunları falan kurmayacaksanız hiç gerek yok :). Dual boot yapınca android sistem kaynaklarını sonuna kadar kullanıyor. Diğer türlü emülatör ile windows ile paylaşıyor. Remix os de multi tasking olayı gayet rahat ama tabi windows her türlü daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacı1992

    Ağır oyunları falan kurmayacaksanız hiç gerek yok :). Dual boot yapınca android sistem kaynaklarını sonuna kadar kullanıyor. Diğer türlü emülatör ile windows ile paylaşıyor. Remix os de multi tasking olayı gayet rahat ama tabi windows her türlü daha iyi.

    Yok hocam oyun oynadığım yok zaten.
    Telefon Android olduğu için yetiyor o ama bana multitasking daha önemli geldiği için Windows şart.
    Arkada tarayıcı açıkken Photoshop kullanıyorum Spotify açık oluyor aynı anda bir kaç işlemi sıkıntısız geçişlerle yapmam lazım. Android'de arkaplan uygulamaları otomatik öldürülüyor bellek tükenince. Windows daha sağlıklı o yüzden.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.