Şimdi Ara

Çukur - Aras Bulut İynemli (3.Sezon) (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.704
Cevap
11
Favori
120.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aliço'nun sırrı yalan oldu. Bu da yetmezmiş gibi kahvehane önü sahnesinden sonra anlamsız gereksiz bir uzatma.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Arafta tüm aileyi buluşturmak yerine, sofrada hepsini flashback sahnelerle anmak gibi başka bir şey düşünülebilirdi.

    Haliyle karmaşık bir final.

  • dizi aras bulutun olağanüstü performansı yüzünden bu zamana kadar izlendi.esasen dizi 2.sezon konusuyla dibi görmüş ve bitmişti çünkü 2.sezon hikayesi ile birlikte dizi tamamen saçmalamaya ve izleyiciyi sıkmaya başlamıştı,oysaki ilk sezon atmosferi ve temel kurgusu devam ettirilseydi çok daha güzel bir yapım olacakdı.senaristler 2.sezonda yaptığı saçmalıklar yüzünden izleyici kitlesinin düşmesine sebeb olduklarını gördüklerinden ve dizinin reytingleri yüksekken ortadaki büyük pastayı kaybetmemek için "ünlü konuk oyuncu" stratejisiyle ilerleyip 4. sezona kadar geldiler.Bu konuk oyunculardan tutanlar dizide devam ettirildi diğerlerine ise yol verildi.Mesela en büyük senaryo hatası ilk sezonda öldürülen mustafa üstündağ'In oynadığı karekter oldu zira üstündağ zaten ağırlığı olan bir oyuncuydu,madem senaryoda öldürülecekdi nispeten yan rol oyuncusu başka birisi seçilebilirdi.Zaten çok sonraki bölümlerde flashback sahnelerde üstündağın oynamasıda izleyici kitlesinin baskısıyla oluşmuştu.


    çukur dizisi ilk sezon harici vasat bir yapım olsada aras bulutu oyunculuğun zirvesine çıkardı ve belkide şuan Türkiye'nin en iyi aktörü ünvanına erişti.Her rolü oynar bu çocuk ve önüde açıldı.Keza diğer karekterlerinde popülerliği çok arttı,dizi sektöründe her bir oyuncuya teklifler gelmesi kaçınılmaz.


    ben şahsen ev ahalisinin takibinden dizi takip ettim 2 yıldır.güzel bir dizi nasıl iç edilir onu gördüm ancak oyuncu performansları noktasında dizi yürüdü,buda net.Dİzinin finali ise kendi vasatlığına yakışır şekilde bitti.Başka türlüsüde çok beklenemezdi.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Haklısınız dediklerinize katılıyorum ilk sezonun yerini hiçbirisi tutmaz lakin ilk sezonda bana saçma gelen en büyük şey vartolunun çukur dövmesi olmasına rağmen idrisin oğlu olduğunu bilmemesi ve abisini öldürmesi. Evet dizi burdan başladı ama bana ilk başta saçma gelmişti izlememiştim daha sonraları izlemeye başladım.

    Diğer dedikleriniz de doğru. ünlü iyi oyuncular getirip reytingi yukarıda tuttular. Benim için en önemli düşmanları ve konuk oyuncuları arık Böke, yani barış arduç oldu. Korona dan sonra o adamın gelmesi dizi için iyiydi çünkü adamın çukurdan önce bile 6 milyon takipçisi vardı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victoriou_S

    Haklısınız dediklerinize katılıyorum ilk sezonun yerini hiçbirisi tutmaz lakin ilk sezonda bana saçma gelen en büyük şey vartolunun çukur dövmesi olmasına rağmen idrisin oğlu olduğunu bilmemesi ve abisini öldürmesi. Evet dizi burdan başladı ama bana ilk başta saçma gelmişti izlememiştim daha sonraları izlemeye başladım.

    Diğer dedikleriniz de doğru. ünlü iyi oyuncular getirip reytingi yukarıda tuttular. Benim için en önemli düşmanları ve konuk oyuncuları arık Böke, yani barış arduç oldu. Korona dan sonra o adamın gelmesi dizi için iyiydi çünkü adamın çukurdan önce bile 6 milyon takipçisi vardı.

    vartolu hikayesi başlangıcı aslında enteresandı,esasında diziyi iyi takip edenler bilirler , vartolu ilk bölümlerde gerçekten "kötü karakter" olarak yazılmış bir tiplemeydi ve bir süre böyle senaryoda tutuldu.

    Ancak vartolu karekterini oynayan ve aslen Bursalı olan Erkan Kolçak Köstendil'in olağanüstü performansı izleyicide büyük etki bıraktı.Dizinin kötü karekterinin bir anda "dizinin komedi tabanını" oluşturması muhtemelen dizi senaristleri rahatsız etti ve vartolu karekterini kötü rolden iyi role çekmek için hikayeyi değiştirdiler.Bu noktada çokda takılacak bir şey değil zira ilk sezonda asıl kötü karakter olarak Burak Sergen'in olması vartolunun hikayesinin değişmesini absorbe ettirdi.


    zaten asıl kötü kareketer Burak Sergen'in öldürülmesi ve sonrası saçma sapan karakuzu hikayeleri dizinin hem gidişatını etkiledi hemde havasını bozdu. 2.sezon itibariylede dizide mantık diye birşey bırakılmadı.Yahu bir mahelle düşünün kıyametler kopuyor,her bölüm silahlı çatışmalar oluyor,ölümler-yaralanmalar oluyor ama o mahellede yalandanda olsa polisler girmiyor? (yada giremiyor havası yaratılıyor)

    Zaten bir süre sonra bu konuda sosyal medyada gündem olmuş, eleştiriler artmış ve en sonunda bir-iki bölümde polislerle kaçma kovalama hikayesi uydurulmuştu.


    Yani böylesi kriminal dizileri daha heyecanlı yapan,reytinglerini daha fazla artıran yegane ara hikayeler polis-suçlu kovalamacaları,hapishane hikayeleridir.Her dizide mantık aranmaz ama %0 mantıksızlıkda olmaz.Dizi uzunca bir zamandır kurtlar vadisinin bir benzeri havasına girmişti.Dizinin senaristleri gerçekten çok çok kötüydü ama böylesi kötü senaryoları unutturanda oyuncu performansları oldu.





  • Vay be bitti. İçerde'den beri pazartesileri Ay Yapım dizisi izlemeye alışığım. İnşallah seneye pazartesi güzel bir dizi olur.

    Genel itibarıyla ilk sezondan sonrası kötüydü. İkinci sezonda bitmeliydi. İlk 10-15 bölüm efsaneydi. Yamaç'ın Kasım'ın ağzına eğilip bir şey öğrendiği ve inanmak istemediği "Mine de Mine de" dediği sahne, devamında Yamaç'ın Vartolu'yu onun annesinin evinde görüp ağladığı sahne, İdris'in tesbih tanelerini ileri geri almasına paralel olan kurgulu sahne, tabii ki Mihriban sahnesi hep aklımda kaldı. İlk sezon Yamaç'ın ormanda vurulduğu bir sahne vardı o bölümler de iyiydi.

    En büyük sorun ilk sezondan sonra iyi bir senaryo oluşturulmamasıydı. Yeni gelen karakterler dağ fare doğurdu gibi oldu. Düşman veya dost herkes bir yerden sonra ılımlı bir yere geliyordu. Vartolu neydi ne oldu. Cumali beklenen ağırlıkta olmadı. Akın hemen yumuşadı iyi oldu. O Adanalıda oynayan karakteri hokkabaz ettiler mesela. Bunun ayarını tutturamadılar.

    Tekrara düşen olaylar da çoktu. Kaç kere kahve yıkıldı, kaç kere mahalleli eşyalarını topladı kaç kere Yamaç delirdi? Bunlar basit örnekler ama bu tür şeyler dizinin içini boşaltıyor.


    Final bölümü her anlamıyla berbattı. Ekipte duygu sinerji falan kalmamış. Akın'ın annesi ölmüş ama duyguyu hiç veremediler. 5 dk sonra deezer sahnesi vardi yani yuh. Olacak iş mi? Yahu o amca Cumali'nin ölüm sahnesi neydi öyle müsamere gibi. O motorlu ekip öldü anladık ama bu adamın hiç mi paralı koruması yok. Evden çıkarılırken yazıklar olsun diyor. Abi bu ne saçmalıktır ya yazıklar olsun ne lan adamın sülalesini öldürdün. Ölüm sahnesi gece çekilseydi bari daha gizemli, gerilimli olurdu.

    Sonunda dizide tarih ileri saracak Yamaç'ı oğlu devirmeye gelecek Vartolu gibi falan deniyordu o da olmadı. Ama zaman ileri sarıldığında Yamaç ve özellikle Aliço harikaydı. Sena'nın gözüktüğü an gözlerim doldu valla. Neyse iyi kötü bitti işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irerten -- 8 Haziran 2021; 3:47:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi bitirdim diziyi. Çook uzun final oldu 2 saat 30 dakika izle izle bitmeyecek sandım yine.


    Bu dizi, türkiye tarihinde top 5 te rahat yer alır diye düşünüyorum. Son leş sezonları için değil. Bu dizinin her sezonunda mükemmel kadrosu vardı, fakat gökhan horzum bu potansiyeli direkt çöpe attı.


    Karakuzular, Baykal ve ilk sezon(Vartolu) epic sezonlardı. Ben bunlarla hatırlayacağım.


    Takip ettiğim tek türk dizisi bu oldu. Dizi hayatım boyunca sadece Dexter'da ekrana kilitlenip kalmıştım, birde çukurun bazı ağır drama sahnelerinde. O yüzden gönlümde 1. sırada, ezeli 2. sıraya attım Türk dizilerinde.


    Damla Sönmez'i malesef çok geç getirdiler. Kızın yaşadığı bütün değişimleri çukurdaki bütün kadınları toplasan yapamazdı. Hepsi ev hanımı rolünü oynasın anca. Sena o olsaydı, belki erken çıkartmazlardı diziden. Senaryo da bambaşka yere giderdi tabi. Çoğu ekleme çıkarma yapınca, aniden çıkarıldı diziden bazı oyuncular. 1 sezonda komple kadro değişiyordu ilk 5li hariç.


    Cumali, akın.. vs zayıf geldi bana ya. İkonik hareketi bile yok. Benim adım cumali koçovalı hype'ından sonra adam yürüyen reklama dönüştü. Vartolu sahnelerine yaklaşamaz.


    Dediğim gibi karakuzular sezonu müüüthiş bir sezondu. Keşke doya doya izleseymişim o bölümleri. Mahsun sahneleri efsanedir.


    Şu Sahneyi ne zaman izlesem etkilenirim.


    İyisiyle kötüsüyle güzel bir veda oldu. Aras ın önü açılacak bu sayede, dizide kısılıp kalmıştı. Daha iyi projelerde görürüz umarım Ay yapım kurbanı olmaz. Artık netflixe, blutvye gir kardeşim.





  • Mektupta ne yaziyordu aciklamadilar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni dizi hakkında da ipucu...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 8 Haziran 2021; 9:29:0 >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    anlamadığım ilk başlarda yamaç ve ayşe cenazesi vardı,amca ve şahran kahvenin önünde oturuyorlar,sonra herkes amcanın elini öpüyorlardı bu sahne neydi yamaçın rüyasımıydı,rüya ise ayşenin öldüğünü kimse bilmiyordu,cenazesini gösterdiler,cumali terasta kafasına sıktı v.s.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katibim -- 8 Haziran 2021; 10:27:42 >
  • Katibim kullanıcısına yanıt

    İki farklı son şeklinde düşün.Yamaç ölsem mi yaşasam mı diyodu ya.Ölürse dediğin son yaşarsa en son izlediğimiz son olacak.

  • diziler 45 dk inmediği sürece ....gereksiz sahneler olduğu sürece bizim dizilerin performansı bu kadar işte 10/10 dizi hayal....4 sezon izledim emeklerine saygım sonsuz ama 2 sezon yap efsane yap .... 4 sezon sonunda en çok aklımda kalanlar

    ......cumali koçovalının , ben adamın .........korum , intikamımı alırım sahnesi

    ......vartolunun ,kapat şu müziği muhittin abi ve beyefendiye saydırması

    ......aliçonun cumaliyi annesine götürmesi ki çok duygusal bir sahneydi ...perihan savaşın oyunculuğu

    ......vartoluyla idris babanın hücrede duygusal hesaplaşması

    ......yine aynı yerde selimin babasıyla masada hesaplaşması

    ......beyefendinin çocuklarının birbirlerini öldürmeleri

    ......celasun un ölümü

    ......arık böke nin tarzı

    ......birmiyiz , canmıyız , tekmiyiz , senin için ölürmüyüm , benim için ölürmüsün sahneleri

    ......vartolunun komik replikleri , murtazanın abbe hayran ı

    ......vs vs





  • bu arada özellikle amerikan dizlerinde ve filmlerinde sevilen tutulan karakterlerede dizi çekiliyor bilirsiniz ...keşke bizdede olsa dediğim birkaç örnek

    ezel dizisinden sekiz karakteri , kıvanç tatlıtuğ .......içerde dizisindeki alyanak karakteri gibi ilk aklıma gelenler kısa kısa 10 bölüm olsa bile yeter , karakterlerin biraz daha derinliklerine inilse , anlatılsa güzel olur diye düşünüyorum.......

  • Ay yapim dizilerini 1, hadi bilemedin en fazla 2 sezon yapmali.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

    dizi aras bulutun olağanüstü performansı yüzünden bu zamana kadar izlendi.esasen dizi 2.sezon konusuyla dibi görmüş ve bitmişti çünkü 2.sezon hikayesi ile birlikte dizi tamamen saçmalamaya ve izleyiciyi sıkmaya başlamıştı,oysaki ilk sezon atmosferi ve temel kurgusu devam ettirilseydi çok daha güzel bir yapım olacakdı.senaristler 2.sezonda yaptığı saçmalıklar yüzünden izleyici kitlesinin düşmesine sebeb olduklarını gördüklerinden ve dizinin reytingleri yüksekken ortadaki büyük pastayı kaybetmemek için "ünlü konuk oyuncu" stratejisiyle ilerleyip 4. sezona kadar geldiler.Bu konuk oyunculardan tutanlar dizide devam ettirildi diğerlerine ise yol verildi.Mesela en büyük senaryo hatası ilk sezonda öldürülen mustafa üstündağ'In oynadığı karekter oldu zira üstündağ zaten ağırlığı olan bir oyuncuydu,madem senaryoda öldürülecekdi nispeten yan rol oyuncusu başka birisi seçilebilirdi.Zaten çok sonraki bölümlerde flashback sahnelerde üstündağın oynamasıda izleyici kitlesinin baskısıyla oluşmuştu.


    çukur dizisi ilk sezon harici vasat bir yapım olsada aras bulutu oyunculuğun zirvesine çıkardı ve belkide şuan Türkiye'nin en iyi aktörü ünvanına erişti.Her rolü oynar bu çocuk ve önüde açıldı.Keza diğer karekterlerinde popülerliği çok arttı,dizi sektöründe her bir oyuncuya teklifler gelmesi kaçınılmaz.


    ben şahsen ev ahalisinin takibinden dizi takip ettim 2 yıldır.güzel bir dizi nasıl iç edilir onu gördüm ancak oyuncu performansları noktasında dizi yürüdü,buda net.Dİzinin finali ise kendi vasatlığına yakışır şekilde bitti.Başka türlüsüde çok beklenemezdi.

    yazdıklarında çoğunlukla kendi yorumun var.

    dediklerinin çoğu doğru değil.

    en sevilen sezon 2. Sezon olmuştur hep.

    bu yüzden mahsun karakteri sevilmiştir hep.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: john mclane

    yazdıklarında çoğunlukla kendi yorumun var.

    dediklerinin çoğu doğru değil.

    en sevilen sezon 2. Sezon olmuştur hep.

    bu yüzden mahsun karakteri sevilmiştir hep.



    Alıntıları Göster

    ikinci sezonda mahsun karekterini oynayan Berkay Ateş'in performansı güzeldi ve belli bir izleyici kitlesini kendisine bağladı.

    Anket yapılsa en sevilen sezon olarak 1.sezon çıkar bana görede.Beğeni olayı göreceli bir kavram,ben konu işleyişi ve ilerleyişi bakımından 1.sezon sonrası hikayenin koptuğunu düşünüyorum.sonraki sezonlarda geneli itibariyle oyuncu performansları diziyi uzattı.Sonuçta prime time'da reytingi en yüksek dizi oluşundan ötürü hikaye kötüde olsa 4 sezon devam ettirildi,çünkü oyuncu performansları ve her oyuncunun kendine has izleyici kitlesi olması diziyi uzattı,bu durumda görünen bir gerçektir.





  • Şükür bitmiş , iyi başlayan dizi Tarihin en saçma dizisi olarak bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar kastım analiz yaptım yazdım sonra sildim. Oyunculukların mükemmel senaryonun tırt olduğu bir diziydi. 1. sezon efsane 2. sezon eh işte 3. sezon sıçış 4. sezon sıvayış. Aha 4 yılın özeti  

  • O final bölümü nedir ya. Bu kadar saçma olamaz.

  • yahu senarist yapımcı vb. daha sonra

    diziyi devam ettirmek isterseler çok basitçe devam ettirebilirler bence.

    neticede önemli hiçbir karakter ölmedi.


    en son yaşlanıp ölme araf vb. şeyleride

    bir rüyaya bağlarlar kaldığı yerden devam eder vb.

    tıpkı 

    misal nehir ile yamaçın bi rüyası vardı vb.

  • Arık Böke ve Kulkan Erdenet karakterlerini harcadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.