Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
15.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • 19 yıl yanında çalıştığım işverenim, aynı sizin ifade ettiğiniz gibiydi. Hatta CB ile yan yana çekilmiş fotoğrafları da mevcuttu. İşverenime, muhasebe müdürü başta olmak üzere, bilgi vermesi gereken bütün genel müdürler, korkularından tek kelime etmezlerdi. Çalışanlar ise bu durum nedeniyle primlerini 6-7 ay geç alırdı, yemek ücretleri 3 ay gecikmeli yatardı, mesai yapsak bile 1 kuruş mesai ücreti ödenmezdi, dini bayramların 1. günü hariç her bayram ve önemli günlerde çalıştırırlardı, buna bazı pazar günleri de dahil, sadece maaşı zamanında öderlerdi o kadar.


    Sonrasında ne oldu biliyor musunuz. Çalışanların sözlü ve yazılı isyanı artık bardağı taşırdı. İş verenimin elinde olan distribütörlüklerin en büyükleri ve en çok kazanç sağlayanları, ona bu imkanları uzun yıllar önce tanıyan yurt dışı kökenli şirket tarafından elinden alındı. Şimdi o şirket 1 yıldır bize insan gibi davranıyor, maaş, prim, ticket, mesai düzenli olarak ödeniyor, cumartesi ve pazar tatil oldu kesinlikle mecbur kalınmadıkça cmts. çalışılmıyor, daha da imkanları sayabilirim.


    Özetle; bu halk derin uykusundan uyanmayıp sandıkta gereken cevabı vermediği sürece, bu çileyi çekmeye devam edecektir.

    Ya adam " Eve ekmek götüremiyoruz " diyince cidden eve ekmek yani bildiğimiz ekmek girmediğini anlıyor ! hoş oda var bu ülkede binlerce insan evine ekmek dahi alamıyor ama Padişah hazretleri eve ekmek girmemesi olayını "iş bulamamak, sosyal yaşamın orta gelirde sıfıra inmesi, aşırı hayat pahalıllıgı " olarak algılayamıyor. O malatyadaki Servisçide "eve ekmek götüremiyoruz derken "para kazanamadıgından bahsediyor ama padişah hazretleri cidden eve ekmek götüremediğini düşünerek "abartıyorsun" diyor.


    Olayın kısası şu ! RTE tabi halkın yaşam standartlarını minumum da tutmak istiyor. En başından beri böyle ama Bakın siyasi bir tavır , siyasi bir oyun falan değil RTE nin söyledikleri. Ciddi anlamda ülkenin ne durumda olduğunu idrak edemiyor. Aşırı güçlü olduğu için ve Aşırı kibirli olduğu için muhtemelen yanındakiler ,danışmanları, bakanlar vs. de durumu anlatmıyorlar adama. Çünkü anlatırlarsa RTE oy kaybetmemek için Hepsini en kısa zamanda değiştirecektir. Mevcut bakanların da değişmesi demek Kanal istanbuldan ihraç edilmeleri, Büyük Çeşme projesinden ihraç edilmeleri demek . Bu sebeple RTE ye kimse AKP nin ve halkın ne durumda olduğunu cesaret edipte söylemiyor olabilir. TAbi bunların içinde Damat hariç! onda başka şeyler var büyük ihtimal.

  • Bu arada an itibariyle 250 Euro bile etmiyor bizim asgari ücret. Avrupa’da çocuk yardımı diye veriyorlar bu parayı. Hangi ülkeleri geçtik acaba insan merak ediyor.
  • reis doğru söylemiş. asgari ücret fazla bile, 1000 TL olsun ki insanlar şükretmeyi öğrensinler

  • ülkenin para değeri afrikaya döndü yakında güney amerika ülkeleri yada asya var sanırım


    günlüğü 1 dolara çalışan insanlara dönüceğiz.

  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Açıklaması Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Açıklaması Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Açıklaması 

  • Birçok ülkeyi geride bıraktık dediği ülkelerde nijerya-gana-namibya-togo-uganda falan yani Allah'a çok şükür gıçınıza yaprak bağlayıp kumdan ev yapıp tamtam dansı yapmıyorsunuz buna şükredin demek istiyor.

  • Asgari ücret 5 binden aşağı olmamalı karin tokluğuna yaşayabilmek icin

  • Erdoğan iyice halktan kopmuş durumda. Fanatikleri de aynı şekilde olduğu için ölümüne destek vermeye devam ediyorlar, forumda da görüldüğü gibi.

  • TUİK açıklamasına göre,


    Açlık sınırı; 2 bin 447 lira 72 kuruş


    Yoksulluk sınırı; 7 bin 973 lira 2 kuruş


    Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Açıklaması 

  • Başkanım,acilen padişahlık sistemine geçmemiz gerekiyor atalarımızın ruhuyla beraber padişahlık sisteminde kimse ağzını açamaz tl değer kaybedemez.Osmanlı imparatorlugunun gücünü gören avrupalı dış mihraklar çil gibi dağılır seri facebookta paylaşın başkanımız görsün !?

  • Reis yine noktayı koydu. Ekmek yoksa çay için.

  • Gambia'yi geride bıraktık, halinize şükredin be!!

  • Almanya'nın 1500 euro asgari ücreti bizim 2300 lira asgari ücreti 4 e katlar.


    Uzun uzun hesaplamaya gerek yok. Aklı fikri olan bunu anlıyor.

  • Benim halim Allah'a sukur yerindeCumhurbaşkanı Asgari Ücret Açıklaması  Ama reis bos konusmus o ayri. Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Açıklaması 

  • Ben ikna oldum. Bu herif Wakanda başkanı, Türkiye falan değil. Bizle ilgisi yok.
  • Oh iyi demis
  • Herşeye en az 30-50% zam geldikten sonra bi zahmet asgari ücret 50% zam iyileştirme yapılsı
    2500+1250=3850-40000 Tl olması gereken
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.